19.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο- Ανέβηκαν στα 7 μέχρι στιγμής

Νέο κρούσμα κορωνοϊού έχει επιβεβαιωθεί σήμερα Πέμπτη (12/03) στην Κύπρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα επτά. 
Το έβδομο κρούσμα είναι άτομο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα, χθες επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, πρόκειται για Ελληνοκύπριο νεαρό ο οποίος έφθασε στην Κύπρο από Βρετανία, στις 08 Μαρτίου.
Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό και έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.
Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό κέντρο 1420 μόνο για την αναφορά συμπτωμάτων και όχι για πληροφορίες γενικής φύσεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες είχαν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα εκ των οποίων τα τρία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το ένα βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό.
Τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο, έγιναν γνωστά την Δευτέρα 9 Μαρτίου και πρόκειται για 64χρονο γιατρό, τον Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και έναν 25χρονο από τη Λεμεσό. Η κατάσταση της υγείας και των δυο ατόμων κρίνεται ως αρκετά καλή.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ