21.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

Διαγράφονται νέες συνεργασίες Πάφου- Αμμάν

Στην κοινή διαπίστωση ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση Πάφου – Αμμάν με τις πτήσεις της Ryanair, θα συμβάλει καθορίστηκα στην περαιτέρω οικονομική συνεργασία των δύο περιοχών, προέβησαν σήμερα οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν μεταξύ των αντιπροσωπειών την Πάφου με επικεφαλής των Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη και της αντιπροσωπείας του ιορδανικού επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Issa Murad αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η εκπόνηση μελέτης για τις νέες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας των δύο πλευρών στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος η εκπόνηση της μελέτης θα χρηματοδοτηθεί με ποσό 10 χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Πάφου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το ΕΒΕ Πάφου και την ιορδανική πλευρά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν επίσης η συνεργασία σε θέματα τουρισμού, η δυνατότητα προώθησης αγροτικών προϊόντων από την Ιορδανία προς την κυπριακή αγορά και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ