26.9 C
Paphos
Monday, July 15, 2024

Εύρος Λοϊζίδης: “Με υπευθυνοτητα και σκληρή δουλειά, για ενα ΔΗΚΟ ενωμένο, δυνατό”

Με αφορμή τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες στο ΔΗΚΟ Πάφου, το PafosPress θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις απόψεις των δυο υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής. Η πιο κάτω συνέντευξη είναι με τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΕ του ΔΗΚΟ, Εύρο Λοϊζίδη ο οποίος διεκδικεί τη θέση.

Γιατί διεκδικείτε την προεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής;

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης μου θητείας στην Επαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΚΟ έχω αποκτήσει την απαραίτητη  εμπειρία και πιστεύω είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρω από μια άλλη θέση πιο απαιτητική και να ηγηθώ της προσπάθειας που κάνει το κόμμα για εκσυγχρονισμό Είμαι σίγουρος πως με ομαδική δουλειά μπορούμε να επαναφέρουμε το Δημοκρατικό Κόμμα ψηλά στη συνείδηση της κοινωνίας της Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι χρειάζεται να αλλάξει στο ΔΗΚΟ Πάφου;

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ομαδική δουλειά. Όλοι θα έχουν ρόλο και θέση. Η κάθε άποψη θα συζητείται και από κοινού θα αποφασίζουμε την πολιτική που θα ακολουθούμε και θα προχωρούμε με γνώμονα πάντοτε το κοινό καλό. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν καταφέραμε να ενώσουμε τον λαό του Δημοκρατικού Κόμματος και παράλληλα να το εκσυγχρονίσουμε.

Πιστεύετε ότι είναι θέμα προσώπων η εφαρμογή της πολιτικής του κόμματος ή θέμα θέσεων και πόσο τις εγκρίνει ή τις αποδέχεται η ίδια η κοινωνία;

 Ένα υγιές πολικό κόμμα θα πρέπει να προσαρμόζει την πολιτική του αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της κοινωνίας χωρίς όμως να αποκλίνει από την διαχρονική πολιτική του ιδεολογία, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του διαχρονικού μας προβλήματος που είναι η εισβολή και κατοχή της μισής μας πατρίδας. Για αυτό τον λόγο πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να βρίσκονται καταρτισμένοι άνθρωποι στις νευραλγικές θέσεις που να μπορούν να νιώθουν το παλμό της κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα να διαφυλάσσουν τα εθνικά συμφέροντα και το μέλλον αυτού του τόπου κτίζοντας γερές βάσεις για τις επόμενες γενιές.

Ποια θα είναι η πρώτη πολιτική πράξη που θα κάνετε αν εκλεγείτε;

Η θέση του Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής δεν είναι θέση παραγωγής πολιτικής αλλά έχει την ευθύνη της οργάνωσης και εκσυγχρονισμού του κομματικού μηχανισμού και της άμεσης και συχνής επαφής με τα μέλη. Η συλλογική δουλειά και προσπάθεια είναι το κλειδί της επιτυχίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχιζόμενη απομάκρυνση της κοινωνίας από εκλογικές διαδικασίες. Το γεγονός αυτό δεν αντιπροσωπεύει πολιτικά ώριμες και υγιείς κοινωνίες . Προτεραιότητα  μου είναι να εφαρμόσουμε καινοτόμους τρόπους για να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες. Επιπλέον χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία ανάμεσα στη βάση του κόμματος και της ηγεσίας.

Έχω επίγνωση των δυσκολίων που έχει αυτό το εγχείρημα αλλά θεωρώ πως όταν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εμπνεύσουν και να ταυτιστούν με το γενικό σύνολο μπορούν ταυτόχρονα να επιτύχουν και τον στόχο αυτόν.

Σε προσωπικό επίπεδο σας ενδιαφέρει πέραν της κομματικής θέσης και κάποιο άλλο δημόσιο αξίωμα, πέραν του δημοτικού συμβούλου;

Ο κόσμος της Πάφου με τίμησε με την ψήφο του και υπηρέτησα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου δυο θητείες. Θεωρώ ότι 10 χρόνια είναι αρκετά να υπηρετήσεις από μια συγκεκριμένη θέση. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί άξιοι νέοι που μπορούν και πρέπει να εμπλακούν στα κοινά, αποχωρώντας την κατάλληλη στιγμή  τους δίνεις την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις και να εκλεγούν επιτυγχάνοντας έτσι μια ομαλή συνέχεια. Ποτέ δεν είχα αυτοσκοπό την κατάκτηση θέσεων και αξιωμάτων. Πάντοτε έχω στο μυαλό μου την προσφορά και ανάλογα με τα δεδομένα που υπάρχουν εκείνη τη στιγμή κρίνω και αποφασίζω πάντοτε σε συνεργασία με άτομα που είναι γύρω μου με ταυτόσημες θέσεις και απόψεις. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ομαδική και συλλογική προσπάθεια. Την παρούσα στιγμή  πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω το Δημοκρατικό Κόμμα Πάφου να οδεύσει προς τον εκσυγχρονισμό την ενότητα και την συλλογικότητα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ