spot_img
spot_img

Αργάκα: Από χρήση σμυρίλιου η φωτιά σε κρατικό δάσος

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε δασική περιοχή της Αργάκας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Δασών, η πυρκαγιά εντοπίστηκε στις 9:30 το πρωί από πυροφυλάκιο του Τμήματος Δασών, ενώ η πρώτη επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων σημειώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα.

Όπως αναφέρθηκε σε νεότερη ενημέρωση από το Τμήμα Δασών η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση σμυρίλιου ενώ σημειώνεται ότι θα ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες σύμφωνα με την δασική νομοθεσία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εντός κρατικής δασικής γης και, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, επηρέασε έκταση περίπου 0,5 δεκαρίου.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν επίγειες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν μάχη για τον περιορισμό και την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Μετά την εξέλιξη της επιχείρησης και καθώς η φωτιά έχει οριοθετηθεί, δεν κρίθηκε αναγκαία η χρήση πτητικών μέσων.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στα σύνορα ιδιωτικής κατοικίας με το δάσος.

Support Local Business