21.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Σύντομα στην Πάφο “έξυπνοι” και σύγχρονοι σταθμοί λεωφορείων!!!

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη έργο μείζονος σημασίας για την Πάφο και την Γεροσκήπου. Πρόκειται για το έργο «Δημιουργία δικτύου υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στην Πάφο και τη Γεροσκήπου με τη μέθοδο Μελέτη- Κατασκευή-Συντήρηση», συνολικής δαπάνης 7.613.382 ευρώ.

Ενόψει της έναρξης των εργασιών, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συγκάλεσε το πρωί ευρεία σύσκεψη για συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, στην οποία παρακάθησαν όλοι οι συντελεστές του έργου, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, ΤΩΝ «ΕΞΥΠΝΩΝ» ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΦΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Μιλώντας στην σύσκεψη, ο κ. Φαίδωνος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο για το οποίο απαιτείται καλός συντονισμός και μεθοδικός προγραμματισμός. Υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους νόμους και κανονισμούς και ζήτησε αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και ποιότητα δουλειάς. Σημείωσε ότι ο Δήμος έχει δημιουργήσει έναν ευέλικτο μηχανισμό παρακολούθησης, ικανό να συμβάλει αποτελεσματικά στην εύρυθμη εκτέλεση του έργου και τόνισε την αποφασιστικότητά της Τοπικής Αρχής να μην επιτρέψει οποιαδήποτε ολιγωρία ή χρονοτριβή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών νέων σύγχρονων σταθμών λεωφορείων, έναν τερματικό στην περιοχή «Καραβέλλα», και δύο σταθμούς μετεπιβίβασης, από τους οποίους ο ένας επί της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων και ο δεύτερος στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου στο Λιμανάκι. Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία και τοποθέτηση 196 «έξυπνων» στάσεων λεωφορείων στην Πάφο και τη Γεροσκήπου, καθώς και τη δημιουργία 30 σύγχρονων χώρων δημόσιας υγιεινής. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών από την ημέρα της έναρξης των εργασιών, ενώ η συντήρηση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία θα είναι διάρκειας 5 χρόνων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ