19.9 C
Paphos
Tuesday, May 14, 2024

Σύσσωμη η ΕΔΕΚ εναντίον του Φαίδωνα

Κοινή Ανακοίνωση Επαρχιακής Επιτροπής Κ. Σ. ΕΔΕΚ Πάφου και Δημοτικής Ομάδας

Η Επαρχιακή Επιτροπή Κ. Σ. ΕΔΕΚ Πάφου και η Δημοτική της Ομάδα εκφράζουν για μια ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο διοίκησης του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνος Φαίδωνα.

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε δημόσια τις ετσιθελικές του ενέργειες όσον αφορά το δημοκρατικό διάλογο και τη διαδικασία ψηφοφορίας για λήψη σοβαρών αποφάσεων που αφορούν τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συγκεκριμένα, όταν και εφόσον διαβλέπει ότι οι δικές τους θέσεις θα απορριφθούν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτός με δικές του απαράδεκτες δικαιολογίες παραπέμπει τη ψηφοφορία στις ελληνικές καλένδες. Τελευταίο παράδειγμα, ήταν ο απαράδεκτος τρόπος που ενήργησε στην τελευταία συνεδρία του Σώματος ημερομηνίας 08 Αυγούστου 2018 στις 11 π.μ. με θέμα την εκλογή δημαρχεύοντα για την περίοδο 09/08/2018 μέχρι 12/08/2018. Αν και υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων αυτός για 45 λεπτά κλείστηκε στο γραφείο του και αγνοούσε τις εκκλήσεις για έναρξη της συνεδρίας. Προσπαθούσε να πείσει άλλους Δημοτικούς Συμβούλους να προσέλθουν και να ψηφίσουν τον υποψήφιο της αρεσκείας του. Οι οκτώ από τους δεκατρείς Δημοτικούς Συμβούλους νιώθοντας αγανάκτηση και εμπαιγμό από τον κ. Φαίδωνος Φαίδωνα αποχώρησαν, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πάφου για τέσσερις ημέρες να μείνει «ΑΚΕΦΑΛΟΣ».

Όσον αφορά τη Λεωφόρο Ελλάδος, το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε ήδη να πάρει απόφαση για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας, αλλά ο Δήμαρχος – όπως πάντα – αποφεύγει τη συζήτηση και τη λήψη της απόφασης επειδή νιώθει αδύναμος, ότι δηλαδή η προσωπική του θέση δεν θα πλειοψηφήσει.

Για το θέμα του Νομικού Συμβούλου ο Δήμαρχος εσκεμμένα και ετσιθελικά προφασιζόμενος κατά καιρούς διάφορες δικαιολογίες αποφεύγει να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία επειδή και πάλι αισθάνεται ότι η δική του θέση δεν θα πλειοψηφήσει.

Εν κατακλείδι, η Επαρχιακή Επιτροπή του Κ. Σ. ΕΔΕΚ και η Δημοτική της Ομάδα καταγγέλλει σε όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί ο Φαίδωνας Φαίδωνος στον Δήμο Πάφου και απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για τη συμμόρφωση του.

 

Εκ της Επαρχιακής Επιτροπής

και της Δημοτικής Ομάδας

Κ. Σ. ΕΔΕΚ Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ