Ανθρώπινη Πόλη: “Να ζωντανέψουν οι συνοικίες”

0
24

Με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα θέσεων και απόψεων κατέρχεται στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η Ανεξάρτητη Κίνηση Ανθρώπινη Πόλη.

Μεταξύ άλλων οι συντελεστές της και οι υποψήφιοι αγγίζουν το νευραλγικό και ευαίσθητο θέμα των συνοικιών. Εκεί ακριβώς δηλαδή που κτυπάει η καρδιά των ανθρώπων και που βρίσκονται τα προβλήματα μιας πόλης.

Η Ανθρώπινη Πόλη στις προγραμματικές τις θέσεις αναφέρει: Ψήφο έχουμε. Έχουμε όμως φωνή για την αναβάθμιση και το ζωντάνεμα των συνοικιών;

Με τη ψήφο μας, συμπληρώνει, “εκλέγουμε κάθε πέντε χρόνια Πρόεδρο, Βουλή, Δημάρχους, Κοινοτάρχες… Όμως για θέματα σημαντικά, θέματα ουσίας, η φωνή μας δεν ακούγεται. Όπως αυτό της παραμέλησης των συνοικιών και των παραδοσιακών γειτονιών μας. Που αφέθηκαν παραμελημένες, χωρίς στοιχειώδη έργα (πάρκα, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια). Ανάπτυξη της πόλης μας όμως, δεν σημαίνει μόνο έργα βιτρίνας στο κέντρο και τις τουριστικές περιοχές.

Ακολουθήστε την “Ανθρώπινη Πόλη” στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις θέσεις της

“Πρέπει να ξαναζωντανέψουμε με τα απαραίτητα έργα τις συνοικίες και τις γειτονιές μας. Εκεί που ζούμε εμείς, τα παιδιά μας και οι ηλικιωμένοι μας. Για την προώθηση και υλοποίηση πολιτικών για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες θα πρέπει να προωθηθεί η θεσμοθέτηση των Συνοικιακών Συμβουλίων.

Είναι κρίμα να βλέπουμε τις συνοικίες και τις γειτονιές μας να παραμελούνται, χωρίς τα απαραίτητα έργα. Η ανάπτυξη της πόλης δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο κέντρο και τις τουριστικές περιοχές. Πρέπει να επενδύσουμε στις γειτονιές, εκεί όπου ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά.

Μέσω της πρότασής μας για λειτουργία Συνοικιακών Συμβουλίων θα δώσουμε φωνή στους πολίτες και θα ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτά τα συμβούλια μπορούν να προωθήσουν πολιτικές για την ανάπτυξη, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ευημερία των κατοίκων στις γειτονιές.

Η στήριξη στην «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» θα κάνει πιο δυνατή τη φωνή σας. Μόνο μέσα από τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πόλη που θα είναι καλύτερη για όλους.

Εμείς πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να ενδυναμώσουμε τον πολίτη και να του δώσουμε φωνή. Ψήφο στην «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ». Για να ακούγεται η φωνή μας”.