Έμεινε δίχως τάφους η Πάφος- Πονοκέφαλος για τα Γραφεία Κηδειών

0
204

Μεγάλο πονοκέφαλο αποτελεί για τον Δήμο Πάφου η έλλειψη τάφων στο κοιμητήριο της Έξω Βρύσης αφού τόσο το μεγάλο κοιμητήριο όσο και το καινούργιο που αγοράστηκε δίπλα, προς την περιοχή του Μουσαλλά, είναι και τα δυο πλήρη και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα ούτε για μια ταφή.

Το πρόβλημα το οποίο προκύπτει απασχολεί έντονα και τους ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών αφού βρίσκονται αντιμέτωπει με το ερώτημα που θα ταφεί κάποιος ο οποίος θα πεθάνει; Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τελευταίες μέρες σε κάποιες περιπτώσεις διευθετήθηκαν, κατ’ εξαίρεση, κάποιες κηδείες σε γειτονικές με τον Δήμο Πάφου περιοχές αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Από άποψης διαθεσιμότητας εντός της δημαρχούμενης περιοχής υπάρχει χώρος στο κοιμητήριο στο Αναβαργός αλλά εκεί δεν μπορεί να ταφεί κάποιος αν δεν είναι κάτοικος της ενορίας.

Ϊδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμος Πάφου βρίσκεται στο τελικό στάδιο επαφών για αγορά κοιμητηρίου κοινότητας της Πάφου η οποία βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση για απάμβλυνση του προβλήματος μέχρι την οριστική επίλυση που σίγουρα θα ήταν η κατασκευή ενός νέου περιφερειακού κοιμητηρίου το οποίο να καλύψει ευρύτερες ανάγκες των αστικών περιοχών.

Πάντως δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας σήμερα να έχουμε εξελίξεις και ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.