21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Συνεργασία με τον ΟΑΥ σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Ιατρικής

Η έντονη κοινωνική ευαισθησία αλλά και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο έχουν αποτελέσει, αποδεδειγμένα, ακρογωνιαίους λίθους στη συλλογιστική κατά την λήψη στρατηγικών αποφάσεων της παρούσας Διοίκησης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού. Ως Νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών συνεχούς και εντατικής αναβάθμισης των υποδομών, του εξοπλισμού, του προσωπικού και των υπηρεσιών μας, δημιουργώντας αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και συνεργατών ιατρών του Νοσοκομείου μας, προς όφελος των πολιτών της Επαρχίας Πάφου, καθώς και στοχεύοντας στην ετοιμότητα του Νοσοκομείου μας σε σχέση με την σταδιακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεσή μας να στηρίξουμε το ΓΕΣΥ, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας – ΟΚΥΠΙ – ΟΑΥ) θα εργαστούν εντατικά και με υπευθυνότητα και θα ξεκαθαρίσουν κρυστάλλινα τον τρόπο και τους κανονισμούς λειτουργίας του προς εφαρμογή ΓΕΣΥ. Υπογραμμίζουμε ότι παραμένουν πολλά αδιευκρίνιστα και ομιχλώδη ζητήματα σε σχέση με την λειτουργία του ΓΕΣΥ ακόμη και στην Α’ Φάση αυτού, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων που άπτονται των συστημάτων πληροφορικής, στα οποία θα στηριχθεί η όλη διαδικασία λειτουργίας, τα οποία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και δοκιμασθεί.

Βάσει των ανωτέρω και παρά τις αγωνίες και τους πολυεπίπεδους προβληματισμούς μας, το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός θα συνεργαστεί με τον ΟΑΥ στο επίπεδο της «Πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης» (ΠΙ).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η εν λόγω συνεργασία θα περιλαμβάνει, ενδεικτικά, τα ακόλουθα:

  1. Ανάπτυξη ομάδας ή ομάδων Γενικών Ιατρών στο Νοσοκομείο, αλλά και σε όλη την Επαρχία Πάφου.

  2. Διάθεση Ιατρείων Γενικών Ιατρών που θα ήθελαν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ στο νέο Παράρτημα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το οποίο βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου μας. Παράλληλα, δυνατότητα περιοδικής ή μόνιμης χρήσης των συνεργαζόμενων Ιατρικών Κέντρων / Κέντρων σε όλη την Επαρχία Πάφου.

  3. Συνεργασία με το Κλινικό Εργαστήριο.

  4. Συνεργασία με το Ακτινολογικό Εργαστήριο.

Πλήρως συναφείς και σχετιζόμενες με τα ανωτέρω είναι και όλες οι ενέργειες προετοιμασίας του Νοσοκομείου μας για τήν ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής, τις οποίες επιγραμματικά παραθέτουμε:

  1. Η λειτουργία του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών, στελεχωμένου με κατάλληλο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και Υπηρεσία Ασθενοφόρων, η οποία λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως.

  2. Η δημιουργία των νέων οργανωμένων Ιατρείων στο Παράρτημα του Ευαγγελισμού, με κεντρική γραμματεία και υπηρεσία υποδοχής για την εξυπηρέτηση των οικογενειακών ιατρών και των ασθενών τους.

  3. Η μεταφορά και ο εξοπλισμός, με τελευταίας τεχνολογίας και πλέον έμπιστους αναλυτές, του Κλινικού Εργαστηρίου στο Παράρτημα του Ευαγγελισμού, ώστε η πρόσβαση του κοινού να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία.

  4. Η τοποθέτηση, στον χώρο του Εργαστηρίου στο Υπόγειο του Νοσοκομείου, νέας ακτινολογικής και Υπερηχογραφικής μονάδας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

  5. Η δημιουργία Ιατρικών Κέντρων / Ιατρείων σε όλη την Επαρχία Πάφου (από Πισσούρι μέχρι Πόλη Χρυσοχούς), πλήρως εξοπλισμένων για την παροχή πρωτοβάθμιας Ιατρικής, τα οποία είναι κατάλληλα για να φιλοξενήσουν οικογενειακούς ιατρούς και τους ασθενείς τους.

  6. Η λειτουργία του Ιατρικού Κέντρου / Ιατρείο της Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο διαθέτει αδειούχο κλινικό εργαστήριο, ακτινολογικό εξοπλισμό και μαστογράφο, και είναι έτοιμο με δύο ευρύχωρα ιατρεία να φιλοξενήσει, σε μόνιμη ή περιοδική βάση, οικογενειακούς ιατρούς και τους ασθενείς τους.

Τι θα πετύχετε με την συνεργασία σας ως Οικογενειακοί ιατροί με το Νοσοκομείο.

  1. Οργανωμένη ρεσεψιόν.

  2. Οργανωμένες συνθήκες επικοινωνίας με τον ΟΑΥ ώστε να μην χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία των συστημάτων.

  3. Έτοιμο ιατρικό πρόγραμμα για φύλαξη του πλήρους ιατρικού ιστορικού των ασθενών σας. ( Μελλοντική προσπάθεια σύνδεσης των δύο προγραμμάτων ώστε να αφοσιωθείτε μόνο στην Ιατρική σας)

  4. Δυνατότητα συνεργασίας με άλλους συνεργάτες ιατρούς ενταγμένους στο ΓΕΣΥ ώστε να λειτουργείτε με περισσότερη άνεση και προγραμματισμό.

  5. Δίπλα σας θα έχετε όλη την οργάνωση του Διαγνωστικού κέντρου του Νοσοκομείου για γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών σας.

  6. Είναι δυνατή αρχικά η Εργοδότησης σας από το Νοσοκομείο μέχρι να νοιώσετε ασφαλής με τον αριθμό των ασθενών οπότε μπορείτε να συνεχίσετε ως αυτεργοδοτούμενοι.

  7. Ταυτόχρονα θα μπορείτε εάν θέλετε να εργάζεστε και στην μονάδα των πρώτων βοηθειών του Νοσοκομείου.

  Θα πρέπει να τονιστεί ότι η απόφαση μας για συνεργασία με τον ΟΑΥ στην πρωτοβάθμια Ιατρική Φροντίδα την 1/06/2019 δεν προδιαγράφει και την συνεργασία μας στην Δευτεροβάθμια Ιατρική το Μάιο του 2020 εκτός και εάν εφαρμοστούν τα παρακάτω:

  1. Βελτίωση του τιμοκαταλόγου που προσφέρει ο ΟΑΥ ώστε το Νοσοκομείο μας να παραμείνει βιώσιμο.(Αναμένεται σημαντική μείωση του ισχύοντος τιμοκαταλόγου στις Διαγνωστικές αναλύσεις με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του Νοσοκομειακού εισοδήματος.)

  2. Τα ενταγμένα στο ΦΕΣΥ νοσοκομεία να μπορούν να περιθάλπτουν ασθενείς εντός και εκτός ΓΕΣΥ εξυπηρετώντας έτσι τους συνεργάτες ιατρούς που δεν θα ήθελαν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ και να μπορούν να λειτουργούν εντός ανάλογα με την πρόθεση του ασθενούς την  Χρήση Ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης.

  3. Να καθοριστεί χρονικό όριο ώστε οι ένταξη των όποιων Νοσοκομείων κρατικών η ιδιωτικών να πληρούν ταυτόσημες διαπιστεύσεις και επίπεδα νοσηλείας και όχι να στηρίζεται η ένταξη και συνεργασία με τον ΟΑΥ με βάση τον υφιστάμενο χαριστικό και αναχρονιστικό νόμο περί Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. (Άλλως θα υπάρχει άδικη μεταχείριση και θα ωθήσει στην υποβάθμιση του επιπέδου της σημερινής προσφερόμενης ιατρικής υπηρεσίας.)

  4. Να μην επιτραπεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τα επιδοτούμενα Κρατικά Νοσοκομεία τα οποία δεν θα αντέξουν το βάρος της πίεσης που θα δεχθούν εάν δεν συνεργαστούν τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.

Εκ της Διεύθυνσης

Δρ Νεστορας Μιχαήλ, Γενικός Διευθυντής Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ