16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Οι Junior Ambassadors του International School of Paphos καθάρισαν την παραλία Sandy Beach!

Το International School of Paphos συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον θεσμό «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Πέρυσι το ISOP είχε κερδίσει τον θεσμό με έργα και δραστηριότητες που του έδωσαν την πρώτη θέση. Οι Δόκιμοι Πρεσβευτές μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κα. Πάολα Χατζηλαμπρή θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο σε τρεις εβδομάδες.

Οι νεαροί δόκιμοι πρέσβεις του 2018 συνεχίζουν επάξια το έργο που ξεκίνησαν πέρυσι οι συμμαθητές τους, διεκδικώντας και φέτος την πρωτιά ανάμεσα σε 20 σχολεία παγκύπρια. Πέρα από τις ενδοσχολικές και προσωπικές δράσεις των μαθητών, μέρος του προγράμματος είναι και η ευαισθητοποίηση αλλά και η οργάνωση μεγάλων δράσεων με συμμετοχή ατόμων εκτός της σχολικής κοινότητας του ISOP.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για αυτό λοιπόν και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου οι Junior Ambassadors οργάνωσαν καθαρισμό της γνωστή μας παραλίας Sandy Beach. Η πρωτοβουλία ήρθε από την Μαριάννα Κυριάκου και την Μαρία Γιακίμοβιτς. Τα κορίτσια δημιουργώντας το γεγονός στο Facebook προσκάλεσαν φίλους και γνωστούς να συμμετέχουν. Το ραντεβού δόθηκε το Σάββατο στις 11 το πρωί και ο στόχος ήταν να καθαρίσουμε την παραλία μέσα σε δύο ώρες.

Το εκπληκτικό ήταν ότι σε αυτή μας την προσπάθεια κατέφθασαν μαθητές από άλλα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία ενώ δύο κοπέλες έφτασαν από την Λεμεσό και έμειναν έκπληκτες βλέποντας 45 και πλέον άτομα να κουβαλάνε σακούλες αχρήστων γεμάτες σκουπίδια και να απολαμβάνουν την ηλιόλουστη μέρα. Ο μαθητής του International School of Paphos, James Xhiang δήλωσε «Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που συμμετέχω σε κάτι τέτοιο. Κουράστηκα αλλά νιώθω πολύ περήφανος που η παραλία είναι τώρα καθαρή. Θα ήθελα να το ξανακάνω!»

Οι γονείς των παιδιών και ειδικά η κυρία Ιρίνα Γιακίμοβιτς και ο κύριος Ηράκλης Κυριάκου φρόντισαν να υπάρχει νερό, φαγητό και φρούτα για όλα τα παιδιά και τους συμμετέχοντες. Ήταν ένα πραγματικά όμορφο πρωινό. Οι δόκιμοι πρεσβευτές ενημέρωναν τον κόσμο για ποιο λόγο κάνουν αυτή τη δράση και για το πρόγραμμα ΣΠΕΚ στο οποίο συμμετέχουν. Νέες φιλίες δημιουργήθηκαν και δόθηκε η υπόσχεση ότι η δράση αυτή θα επαναληφθεί.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν! Μπράβο! Οι δόκιμοι πρεσβευτές αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο ότι η Ευρώπη οφείλει και πρέπει να νοιάζεται για το περιβάλλον και τις χρυσές μας παραλίες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ