22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ: Καταργούνται χώροι αναπήρων εν έτει 2016;- Η απάντηση του Δημάρχου Πάφου

Δημόσια καταγγελία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο FACEBOOK έκανε η συμπολίτισσά μας Μαρίνα Φεττά, άτομο με κινησιακά προβλήματα και υποψήφια δημοτική σύμβουλος  στο Δήμο Πάφου για κατάργηση χώρου στάθμευσης αναπήρων κάτω απο το κτίριο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις και το Ράδιο Πάφος.


Τα ζητήματα που αφορούν τη προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία δεν πρέπει να τίθενται σε διαπραγμάτευση, αντιθέτως πρέπει να είναι ξεκάθαρα, χωρίς σκιές ή υποψίες μικροεξυπηρετήσεων.

Το PafosPress.com δημοσιεύει τα όσα έγραψε η Μαρίνα στην καταγγελία της αλλά και την απάντηση του Δήμαρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος αποδίδει την καταγγελία σε προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πάντως το ερώτημα που θα γίνει ο νέος χώρος αναπήρων ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο που ο Δήμος Πάφου κατάργησε; Επίσης απορίας άξιον είναι γιατί δεν δημιουργήθηκε ο νέος χώρος και μετά να καταργηθεί ο προηγούμενος;

Η καταγγελία της Μαρίνας Φεττά

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο, ότι σε μια αυθαίρετη ενέργεια ο Δήμαρχος Πάφου κατάργησε το μοναδικό χώρο στάθμευσης αναπήρων στην συγκεκριμένη περιοχή. Ως πολίτης αυτής της πόλης, ως ανάπηρο άτομο αλλά και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος απαιτώ από το δήμαρχο να μας δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις αλλιώς θα είναι υπόλογος στα άτομα με αναπηρίες.

Προσωπικά, αλλά και εκφράζοντας πιστευω το σύνολο των αναπήρων κατοίκων της πόλης, καταδικάζω την αυθαίρετη ενέργεια. Σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν μειώνουν τα παρκινγκ αναπήρων, αντιθέτως τα αυξάνουν! Θεωρώ ότι πρωτοτυπήσατε και σε αυτό κύριε Δήμαρχε…η πόλη αλλάζει.

Αναμένω απαντήσεις!

Η απάντηση του Δήμαρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος 

Μαρίνα χωρίς να βάζουμε αυτά τα θέματα στην προεκλογική από την προηγούμενη εβδομάδα η οδηγία ήταν συγκεκριμένη να γίνει σε άλλο σημείο με τις κατάλληλες αποστάσεις από την πόρτα του οδηγού.

Εκεί που ήταν δεν μπορούσε να λειτουργήσει όταν η πόρτα του οδηγού ήταν προς το πεζοδρόμιο ενώ όταν ήταν στην αντίθετη πλευρά ο οδηγός λόγο του δρόμου ήταν επικίνδυνα.

Οι χοροί αναπήρων όπως μας είπαν είναι πάντα κάθετοι και όχι παράλληλοι σε δρόμο όπως ήταν αυτός. Την εβδομάδα που μας έρχεται θα είναι έτοιμος ο νέος χώρος.

Δεν έχουμε και δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι ευαίσθητος για τέτοια θέματα.

Σχόλιο Μαρίνας Φεττά στην απάντηση του κ. Φαίδωνος

Εγω αυτο που αναμένω ειναι απάντηση που ακριβως θα τοποθετηθεί και ποτε το καινουγιο πάρκινγκ;

Σημειώνω βεβαίως πως έπρεπε πρώτα να κατασκευαστεί το καινούργιο και έπειτα να χαλαστεί το παλιό οποίοι και αν ηταν οι λόγοι όπως είπα και πιο πάνω. Για κάποια άτομα η αναπηρία δεν είναι ενα θέμα που πρέπει να μένει εκτός πολιτικής, αλλά ολόκληρη η ζωή μας.

Την κατάργηση του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης αναπήρων σχολίασε ακόμη ένας συμπολίτης μας με αναπηρία, ο Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος έγραψε τα ακόλουθα:

Πάμπος Χαραλάμπους: 

Κύριε Δήμαρχε είσαι αδικαιολόγητος.

Ποιος είναι αυτός που σου είπε ότι τα πάρκινγκ για ΑμεΑ είναι πάντα κάθετα και όχι παράλληλα με τον δρόμο;

Εγώ σαν άτομο που διακινούμε με το τροχοκάθισμα το συγκεκριμένο πάρκινγκ ήταν ένα απο τα καταλληλότερα που είχες στο Δήμο σου.

Αν έμπενες στον κόπο να το μετρήσεις είναι ένα πολύ ικανοποιητικό πάρκινγκ και έχει και 1,5 μέτρο απόσταση απο τον δρόμο.

Είσαι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ