29.9 C
Paphos
Friday, September 22, 2023

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Σειρά ερωτημάτων για την Κισσόνεργα απο ομάδα κατοίκων

Νέα επιστολή στάληκε στο PafosPress από ομάδα κατοίκων της Κισσόνεργας με την οποία ουσιαστικά δίνεται συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεση που ξέσπασε τον προηγούμενο μήνα με επιστολή που επίσης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας με τίτλο: “Ανοικτή επιστολή κατοίκων Κισσόνεργας: “Η πλατεία έχει τη δική της Ιστορία” για τις εργασίες στο παλιό γήπεδο του χωριού. Την επιστολή ημερομηνίας 20 Ιουλίου 2023 είχε απαντήσει αμέσως ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας, Γιώργος Στυλιανού τόσο μέσω PafosPress σε άρθρο με τίτλο “Απάντηση Κοινοτάρχη Κισσόνεργας στην ανοικτή επιστολή κατοίκων ” όσο και δημόσια στα ΜΚΔ του.

Σήμερα σε νέα επιστολή με τίτλο “ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ” την οποία υπογράφουν “ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ” τίθενται εκ νέου μια σειρά από ερωτήματα προς τον κ. Στυλιανού ενώ αφήνονται και αιχμές οι οποίες αναδεικνύουν το κλίμα που επικρατεί και την συσσωρευμένη αντιπαράθεση που υπάρχει στην κοινότητα.

Πιο κάτω παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ανάρτηση που έγινε σε ΜΚΔ από τον κοινοτάρχη της Κισσόνεργας σαν απάντηση σε  προηγούμενη μας παρέμβαση και το ότι ούδόλως ασχολήθηκε με την ουσία του θέματος που θίξαμε, αλλά και το γεγονός ότι παρά τις εξελίξεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να ολοκληρώσει το περιβαλλοντικό και πολεοδομικό έγκλημα που ξεκίνησε, θεωρούμε ότι χρήζει απάντησης.

Κατ΄ αρχήν πρόεδρε στην ανάρτηση σου αναφέρεσαι  σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα που καταπιαστήκαμε στη παρέμβασης μας. Και η ουσία του θέματος είναι η εξής:

α) Έχετε σαν Κοινοτικό Συμβούλιο εξασφαλίσει τη γραπτή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της γης, δηλαδή, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ή καλύτερα του οικείου Μητροπολίτη για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου;

β) Για το συγκεκριμένο έργο έχετε εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια;

γ) Για το συγκεκριμένο έργο έχετε εξασφαλίσει άδεια οικοδομής

δ) Έχετε στα χέρια σας χωροταξικές και/η περιβαλλοντικές ή άλλες μελέτες από ειδικούς επιστήμονες που να εισηγούνται την κατασκευή του έργου στο συγκεκριμένο χώρο;

Τα πιο πάνω είναι τα ελάχιστα που απαιτούνται με βάση τους νόμους του κράτους μας για την κατασκευή ενός έργου από μια τοπική αρχή. Δεν έχετε εξασφαλίσει τίποτα από τα πιο πάνω και συνεπώς παρανομείτε. Ειδικά εσύ πρόεδρε που είσαι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας στη κοινότητα, η παρανομία σου είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η εκκλησία μέσω δικαστικού εντάλματος σας έχει αναστείλει τις εργασίες και απαιτεί κατεδάφιση της βάσης από μπετόν που έχετε κατασκευάσει και επαναφορά του χώρου στη προτέρα του κατάσταση. Ποίος θα πληρώσει τα μέχρι τώρα έξοδα; Ποίος θα πληρώσει την επαναφορά του χώρου στη προτέρα του κατάσταση; Ποίος θα πληρώσει τις αποζημιώσεις του εργολάβου; Αυτή πρόεδρε και αν είναι μια κλασσική περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ανοικτή επιστολή κατοίκων Κισσόνεργας: “Η πλατεία έχει τη δική της Ιστορία”

Απάντηση Κοινοτάρχη Κισσόνεργας στην ανοικτή επιστολή κατοίκων

Και όλες αυτές οι παρανομίες και οι αυθαιρεσίες όπως τις έχουμε περιγράψει, γίνονται πρόεδρε αφού προηγουμένως είχες ενημερωθεί αρμοδίως σαν πρόεδρος της σχολικής εφορείας από το υπουργείο παιδείας, ότι ενέκρινε την κατασκευή και την χρηματοδότηση γηπέδου εντός του σχολικού χώρου. Το έργο κοστολογήθηκε στις €50.000 και η συνεισφορά του Υπουργείου θα ήταν €40.000 και του Συνδέσμου και της Σχολικής Εφορείας από €5.000.Την σχετική ενημέρωση την έλαβες γραπτώς από τον περασμένο Μάρτη, και αντί να αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και να προχωρήσεις στη κατασκευή του έργου, με απαντητική σου επιστολή απαιτούσες όπως ακολουθηθούν σχολαστικά όλες οι νόμιμες διαδικασίες και όπως πρώτα εκδοθούν όλες οι κατά νόμο άδειες. Στην περίπτωση αυτή πάει γάντι δηλαδή η παροιμία … δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις. Οι προθέσεις σου σίγουρα δεν ήταν αγαθές και ο σκοπός σου δεν ήταν άλλος από το να καθυστερήσεις και στο τέλος να ακυρώσεις το έργο. Γιατί το κουτοπόνηρο μυαλουδάκι σου έκρινε ότι αν το γήπεδο κατασκευαζόταν εκεί που εσύ ήθελες θα σου πρόσθετε πόντους. Τελικά η εξέλιξη αυτή σου αφαίρεσε και το μόνο επιχείρημα που πρόβαλλες, ότι δηλαδή η κατασκευή του γηπέδου θα γινόταν για να αθλούνται τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Και με συνοπτικές διαδικασίες ξεκίνησες την κατασκευή του εκτρώματος όπως το έχουμε περιγράψει στη προηγούμενη μας παρέμβαση, για να προκαταλάβεις τις εξελίξεις. Εκεί που το έργο αυτό δεν θα κόστιζε τίποτα στη κοινότητα, προτίμησες, πέραν της καταστροφής του χώρου να φορτώσεις και €91.000 στις πλάτες του φορολογούμενου κάτοικου της Κισσόνεργας.

Όπως έχεις ενημερωθεί πρόεδρε τα πιο πάνω είναι εις γνώση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του Μητροπολίτη και η απόφαση για κατεδάφιση είναι τελεσίδικη. Συγχαίρουμε και στηρίζουμε την Εκκλησιαστική Επιτροπή, τον Ιερέα και τον Μητροπολίτη μας για την αποφασιστικότητα και την ευθυκρισία τους. Και τον Κούγια να φέρεις στη Κύπρο – όπως είπες πρόεδρε – δεν το σώζεις το πράγμα με τίποτε.

Όλα αυτά πρόεδρε τα γνώριζαν τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου; Στο προϋπολογισμό του 2023 προβλέπεται με λεπτομέρεια το τι έργο θα γίνει και το ακριβές του κόστος; Όσα από τα μέλη ρωτήθηκαν σχετικά , δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσουν. Τόσος είναι ο σεβασμός που τρέφεις για τους συνεργάτες σου  που αντί να ενημερώνονται από εσένα ενημερώνονται από τρίτους ή κατόπιν εορτής. Γι’ αυτές τις απονενοημένες σου πράξεις πρόεδρε ένα έχουμε να σου πούμε, ΝΤΡΟΠΗ. Η κυρία Έπαρχος και οι συνεργάτες της είναι ενήμεροι γι΄ αυτή τη κατάσταση;     

Και αντί φίλε πρόεδρε να απαντήσεις στα πιο πάνω, ξέθαψες πάλι την περιβόητη δίκη του Κ.Σ. της περιόδου 2007 – 2011 και για αποφάσεις που – όπως ο ίδιος ψευδώς και ανέντιμα ισχυρίζεσαι – συνιστούν διασπάθιση δημόσιου χρήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ !!!. Μία δίκη που αφορά ασήμαντες αποφάσεις που πάρθηκαν το 2008 και το 2009 και που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ποίες είναι τέλος πάντων αυτές οι περιβόητες αποφάσεις που κόστισαν εκατομμύρια στη κοινότητα μας και συνιστούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος; Τολμάς να βγεις δημόσια και να τις αναφέρεις, ή φοβάσαι ότι θα χαλάσεις το αφήγημα σου και θα μείνεις εκτεθειμένος; Ιδού η Ρόδος… Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε πάντως, είναι ότι σε μία άλλη δίκη παρόμοιας φύσης, βασικά τους έχεις απαλλάξει. Στην ογδόντα τριών σελίδων απόφαση του δικαστηρίου –  συγκεκριμένα στις σελίδες 39 και 40 –  συμπεριλήφθηκε η απάντηση που έδωσες στη δίκη μετά από ερώτηση του δικηγόρου της υπεράσπισης γιατί κατήγγειλες το προηγούμενο Κ.Σ. Και απάντησες μεταξύ άλλων: …οιεσδήποτε αποφάσεις λανθασμένες του προηγούμενου Συμβουλίου δεν αφορούν προσωπικά συμφέροντα τους αλλά καλόπιστα πήραν αποφάσεις με τα στοιχεία που είχαν και ότι μέχρι και σήμερα δεν εντόπισα δόλο από πλευράς τους. Τα πιο πάνω πρόεδρε, δεικνύουν ομολογουμένως μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά από μέρους σου.   

Και μια και αρέσκεσαι με την κάθε ευκαιρία να αναφέρεσαι στη δίκη προηγούμενου Κ.Σ., ας θυμηθούμε και τι έγινε με την πιο πάνω δίκη που τελεσιδίκησε μάλιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ανοικτή επιστολή κατοίκων Κισσόνεργας: “Η πλατεία έχει τη δική της Ιστορία”

Απάντηση Κοινοτάρχη Κισσόνεργας στην ανοικτή επιστολή κατοίκων

Είμαστε βέβαιοι ότι θυμάσαι τον τέως αναπληρωτή πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Αυτόν πρόεδρε που αποκαλούσες «μηχανικούι της τεχνικής σχολής». Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν παραχώρησε μια συνέντευξη σε τοπικό ΜΜΕ με τίτλο «Έκρυθμη κατάσταση» και φυσικά το περιεχόμενο της συνέντευξης είχε να κάνει με την κατάσταση που επικρατούσε στο Κ.Σ. Και τι δεν σου καταλόγισε φίλε πρόεδρε. Αν είναι ποτέ δυνατό να κατηγορεί τον πρόεδρο του Κ.Σ. για πλαστογραφίες, για παραποίηση πρακτικών, για μη επαρκή ενημέρωση αλλά και παραπλάνηση σε πολλές περιπτώσεις των μελών του Κ.Σ., για ανάρμοστη και υποτιμητική συμπεριφορά έναντι των μελών του Κ.Σ., για δικτατορικές συμπεριφορές, ότι είναι επικίνδυνος για την κοινότητα και πολλά άλλα.

Και θιγμένος από αυτά που σου καταλόγισε ο αναπληρωτής πρόεδρος κινήθηκες νομικά εναντίον του για λίβελλο, απαιτώντας μέχρι και εκατό χιλιάδες ευρώ σαν αποζημίωση. Απ’ ότι ακούστηκε τότε, έλεγες στο κύκλο σου και όχι μόνο, ότι με τα λεφτά που θα έπαιρνες θα αγόραζες ένα κότερο!

Στο δικαστήριο όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως ανέμενες και ο εναγόμενος αθωώθηκε πανηγυρικά και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες που του είχες προσάψει. Αυτό σημαίνει πρόεδρε, ότι ο κατηγορούμενος έπεισε το δικαστήριο ότι όλα εκείνα που ανάφερε για εσένα στη συνέντευξη του ήταν αλήθεια. Δηλαδή πρόεδρε το δικαστήριο πείστηκε ότι έκανες πλαστογραφίες, ότι παραποιούσες πρακτικά, ότι δεν ενημέρωνες σωστά και ενίοτε παραπλανούσες το Συμβούλιο, ότι συμπεριφερόσουν ανάρμοστα και υποτιμητικά στα μέλη του Συμβουλίου, ότι συμπεριφερόσουν αυταρχικά έως και δικτατορικά και πολλά άλλα. Μέχρι πρόεδρε και τον ισχυρισμό του εναγόμενου ότι είσαι επικίνδυνος για την κοινότητα, το δικαστήριο τον αποδέχθηκε. Όλα τα πιο πάνω που σου αποδίδονται πρόεδρε είναι με τη σφραγίδα του κυπριακού δικαστηρίου. Κανονικό ρεζίλεμα δηλαδή. Αν διέθετες έστω και ίχνος ευθιξίας θα έπρεπε από τότε να υποβάλεις την παραίτηση σου και να πας σπίτι σου.

Και δεν έφτανε που έχασες το κότερο, επιδικάστηκαν  εναντίον σου και όλα τα έξοδα της δίκης που ανέρχονταν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος. Και το ρεζίλεμα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο αν αναλογιστείς πρόεδρε ότι εσύ ένας επιστήμονας – όπως αυτοδιαφημίζεσαι – κατατροπώθηκες στο δικαστήριο με τόσο απόλυτο τρόπο  από ένα μηχανικούι της τεχνικής σχολής. Πανωλεθρία πρόεδρε!

Ελπίζουμε τώρα που σου φρεσκάραμε τη μνήμη να θυμήθηκες και το όνομα του πανεπιστημίου που αποφοίτησες, γιατί στο δικαστήριο η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερες  να το θυμηθείς…. Και οπωσδήποτε πρέπει να θυμηθείς πρόεδρε, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην δίνεις και αφορμές σε κάποιους κακοπροαίρετους να μιλούν για Γιαννάκη και Μιχαλάκη αλλά και να μας λένε ότι έχουμε και εμείς στη Κισσόνεργα τον Γιωργάκη μας ..…

ΥΓ. Στην επόμενη μας παρέμβαση θα καταπιαστούμε με τα έργα που μας έχεις αραδιάσει στην ανάρτηση σου και θα δούμε το κόστος αυτών των έργων σε συνάρτηση με την ποιότητα τους αλλά και όλα τα σχετικά με αυτά. Θα κάνουμε επίσης μια σύγκριση με τα έργα που έγιναν από το προηγούμενο Κ.Σ. που τόσο έχεις δαιμονοποιήσει.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ανοικτή επιστολή κατοίκων Κισσόνεργας: “Η πλατεία έχει τη δική της Ιστορία”

Απάντηση Κοινοτάρχη Κισσόνεργας στην ανοικτή επιστολή κατοίκων

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ