23.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Πορτοκαλί Προειδοποίηση σε ισχύ! Ποιες περιοχές “κινδυνέουν” από τα έντονα καιρικά φαινόμενα; (χάρτης)

Χάρτης συνολικού υετού από 20:00 Τ.Ω 4/12/2018. μέχρι 18:00 Τ.Ω 5/12/2018 – Πορτοκαλί Προειδοποίηση σε ισχύ

Το σύστημα κακοκαιρίας εν ονόματι Γαία που επηρεάζει την περιοχή μας από χθες βράδυ, θα βαθύνει κι άλλο και στρογγυλοκάθεται πάνω από την περιοχή μας μέχρι την Παρασκευή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μέχρι τότε αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό διάστημα όπου, με τα νέα στοιχεία, φαίνεται ικανό να καλύψει έως και το 50% της κανονικής βροχόπτωσης του μήνα.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε ανά περιοχή τις πιθανότητες που υπάρχουν για τοπικές πλημμύρες! Σε αυτό τον χάρτη, εκτός από τις ποσότητες βροχής που αναμένουμε, λαμβάνουμε υπόψη μας και την τοπογραφία αλλά και άλλους παράγοντες.

Το όνομα ΓΑΊΑ το έχει πάρει μετά από ψηφοφορία από την ομάδα των Καιρόφιλων Κύπρου, αφού κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έντονων και -πιθανόν- ακραίων φαινομένων που αναμένονται, αλλά και της μεγάλης διάρκειας που θα έχει.

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που αναμένουμε από τις 21:00 τοπική ώρα 4/12/2018, μέχρι 18:00 τοπική ώρα 5/12/2018. (Εάν κάποια περιοχή επηρεαστεί από επίκεντρο καταιγίδας, πιθανόν να καταγραφεί πολύ υψηλότερο ύψος βροχής από αυτό που αναγράφουμε). Να σημειώσουμε ότι τα ορεινά/ημιορεινά Λεμεσού-Πάφου θα ευνοηθούν από ορογραφική ενίσχυση και αναμένονται τεράστιες ποσότητες βροχής.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κύπρο και όλες τις λεπτομέρειες για αυτό στο Kitasweather.com πατώντας ΕΔΩ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ