19.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

Ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του Κ.Σ. Χλώρακας

Έσοδα: €4.260.000

Έξοδα: €3.850.000 συμπεριλαμβανομένου €400.000 σε κρατικά έργα εαν ξεκινήσει εντός του 2018 το έργο με τους κυμματοθραυστες στη περιοχή Αλυτζιή.

Ο Αναπτυξιακός προυπολογισμός προβλέπει:

Η ταχύτητα σκοτώνει

1. Εναρξη εργασιών για ανακατασκευη της οδου Αγ. Γεωργίου στην τουριστική περιοχή.

2. Την έναρξη εργασιών της Β φάσης ανάπλασης του πυρήνα της Χλώρακας και κονδυλια την συνέχιση των εργασιών της Ά φάσης με κονδύλι ύψους €750.000.

3.Δημιουργία γηπέδου ποδοσφαιρου με πλαστικό χλοοταπητα.

4. Την τοπιοτεχνηση 3 μεγάλων και 15 μικρών Πάρκων. €250.000

5. Την κατασκευή 2 τουριστικών παραλιακών υποστατικών εστίασης. €150.000

6. Την κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου που θα συμπληρώσει τα κενά που έχουν απομείνει στον παραλιακό πεζόδρομο σε ολο το μήκος των ορίων της Χλώρακας μήκους 6km αλλα και αναβάθμιση σε κάποια σημεία. €400.000

7. Την έναρξη εργασιών στο Πάρκο Κοινωνικού Αθλητισμού Χλώρακας-Λέμπας.

Η φετινή χρονιά όμως ειναι χρονιά ωρίμανσης έργων. Το Κ.Σ.Χλώρακας έχει βάλει μπροστά στον σχεδιασμό σειράς έργων εντός του 2018 τα οποια θα εκτελεστούν τα επόμενα χρόνια. Τα περισσότερα απο τα έργα του αναπτυξιακού θα ξεκινήσουν τέλος του 2018 ίσως και αρχές του 2019.

Ο σχεδιασμός των έργων και η αδειοδότηση τους θα πάρει χρόνο και το νυν Κοινοτικό Συμβούλιο επιθυμεί το συντομοτερο να βάλει τα εργα σε τροχια υλοποιησης.

Σημαντική αυξηση εσοδων θα προέλθει απο τα ξενοδοχεία.

Κατα 700 κλίνες θα αυξηθεί η τουριστική χωρητικότητα των ξενοδοχειων της Χλώρακας αφου προστιθενται δωμάτια στα Ξενοδοχεία Λαουρα και Akti beach ενώ μετα απο 4 χρόνια θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο Paphian Park.

Στόχος μας ειναι αναβαθμίσουμε το τουριστικο μας προιον. Με την δημιουργία ασφαλών και οργανωμένων παραλιών με υπηρεσίες, με την βελτίωση του οδικου δικτύου, με την καθαριοτητα και τον ευπρεπισμο της τουριστικής, μέ την ολοκλήρωση του παραλιακού πεζοδρομου στα διοικητικά ορια της Χλώρακας και με συντονισμένες κινήσεις να ωθήσουμε την επισκεψιμοτητα στο πυρηνα οταν περατωθεί η αναπλαση του.

2. Επιθυμούμε να κατασκευασουμε έργα τα οποία να δικαιολογούν σε υψηλο ποσοστο τα χρήματα που ξοδευουμε.

3. Η αναβάμιση των Παραλιών θα φέρει αναπτυξη, θεσεις εργασίας, έσοδα στο Κ.Σ.Χλώρακας αλλα κυριως θα αναβαθμισει την ζωη των κατοικών και το τουριστικο μας προιον.

4. Επιθυμία του Κ.Σ ειναι να βελτιώση το υφισταμενο οδικο δικτυο προβαινοντας σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων αλλα και επιδιορθωση πεζοδρομίων εντός της Κοινότητας ύψους €400.000.

Επισης θα ακολουθηθει αποφασιστική πολιτικη τόσο για διαπλάτυνση στενων δρόμων αλλα και διανοιξη νέων δρόμων σε καποιες περιπτώσεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ