Αντώνης Φωτίου: Στήριξη στους μικρομεσαίους

Ο υποψήφιος Βουλευτής Πάφου Αντώνης Φωτίου επιμένει ότι η πολιτεία θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και εφαρμόζονται είναι προς την ορθή κατεύθυνση, σημειώνει. Η πανδημία ολοκληρώνεται και η οικονομία θα πρέπει να επανεκκινήσει σε στέρεες βάσεις, τονίζει, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφεθούν να καταρρεύσουν επιχειρήσεις που λόγω της πανδημίας έχουν συσσωρεύσει ζημιές.

«Η Δημοκρατική Παράταξη έχοντας ως βάση το οικονομικό μοντέλο του μικτού συστήματος οικονομίας, δίνει πρωτίστως έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας την παράπλευρη μετατόπιση των ωφελημάτων προς την ίδια την κοινωνία, μέσω μέτρων στήριξης προς τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και μέσω παροχής κινήτρων για επιχειρηματικότητα». Συνεπώς ο ίδιος προτείνει όπως τόσο η πολιτεία , κεντρικά όσο και οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης εξετάσουν μέτρα φοροελάφρυνσης των επιχειρήσεων αυτών και παροχής κινήτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία.

Ο Αντώνης Φωτίου προτείνει συγκεκριμένα την επιδότηση ενοικίου από την πολιτεία για τις επιχειρήσεις που είχαν αναστείλει τις εργασίες τους. Εισηγείται επίσης την προσωρινή μείωση και αναστολή φορολογιών και εισφορών εργαζομένων και επιχειρήσεων στις οποίες καταγράφηκε μείωση στον κύκλο εργασιών. «Θα πρέπει επίσης να ενθαρρυνθούν τα Τραπεζικά ιδρύματα να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις δανείων αλλά και να ανασταλούν οι εξώσεις μέχρι τουλάχιστον το ερχόμενο φθινόπωρο που οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αρχίσουν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.»

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Φωτιου ζητά επίσης όπως καταβληθεί μια ακόμη προσπάθεια με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά πόσο είναι δυνατή η αναστολή των δόσεων για ακόμα 6 μήνες, χωρίς να θεωρούνται τα δάνεια ως μη εξυπηρετούμενα. Είναι επίσης σημαντικό ,καταλήγει, η πολιτεία να βοηθήσει μέσα από κίνητρα και σχέδια ούτως ώστε ο τουριστικός και ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας να ενισχυθούν και να εκσυγχρονιστούν. «Οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας στον επιχειρηματικό και τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου.»

Support Local Business