19.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων στην Πάφο 

Ξεκίνησε απόψε το 2ο Φεστιβάλ κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων στο μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων και κρασιών της Κύπρου.

Η έναρξη του 2ου φεστιβάλ κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων ξεκίνησε με παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων από την περιοχή “Δημοτικά Μπάνια” μέχρι το Κάστρο με τη συνοδεία βιολιού και λαούτου.

Η αποψινή εκδήλωση περιλαμβάνει αναπαράσταση του κυπριακού παραδοσιακού γάμου από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου ” Στ΄αχνάρκα της παράδοσης”, τραγούδια από παιδάκια του ωδείου Modern Music Academy της Γεωργίας Χριστοδούλου καθώς και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα, λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια με τη ρεμπέτικη κομπανία “Λαϊκή Τετρακτύς”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα, μουσικά σχήματα ενώ σε αρκετά σημεία, στο Μεσαιωνικό κάστρο τοποθετήθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, εργαστήρι για την παρασκευή παλουζέ και πάτημα σταφυλιών.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις εμπλουτίζονται με φουσκωτά για παιδιά, μουσείο παραδοσιακών αντικειμένων και με τις παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με τον Χριστόδουλο Αντωνίου Πάφιο (Σάββατο και Κυριακή), “Ο Μέγας Αλέξανδρος και το θηρίο”.

Αύριο οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν τραγούδια από παιδάκια του ωδείου Modern Music Academy, κυπριακούς χορούς  από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου  ” Στ΄αχνάρκα της παράδοσης”, κρητικούς  χορούς από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα, λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια με την κομπανία “Λαϊκή Τετρακτύς”.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ποντιακούς χορούς από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, παράσταση Θεάτρου Σκιών με τον Χριστόδουλο Αντωνίου Πάφιο, “Το μαγεμένο δέντρο”, χορούς της ταβέρνας από το χορευτικό συγκρότημα του ομίλου ” Στ΄αχνάρκα της παράδοσης” και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα, λαϊκά και νησιώτικά τραγούδια με τη “Λαϊκή Τετρακτύς”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ