Νίκος Παλιός (ΔΗΠΑ): “Να δημιουργήσουμε ευημερία και πρόοδο για την Πάφο μας”

0
53

Με όραμα να δει μια Πάφο ακόμη πιο προοδευτική και ευημερούσα πήρε την απόφαση να διεκδικήσει μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ο επιχειρηματίας, Νίκος Παλιός.

Ο Νίκος, χρόνια στον χώρο εστίασης γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις προκλήσεις της Πάφου και της πραγματικής οικονομίας και είναι έτοιμος, με έξυπνες θέσεις και πρωτοποριακές ιδέες να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Πάφου.

Γιατί κύριε Παλιέ αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά, τι είναι εκείνο που σας ώθησε;

Η ανάγκη για προσφορά πρέπει να ωθεί ολους τους ενεργούς πολίτες στην ενασχόληση με τα κινά, είτε πρόκειται για μια εθελοντική δράση, είτε για μια κοινωνική παρέμβαση είτε για ενασχόληση με τα δημοτικά και κοινοτικά πεπραγμένα. Μέσα λοιπόν από αυτή τη θεώρηση ζωής, επιδίωξή μου είναι να προβληθούν ιδέες και απόψεις που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός επιπέδου ευημερίας και πρόοδου το οποίο θα απολαμβάνουμε όλοι μας στο μέλλον. Η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ όλων των πολιτών είναι ουσιαστικά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων, προκειμένου να βρούμε λύσεις που θα είναι επωφελείς για όλους. Είμαι πρόθυμος λοιπόν μέσα από τη διαδικασία αυτή να συμβάλλω με τις ιδέες και τις γνώσεις μου σε αυτήν την προσπάθεια όντας πεπεισμένος πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό περιβάλλον που να είναι ευνοϊκό για όλους.

Ως επιχειρηματίας, πως βλέπετε την Πάφο τα τελευταία χρόνια; Ποια είναι τα μηνύματα που εσείς λαμβάνετε από τον κόσμο; 

Η αλήθεια είναι ότι παρατηρείται μια έντονη ανάπτυξη και εξέλιξη της Πάφου τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα μηνύματα διαπνέονται από αισιοδοξία σχετικά με το μέλλον της πόλης. Ο τουρισμός στην περιοχή του κέντρου έχει αυξηθεί σημαντικά, με ολοένα και περισσότερους επισκέπτες που επιλέγουν να έρθουν στην Πάφο κάθε χρόνο. Παράλληλα, η ανάπτυξη της υποδομής της πόλης έχει βελτιωθεί, με νέους δρόμους, πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν επιπλέον ανέσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Επιπλέον, η πολιτιστική ζωή της Πάφου έχει αναπτυχθεί, με πολλές εκδηλώσεις, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάδειξη της Πάφου ως μιας ζωντανής και ευημερούσας πόλης.

Γιατί κάποιος να επιλέξει να ψηφίσει την ΔΗΠΑ; 

Η ΔΗΠΑ είναι η έκφραση των νέων και μετριοπαθών δυνάμεων: Ένας άλλος λόγος για να ψηφίσει κάποιος τη ΔΗΠΑ είναι η δήλωση ότι θα δώσει πεδίο για έκφραση στους νέους και στις μετριοπαθείς δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια να δοθεί χώρος και φωνή σε αυτές τις ομάδες, προωθώντας έτσι τη συμμετοχή και την εκπροσώπησή τους στην πολιτική διαδικασία.

Ποια θεωρείτε τα εκείνα τα χαρακτηριστικά σας που αξίζει ο κόσμος να αξιολογήσει; 

Να θεωρήσουμε αρχικά σημαντικό το ότι ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει στις διαδικασίες αυτές. Από εκεί και πέρα καλό είναι πριν επιλέξουν οι ψηφοφόροι ποιους θα τους ψηφίσουν για να τους εκπροσωπούν να σταθμίσουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Μιας και με ρωτάτε όμως σε προσωπικό επίπεδο, να πω πως τα δικά μου κύρια χαρακτηριστικά και προσόντα, ανάμεσα σε άλλα, είναι τρία. Η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα, η ευρεία εμπειρία και γνώση, καθώς και η εξαιρετική ικανότητα στην επικοινωνία και συνεργασία. Αυτά τα χαραξτηριστικά σε έναν άνθρωπο τα θεωρώ ζωτικής σημασίας και απαραίτητα για να μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου για μια αποτελεσματική εκπροσώπηση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα μήνυμα στους συνδημότες μας που θα κριθούν να επιλέξουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο;

Αξίζει να υπογραμμίσουμε την απεριόριστη δυναμικότητα και τον πλούτο των ευκαιριών που προσφέρει η πόλη μας. Με την ενότητά μας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη μεταμόρφωση που όλοι ονειρευόμαστε για την Πάφο μας. Με αυτή την ευκαιρία λοιπόν, με ταπεινότητα πλήρη επίγνωση ευθύνης ζητώ να με αξιολογήσετε αυστηρά και αν συμφωνείτε με τις θέσεις, τις απόψεις και τον τρόπο που πορεύομαι και λειτουργώ όλα αυτά τα χρόνια ζητώ σεμνά να με εμπιστευθείτε και να με τιμήσετε με τη ψήφο σας. Μαζί, μέσα από το ΔΣ μπορούμε να προσφέρουμε στην Πάφο μας την ευκαιρία να ακτινοβολήσει και να είναι ένα απτό παράδειγμα ανάπτυξης και προόδου.