20.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός δεν εντάσσεται στο ΓΕΣΥ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της διοίκησης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ημερομηνίας 29/03/19, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετηθήκαμε δημοσίως υπέρ της πρόθεσης συνεργασίας με τον ΟΑΥ στο επίπεδο της «Πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης» (ΠΙ), με στόχο να αποσαφηνιστεί πλήρως η σημερινή θέση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός αναφορικά με την Πρωτοβάθμια όσο και με την Δευτεροβάθμια Ιατρική Περίθαλψη στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΟΑΥ.

Η συνεργασία με τον ΟΑΥ σε σχέση με την ΠΙ αποτελεί για εμάς έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, πέρα από τα στενά οικονομικά συμφέροντα ενός επιχειρηματικού οργανισμού, καθώς και προώθησης των καλώς νοούμενων συμφερόντων όλων των συμμετεχόντων στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας, μακριά από γενικόλογες και άνευ ουσίας τοποθετήσεις.

Κατ’ αρχάς οφείλουμε να ενημερώσουμε για την παραγωγική συνάντησή που είχαμε στις 02/04/19 με τους εκπροσώπους του ΟΑΥ αναφορικά με τα ζητήματα εφαρμογής και υλοποίησης της ΠΙ, όπου και είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε έναν αριθμό επιτακτικών εκκρεμοτήτων και πρακτικών προβλημάτων, τα οποία πρέπει να επιλυθούν δίχως καθυστέρηση ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία μας με τον ΟΑΥ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Περαιτέρω και προς αποφυγή δημιουργίας οποιωνδήποτε λανθασμένων εντυπώσεων, υπογραμμίζουμε ότι το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τον ΟΑΥ στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας (Ενδονοσκομειακής) Περίθαλψης εάν ο ΟΑΥ και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς δεν ενεργήσουν από τώρα και δεν αντιμετωπίσουν, στην ουσία τους, τα προβληματικά ζητήματα και ασάφειες που έχουμε ήδη εκθέσει (πλέον μίας σειράς επιμέρους ζητημάτων) στην ανακοίνωσή μας ημερομηνίας 29/03/19, τα οποία επιγραμματικά συνοψίζονται στα εξής:

  1. Αναπροσαρμογή και αύξηση του τιμοκαταλόγου που προτείνεται από τον ΟΑΥ, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αλλά και η δυνατότητά τους να προχωρούν σε επενδύσεις εξοπλισμού, εγκαταστάσεων, στελέχωσης και εκπαίδευσης προσωπικού.

  2. Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και λειτουργικού πλαισίου που θα επιτρέψει στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που θα είναι ενταγμένα στο ΓΕΣΥ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς που θα νοσηλεύονται είτε εντός της κάλυψης τους ΓΕΣΥ είτε εκτός αυτής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ιατρών εκτός ΓΕΣΥ να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς που θα έχουν Ιδιωτική Ασφαλιστική Κάλυψη.

  3. Θεσμοθέτηση τόσο για τα δημόσια όσο και για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ενός, αυστηρού και εκσυγχρονισμένου πλαισίου ποιοτικών κριτηρίων, ελάχιστων προδιαγραφών αλλά και κινήτρων επιβράβευσης αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, στελέχωση, διαδικασίες, εξοπλισμό και ποιότητα των εν λόγω νοσηλευτηρίων, μακριά από τις αντικειμενικά ελλιπείς και αναχρονιστικές κατ’ ισχυρισμό ελάχιστες απαιτήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας «του περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων νόμου», η οποία επιτρέπει να εξισώνονται οι ανόμοιοι και να μην επιβραβεύονται όσοι επενδύουν και καινοτομούν.

Αποκλεισμός πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού και συνέχισης χρηματοδότησης ή έμμεσων επιδοτήσεων των κρατικών νοσηλευτηρίων, οι οποίες θα εξαναγκάσουν τα ποιοτικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αντί να επενδύουν στην ανάπτυξη, αναβάθμιση και καινοτομία, να στοχεύουν απλώς στη βιωσιμότητα και μετριότητα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ