ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ: Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για πρώτη φορά ως επίσημα υποψήφιος

0
64

Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος Πρόεδρος του Επαρχιακού Περιφερειακού Συμβουλίου Πάφου παραχώρησε στο PafosPress ο Μάριος Τσέλεπος.

Ο κύριος Τσέλεπος ο οποίος από την αρχή της προεκλογικής, πριν μερικούς μήνες, είχε δηλώσει έτοιμος να μπει σε αυτή την εκλογική διαδικασία βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία και είναι έτοιμος να καταθέση την υποψηφιότητά του στις 25 Απριλίου ενώ σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα και το εκλογικό του επιτελείο το οποίο βρίσκεται στην οδό Σαμοθράκης στην Πάφο.

  1. Τελικά κύριε Τσέλεπε η πρόθεση πήρε σάρκα και οστά και είσαστε και επισήμως υποψήφιος;

Ναι, να θεωρήσετε ότι είμαι εν δυνάμει υποψήφιος και στις 25 Απριλίου θα υποβάλω και επίσημα την υποψηφιότητα μου.

  • Είδαμε ότι μέσα από την πορεία αυτή μετρήσατε και τους “φίλους σας”. Νιώθετε πληγωμένος από τον ΔΗΣΥ;

Δεν νιώθω πληγωμένος διότι όταν μπαίνεις  σε τέτοιες διαδικασίες θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Νιώθω όμως απογοητευμένος για τον τρόπο σκέψης της νέας ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Προσπάθησα μέσα από στοιχειοθετημένα ερωτήματα να τους προβληματίσω αλλά διαπίστωσα ότι υπήρχαν προσωπικές ατζέντες (πχ Πελεκάνος) , ετσιθελισμός, παραβίαση των αρχών και αξιών του ΔΥΣΗ , παραβίαση του καταστατικού και επιβολή λύσεων για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών (πχ Κωνσταντίνου).

  • Οφείλουμε να ρωτήσουμε ευθέως, για να πάψει να υπάρχει αυτή η παραφιλολογία. Κατεβαίνετε γιατί θέλετε να τιμωρήσετε κάποιους ή γιατί όντως πιστεύετε ότι μπορείτε να εκλεγείτε;

Το ποιος θα εκλεγεί τον Ιούνιο σας διαβεβαιώνω ότι δεν εξαρτάται από τους κομματικούς μηχανισμούς αλλά από την βούληση της κοινωνίας των πολιτών. Τα μηνύματα και οι επαφές που έχω καθημερινά με ενθαρρύνουν να πιστεύω ότι η εκλογή μου μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Την τιμωρία θα την επιβάλει το εκλογικό σώμα και όχι εγώ , διότι και μνήμη έχει και κρίση για την προσφορά του καθενός στον μικρόκοσμο της Επαρχίας μας.

  • Που θα στηριχθεί η προεκλογική σας εκστρατεία; Τι χρειάζεται σήμερα η Επαρχία μας;

Η προεκλογική μου εκστρατεία θα στηριχθεί στις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό με σημαντικές προκλήσεις. Το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί. Σωστή στέγαση του Οργανισμού, σωστή στελέχωση, σωστός προγραμματισμός σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της Επαρχίας μας και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες( πχ ΣΑΠΑ – ΥΔΑΤΟΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΛΠ).

  • Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στον κόσμο, το εκλογικό σώμα;

Καταρχήν να πειστούν για την χρησιμότητα του θεσμού και να τον εμπιστευθούν παρόλες τις αδυναμίες του και να προσέλθουν στις κάλπες για να εξασκήσουν το εκλογικό δημοκρατικό τους δικαίωμα. Ας μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν γι αυτούς.

Μπροστά στην κάλπη ας κάνουν την σωστή επιλογή με βάση την συνείδηση τους και όχι με στο οποίο οι κομματικοί μηχανισμοί τους έχουν υποδείξει. Είναι σημαντικό να υπάρχει σημαντική προσέλευση στις κάλπες έτσι ώστε και το τελικό αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύει το σύνολο της κοινωνίας.