Μάριος Τσέλεπος: “Πέραν του αναμενόμενου η στήριξη στην υποψηφιότητά μας”

0
18

Μπήκαμε για τα καλά στην τελική ευθεία των επικείμενων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων της 9ης Ιουνίου και μια αναμέτρηση που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι εκείνη για την εκλογή του Περιφερειάρχη ή πιο σωστά του Προέδρου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Ο ένας εκ των τριών υποψηφίων, ο Μάριος Τσέλεπος ο οποίος στο ψηφοδέλτιο είναι με τον αριθμό 3 μίλησε στο PafosPress και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της προεκλογικής αναφέροντας πως η στήριξη που λαμβάνει είναι μεγαλύτερη από ότι αρχικά ανέμενε.

  1. Πως βλέπετε τα πράγματα λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές; 

Εξ αρχής ήταν αισιόδοξα αφού η απόφαση μου να κατέλθω είχε παρθεί και κατόπιν συζήτησης με τους πολίτες της επαρχίας μου. Σήμερα μπορώ να πω ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε και η στήριξη που μας παρέχεται είναι πέραν του αναμενόμενου. Παρά τις διαδόσεις, σύνηθες σε προεκλογική περίοδο, περί χαμηλού ποσοστού, όλες οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις μας δείχνουν με υψηλά ποσοστά και πολύ κοντά στους ανθυποψηφίους μου.

Το εκλογικό επιτελείο μας (απέναντι από την Τεχνική Σχολή Πάφου) είναι ανοικτό καθημερινά και αποτελεί σημείο συναντήσεων για ενημέρωση τόσο για τον νέο οργανισμό όσο και το πλάνο μου.  

Δυστυχώς μέσα από τις εξορμήσεις μας διαπιστώνουμε ότι έχουν κρατήσει τον κόσμο στην άγνοια τόσο για τις αρμοδιότητες του ΕΟΑ όσο και για το ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου. Τονίζω ότι ο ΕΟΑ έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη και ψηφίζουν όλοι οι εκλογείς της Επαρχίας.

  • Πόσο δύσκολο θα είναι αυτό το εγχείρημα; 

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, υπό την έννοια ότι έχω εξαγγείλει την υποψηφιότητα μου μόνο δυο μήνες πριν τις εκλογές. Θεωρώ όμως ότι με τη βοήθεια του επιτελείου μου, φίλων και συνεργατών έχει καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Η αναγνωρισιμότητα μου είναι στα υψηλότερα επίπεδα τόσο λόγω της μέχρι τώρα επαγγελματικής μου πορείας όσο και της κοινωνικής μου προσφοράς. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την υποψηφιότητα μου και λόγω των πιο πάνω αλλά και γιατί είμαι ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος, χωρίς κομματικά βαρίδια και δεσμεύσεις. Είμαι η απάντηση του εκλογικού σώματος στην μη ανακύκλωση προσώπων και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα του κατεστημένου.

  • Ποια θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε αν εκλεγείτε; 

Αρχικά γνωριμία και επαφή/συζήτηση με ΟΛΟΥΣ τους λειτουργούς για ανατροφοδότηση όσο αφορά τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενημέρωση τους για τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και παρουσίαση του αρχικού στρατηγικού πλάνου εφαρμογής της. Τα νερά είναι αχαρτογράφητα αλλά με την βοήθεια των επικεφαλής των τμημάτων και υπηρεσιών θα εργαστούμε για τη δημιουργία του πλάνου αυτού.

Μέσα από τις διαδικασίες θα ενθαρρύνουμε και προάγουμε την συμμετοχή των κατοίκων στα θέματα που άπτονται των περιοχών τους. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με οργανωμένα σύνολα που έχουν σχέση με τον ΕΟΑ και τμήματα που θα απορροφηθούν για παρουσίαση των προβλημάτων που εντοπίζουν και σε πνεύμα συνεννόησης, προστίθενται δράσεις / ενέργειες για επίλυση και βελτίωση των διαδικασιών στο γενικότερο πλάνο που καταρτούμε.

Αποφεύγω τα μεγάλα ΘΑ και εύηχες λέξεις που πλέον οι πολίτες έχουν βαρεθεί να ακούνε. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι μανίκια πάνω και να εργαστώ αγόγγυστα για την επαρχία μου. Ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ότι έχει ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ τον ΕΟΑ και ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

Την 1η Ιουλίου πρέπει οι πόρτες του οργανισμού να είναι ορθάνοικτες να υποδεχτούν το κοινό της Πάφου και την ίδια στιγμή να ξεκινήσει η εφαρμογή του πλάνου.

  • Πόσο σημαντική είναι η σχέση που πρέπει να έχουν ο ΕΟΑ μαζί με τους εκλελεγμένους στους Δήμους και τις Κοινότητες; 

Οι σχέσεις αυτές αρχικά περιγράφονται στην ίδια τη νομοθεσία. Κάποια σημεία πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαρα και είμαι σίγουρος θα προκύψουν αλλαγές και βελτιώσεις στην πορεία.

Είναι τεράστιας σημασίας και προσβλέπω σε πλήρη συνεργασία του ΕΟΑ με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες  και είναι κάτι που πρέπει να λάβει υπόψη του ο ψηφοφόρος. Φανταστείτε τι τεράστιο θέμα θα προκύψει αν ο νέος πρόεδρος του ΕΟΑ δεν έχει καλές σχέσεις με κάποιο Δήμαρχο ή Κοινοτάρχη. Ως χαρακτήρας είμαι συναινετικός, ανοικτός σε εποικοδομητική κριτική, ανταλλαγή απόψεων αλλά και την ίδια στιγμή αποφασιστικός.

Μαζί όλες οι τοπικές αρχές θα πρέπει να εργαστούμε για το ευρύτερο καλό της επαρχίας μας, μακριά από μικροπολιτικές και κομματικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας για την εφαρμογή του νέου μοντέλου, μόνο χώρος για βελτίωση του. Γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να εργαστούμε συναινετικά, αποτελεσματικά και θέτοντας ένα πλάνο προτεραιοτήτων. Κοινό μας όραμα πρέπει να είναι η ευημερία της επαρχίας μας.

  • Σας απασχολεί η στελέχωση του Οργανισμού; 

Το έχω αναφέρει πολλάκις σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, ότι το ανθρώπινο δυναμικό του νέου οργανισμού αποτελεί μεγάλη μου έννοια και προτεραιότητα. Για την ώρα δεν υπάρχει ολοκληρωμένο οργανόγραμμα για να μπορέσουμε να σχολιάσουμε αν υπάρχουν ελλείψεις στελέχωσης. Η έλλειψη οργανογράμματος επηρεάζει αρνητικά αφού το προσωπικό που θα απορροφηθεί θα έχει, και με το δίκιο του, πολλές απορίες και αβεβαιότητα για κάποια θέματα. Το έχω διαπιστώσει αυτό και από τις μέχρι τώρα επισκέψεις μου στους υπό ενοποίηση οργανισμούς. Τους διαβεβαιώ ότι η εμπειρία μου στον ιδιωτικό τομέα, η καθημερινή επαφή μου με εργαζομένους αλλά και ότι και ίδιος είμαι εργαζόμενος (και όχι επαγγελματίας πολιτικός) θα βοηθήσουν στο να είμαι δίπλα τους και να δίνω πρακτικές και όσο γίνεται γρήγορες λύσεις (τηρώντας φυσικά τις διαδικασίες που προνοούνται).

  • Ασπάζεστε αυτό που ακούγεται ευρέως ότι υπάρχουν πολλές θέσεις και υψηλόβαθμοί λειτουργοί που ίσως δυσκολέψουν οικονομικά  αυτό το μοντέλο διοίκησης;

Γενικά τα οικονομικά δεδομένα του νέου αυτού οργανισμού θα είναι μια μεγάλη σπαζοκεφαλιά. Θα καταρτιστούν οι πρώτοι προϋπολογισμοί και αναλόγως θα δράσουμε. Δεν νομίζω να είναι λόγω των πολλών υψηλόβαθμων θέσεων που θα δυσκολέψουν τα οικονομικά. Με σωστή διαχείριση ο ΕΟΑ Πάφου θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και έχοντας ως μέλημα του να δώσει οικονομικές ανάσες και στους πολίτες.

  • Ποιο μήνυμα στέλνετε στους εκλογείς;

 Στον πολίτη απευθύνομαι με εντιμότητα και ευθύνη και ζητώ την ψήφο του γιατί όπως χαρακτηριστικά καταγράφω στο δικό μου δεκάλογο:

ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ και το έχω αποδείξει μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα.


ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ως επαγγελματίας, ως οικογενειάρχης και ως δραστηριοποιούμενος στα κοινά.


ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ και το απέδειξα στην πράξη ότι δεν στερούμαι διάθεσης να εργαστώ σκληρά για να πετύχω ένα αποτέλεσμα.

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ αφού κατάγομαι από μια οικογένεια της διπλανής πόρτας, που πάντα ήταν δίπλα στους συμπολίτες μας.

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ που υποβοηθά στα υψηλά επίπεδα διαφθοράς που μας κατατάσσει η Ευρώπη. Πρέπει οι ίδιοι μας και όλοι μας να δράσουμε για το καλό των παιδιών μας.   

ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και σας καλώ να επιλέξετε καινούργια άφθαρτα πρόσωπα.

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ αφού ο επιχειρηματικός τομέας που δραστηριοποιούμαι απαιτεί, να σχεδιάζω, να ακολουθώ χρονοδιαγράμματα και να ολοκληρώνω τα έργα που αναλαμβάνω.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και δεν επιζητώ τις πολυσυντάξεις και την μεταπήδηση από θέση σε θέση. Ζητώ την ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου και να αξιολογηθώ για την απόδοση μου και όχι για τις δημόσιες σχέσεις μου.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ έναντι του οποιουδήποτε προσώπου.

ΑΓΑΠΩ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΦΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Της αξίζουν τα καλύτερα και θα εργαστώ αγόγγυστα προς αυτή την κατεύθυνση.