17.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Τι ισχύει με τις απουσίες όσων δεν πήγαν σήμερα σχολείο;

Κανονικά θα μετρήσουν οι απουσίες όσων μαθητών δεδν παρουσιάστηκαν σήμερα κανονικά στο σχολείο τους, σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Οι απουσίες που θα είναι δικαιολογημένες είναι όσων μαθητών προσκομίσουν στο σχολείο δικαιολογητικό από γιατρό που να αποδεικνύει ότι ο μαθητής/τρια δεν παρουσιάστηκε για λόγους υγείας.

Την ίδια στιγμή όσοι μαθητές παρουσιάστηκαν κανονικά το πρωί στα σχολεία τους και λόγω της μεγάλης απουσίας μαθητών τους δόθηκε άδεια να αποχωρήσουν θα είναι δικαιολογημένες οι απουσίες από την ώρα που έφυγαν και μετά αφού το έκαναν, όπου έγινε, με την άδεια της διεύθυνσης του σχολείου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υπενθυμίζεται ότι απο αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 20 του μηνός.

Να σημειωθεί ότι χθες η ΠΣΕΜ κάλεσε τους μαθητές να παραμείνουν από σήμερα στο σπίτι τους και να μην περιμένουν μέχρι αύριο.

Η πρόθεση αυτή της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών να παροτρύνει τους μαθητές να μην παρουσιαστούν στα σχολεία αναμένεται λογικά να συνοδευτεί και με σχετική επιστολή προς τον κ. Πρόδρομο Προδρόμου, Υπ. Παιδείας, να μην μετρήσουν ως αδικαιολόγητες οι απουσίες των μαθητών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ