ΠΑΦΟΣ- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος Αστυνομικού για διάδoση ψευδών δημοσκοπήσεων

Μπελάδες για μέλος της ΑΔΕ Πάφου λόγω δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο

0
295

Ενώπιον του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα υπόθεση που αφορά δημοσίευση ψευδών ειδήσεων και συγκεκριμένα ψευδών δημοσκοπήσεων απο μέλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.

Πρόκειται για δήθεν δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και αφορά την εκλογή Δημάρχου Πάφου με τη παρουσίαση συγκεκριμένων ευρημάτων τα οποία αποδίδονται σε έρευνα που τάχα έγινε από την εταιρεία Symmetron Market Research ο ιδιοκτήτης της οποίας, Μιχάλης Βρυωνίδης, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση και να διαψεύσει τα όσα ψευδώς διαδίδονται.

Όπως αναφέρει ο κ. Βρυωνίδης, ο οποιος ήδη ενημέρωσε σχετικά και την Αστυνομία ενώ επισκέφθηκε και το ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση αυτή, διευκρινίζει πως:

“Σχετικά με αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον Δήμο Πάφου, που κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η οποία παρουσιάζεται ότι διενεργήθηκε από την εταιρεία Symmetron Market Research, δηλώνω ότι είναι ψευδής και προϊόν πλαστογραφίας. Έχουμε απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές και επιφυλάσσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Μιχάλης Βρυωνίδης, Διευθύνων Σύμβουλος”

Όσον αφορά τη κάλπικη δημοσκόπηση, η οποία να σημειωθεί έχει ήδη διαγραφεί από τα Social Media, φέρει τον τίτλο “Το ποτάμι δεν γυρίζει” και παρουσιάζει τους δυο μονομάχους να έχουν ο μεν Εύρος Λοϊζίδης 44% και ο δε Φαίδωνας Φαίδωνος 37% με τις “πληροφορίες” να αναφέρουν πως αφορά δείγμα 1118 ατόμων τα οποία απάντησαν στο χρονικό διάστημα 22-24 Απριλίου 2024. 

Αξίζει να σημειωθεί, στη βάση και όσων αναφέρουν οι ίδιοι οι δημοσκόποι, για συγκεντρωθούν 1000 δείγματα από δημοσκόπηση χρειάζεται περίπου να γίνουν 5000 τηλεφωνήματα πράγμα ανθρωπίνως ανέφικτο μέσα σε 48 ώρες ενώ καμία δημοσκόπηση εως τώρα, σε καμία εκλογική αναμέτρηση, δεν είχε τόσο μεγάλο δείγμα μόνο για μια περιοχή (Δήμος Πάφου), ούτε καν για όλη την επαρχία Πάφου.

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook και έγινε και κοινοποίηση απο διάφορους χρήστες υπάρχει τοποθετημένο διακριτικά το λογότυπο της εταιρείας Symmetron Market Research στα δεξιά ενώ σε ερώτηση, προς το άτομο που έκανε την ανάρτηση ποια εταιρεία έκανε την έρευνα η απάντηση επαναλαμβάνεται: “Symmetron” όπως μπορείτε να δείτε και πιο κάτω.      

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και της ηγεσίας της η οποία δρομολόγησε όλες εκείνες τις διαδικασίες για την έρευνα η οποία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα και αναμένεται να ολοκληρωθεί, όπως το PafosPress πληροφορείται, πριν τις εκλογές.