20.9 C
Paphos
Sunday, June 2, 2024

Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων

Η Πάφος έχει τεράστια σημασία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Ο κ. Βαφεάδης, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη περιοδεία στην Πάφο παρακάθησε σε σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) της πόλης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκε η  πορεία των σημαντικών αναπτυξιακών έργων της επαρχίας.  Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στις δημόσιες μεταφορές στην Πάφο, κυρίως ζητήματα υποδομών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως « με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στο ΕΒΕ της Πάφου να συζητήσουμε με τους τοπικούς παράγοντες και την κοινωνία τα προβλήματα που τους απασχολούν». Για μας ,πρόσθεσε, «η Πάφος έχει τεράστια σημασία είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης για την χώρα, θέλουμε να ακούσουμε τα θέματα τα οποία απασχολούν την πόλη και την επαρχία Πάφου για να μπορέσουμε να στηρίξουμε με δράσεις και έργα όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να πάει η χώρα μπροστά».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Θέλουμε συνέχισε, «να αναπτύσσεται ο τουρισμός, να βελτιώνεται η συνδεσιμότητα και βεβαίως θα συζητήσουμε τις εξελίξεις για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς,», καθώς και για τον  δρόμο από τους Τάφους των Βασιλέων στην Πέγεια. Επιπρόσθετα σημείωσε άλλο θέμα προς συζήτηση είναι το κυκλοφοριακό.

Ο κ. Βαφεάδης είπει μαζί θα εξεύρουν λύσεις, θα συνεργαστούν και ίθα δούν πως θα λύσουν αυτά τα προβλήματα για να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα όλων των κατοίκων της Πάφου.

Αναφέρθηκε ακολούθως σε κάποιες διαφορές όσον αφορούν την ερμηνεία κάποιων όρων της σύμβασης  που έχουν με ελληνική εταιρεία, για τον δρόμο Πάφου – Π. Χρυσοχούς, σημειώνοντας πως το θέμα βρίσκεται   στο δικαστήριο για επίλυση αυτών  των διαφορών.

Για κάποιες άλλες διαφορές, συνέχισε, « που έχουμε με την εταιρεία θεωρούμε ότι θα συζητήσουμε μαζί τους να δούμε εάν υπάρχει τρόπος να λυθούν αυτά τα προβλήματα».

Εμάς η πρόθεσή μας, συνέχισε, είναι πάντοτε να προσεγγίζουμε όλα τα προβλήματα εποικοδομητικά με θετική διάθεση, αλλά και να  τραβούμε μια γραμμή εκεί που αφορά το δημόσιο συμφέρον.

Θέλουμε, συνέχισε, να δούμε το έργο να προχωρά θέλουμε να βρεθούν λύσεις, για να μην έχουμε καθυστερήσεις.

Επεσήμανε επίσης πως έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία, έχουν ορίσει συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει το Υπουργείο σε πολύ υψηλό επίπεδο, ούτως ώστε να γίνει μια συζήτηση με προσπάθεια να υπάρχει κατανόηση των θέσεων και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί λύσης.

Η επικοδομητική διάθεση πιστεύω είναι αυτή που είναι απαραίτητη για να βρεθεί οποιαδήποτε λύση, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι διαφορές τους με την ελληνική εταιρεία ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως από τα προβλήματα που απασχολούν τον εργολάβο το ένα θέμα βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου και έχει να κάνει με την ποιότητα κάποιων υλικών.

Το άλλο έχει να κάνει, είπε,  με την εναπόθεση των χωμάτων από τις εκσκαφές και πρόκεται για τεχνικής φύσεως θέματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαφεάδης υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το τι σημαίνει το κάθε θέμα. Πιστεύω συνέχισε, « ότι η σύμβαση για εμάς είναι ο οδηγός με τον οποίο κινούμαστε για να ερμηνεύσουμε αυτά τα θέματα». Αν υπάρχουν διαφορές υπάρχουν διαδικασίες επίλυσης διαφορών για να βρεθούν λύσεις, τόνισε, προσθέτοντας πως πρόθεσή τους είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της δικαστικής διαδικασίας

Έχουμε, είπε, «κάνει προτάσεις που ουσιαστικά εξασφαλίζουν και τις δύο πλευρές ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου ακριβώς για να μην υπάρχει καθυστέρηση».

Εμείς θεωρούμε, είπε ο κ. Βαφεάδης, ότι το κράτος είναι κράτος δικαίου “αν έχει να πληρώσει θα πληρώσει αν έχει να πάρει θα πάρει”.

Συνεπώς, οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρες οι αντιλήψεις μας και οι επιθυμίες μας όσον αφορά τις προδιαγραφές θεωρούμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και όποια είναι η απόφαση του Δικαστηρίου αυτή θα εφαρμοστεί, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η πορεία των κατασκευαστικών έργων του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, η κατασκευή δρόμου πρόσβασης προς το αεροδρόμιο Πάφου από τον ποταμό Έζουσας, στον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Λέμπας – Κισσόνεργας  που αποτελεί προέκταση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, και στην γέφυρα σύνδεσης βιομηχανικής περιοχής Μεσόγης με βιομηχανική ζώνη Τρεμιθούσας. 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Βαφεάδης επισκέφτηκε στάσεις λεωφορείων αλλά και άλλες υποδομές για τα λεωφορεία. Επιθυμία του, είπε, είναι να έχει ιδία άποψη για τα προβλήματα”τα οποία αντιμετωπίζει η εταιρεία και για να μπορέσουμε να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους».

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως έγινε μια συνάντηση αρκετά εποικοδομητική, σημειώνοντας πως έχει καταλάβει ακριβώς τι εννοεί η εταιρεία με τα προβλήματα τα οποία παραθέτει σε μια σειρά από επιστολές. Τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα θα καθίσουμε στο Υπουργείο να βρούμε λύσεις, ανέφερε.

Σε σχέση με τους σταθμούς μετεπιβίβασης ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Υπάρχουν λειτουργικά θέματα για τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις, ανέφερε.

Για παράδειγμα σημείωσε, «για ένα χώρο αποθήκευσης αποσκευών, πρέπει να υπάρχει η ευκολία αυτός να είναι προσβάσιμος εκτός ωρών εργασίας του σταθμού». Τέτοιας φύσης είναι τα θέματα για τα οποία πιστεύουμε ότι θα βρεθούν λύσεις, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ