Στην επέκταση του κοιμητηρίου του προχωρεί ο Δ. Πέγειας με την αγορά τεμαχίου

Στην αγορά τεμαχίου που συνορεύει με το κοιμητήριο προχώρησε ο Δήμος Πέγειας με σκοπό την μελλοντική επέκταση του σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως βλέποντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες τοπικές αρχές με τους χώρους ταφής αποφάσισε να κινηθεί έγκαιρα αποκτώντας τον χώρο αυτό για μελλοντική χρήση.

Στο μεταξύ η Τοπική Αρχή παρά την μεγάλη μείωση των εσόδων του Δήμου Πέγειας λόγο της πανδημίας συνεχίζει να επενδύσει και να εκτελεί μεγάλα έργα. Eνδεικτικά, ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως εξαιτίας της κατάστασης το 2020 τα έσοδα του Δήμου Πέγειας περιορίστηκαν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από 8,5 εκατομμύρια, που ήταν το 2019, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 30%.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην πορεία των έργων, ωστόσο, αρνητική επίδραση είχε και ο τρόπος λειτουργίας που υποχρεώθηκε να υιοθετήσουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας της πανδημίας. Ακόμη ανέφερε, πως παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις περίπου έξι μηνών, σε διάφορες εγκρίσεις από τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα λόγω και του τρόπου που λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες. Στην Πέγεια είναι σε εξέλιξη μεγάλα έργα όπως ο παραλιακός πεζόδρομος αλλά και ασφαλτοστρώσεις σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Ο Δήμαρχος Πέγειας είπε ωστόσο, πως οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Πέγειας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ αυτό το μήνα θα ξεκινήσει η κατασκευή εγκαταστάσεων καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας στην Πέγεια αλλά και οι ανακαινίσεις του υφιστάμενου γηπέδου καθώς και του γηπέδου futsall εντός ενός μηνός, κατέληξε.

Support Local Business
Translate »