19.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πως απαντάει ο γιατρός για τον οποίον έγιναν οι καταγγελίες στο ΓΝΠ;

Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι καταγγελίες της υπεύθυνης του ΤΑΕΠ Πάφου Νεοφύτας Χρυσάνθου η οποία ανέφερε ότι την περασμένη Κυριακή γιατρός που αφυπηρέτησε από το νοσοκομείο και εργάζεται πλέον σε ιδιωτική κλινική, σε συνεννόηση προφανώς με άλλους εργαζομένους στο νοσοκομείο, μετέφερε ασθενή ο οποίος υποβλήθηκε σε αξονική θώρακος. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Τις καταγγελίες απέρριψε αρχικά η υπεύθυνη του Ακτινολογικού, Δρ Λία Ψαρά η οποία αναφέρθηκε σε καθόλα νομότυπες διαδικασίες αφού όπως υποστήριξε ο ασθενής που πήγε για ακτινογραφία έκανε πρώτα εγγραφή στις Πρώτες Βοήθειες, όπως προβλέπεται, και ακολούθως πήγε στο Ακτινολογικό με παραπεμπτικό απο το ΤΑΕΠ. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Με παρέμβαση του στο PafosPress.com ο χειρούργος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρώην διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝΠ για τον οποίο έγιναν οι καταγγελίες ανέφερε τα ακόλουθα:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όλοι οι γιατροί έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας απο όποιο πόστο και αν βρισκόμαστε. Είτε ιδιώτες είμαστε είτε στο Δημόσιο τον ίδιο ρόλο πρέπει να παίζουμε.

Απο τότε που αφυπηρέτησα, πριν ένα χρόνο, έχω παραπέμψει πληθώρα συνανθρώπων μας αρρώστων στο Νοσοκομείο Πάφου. Άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν την ευχέρεια να νοσηλευτούν στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ποτέ να εξασφαλίσω κανένα προσωπικό ή οικονομικό όφελος ή έστω να τους χρεώσω μια ιατρική επίσκεψη.

Προσωπικά εμένα, το πιόν και τη δράση μου, τα γνωρίζει όλη η Πάφος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, αφού υπήρξα διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής για πολλά χρόνια και δεν χρειάζομαι συστάσεις απο κανένα πόσο μάλλον να ανεχθώ κατηγορίες ή υπονοούμενα απο την κυρία Χρυσάνθου.

Όταν έρθει κοντά μου κάποιος ο οποίος χρίζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης και δεν έχει λεφτά να πληρώσει τι πρέπει να κάνω; Να τον βάλω να πουλήσει χωράφι για να νοσηλευτεί στο ιδιωτικό Νοσοκομείο που εργάζομαι ή να τον στείλω στο Νοσοκομείο; Προς Θεού.

Παραδέχομαι όμως ότι χρησιμοποιώ τις γνωριμίες μου που έχω στο Νοσοκομείο, πάντα μέσα απο νόμιμες διαδικασίες για να νοσηλευτούν.

Αναφερόμενος στο περιστατικό για το οποίο κατηγορείται ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα νεαρό ασθενή ο οποίος αν και δεν είναι καπνιστής έχει χρόνιο βήχα και μετά απο επίσκεψη σε Ωτορινολαρυγγολόγο στον ιδιωτικό τομέα του είπε ότι μπορεί να έχει καρκίνο του πνεύμονα. Αφού θορυβήθηκε αφάνταστα ήρθε και με είδε και όντως του είπα να πάει να γραφτεί στις Πρώτες Βοήθειες και θα πάω και γω μαζί του. Πήγε, γράφτηκε κανονικά, πλήρωσε ότι έπρεπε και πήγε και έκανε και αξονική. Αν δεν πέρασε απο τις πρώτες βοήθειες αυτό δεν το ξέρω. Δεν έχει όμως και τόση σημασία.

Το να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας ο οποίος έχασε τον ύπνο του μέρα και νύκτα και μπορεί να έχει καρκίνο δεν νομίζω να είναι λάθος. Φαντάζεστε τι τράβησε αυτός ο άνθρωπος; Τι να κάνουμε; Δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει την ακτινογραφία ιδιωτικά, τι έπρεπε να του πούμε, βράζε στο ζουμί σου; Για όνομα του Θεού. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Υπάρχει δυστυχώς πολύς κόσμος ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει με τα οικονομικά βάρη στον ιδιωτικό τομέα.

Στέλνω περιστατικά στο Νοσοκομείο και σε καμία περίπτωση δεν πέρνω περιστατικά απο το Νοσοκομείο να χειρουργώ, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο PafosPress.com. Στέλνω αρρώστους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να νοσηλευτούν στον ιδιωτικό τομέα. Τι πιο λογικό και τι πιο ανθρώπινο; Όταν ο ασθενής έρχεται και μου λέει ότι δεν έχει λεφτά τι έπρεπε να κάνω; Τον έστειλα να πάει στο Νοσοκομείο. Δεν μπορεί ο καθένας να αφήνει υπονοούμενα ειδικά για μένα.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ