15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Η Κύπρος θα γεμίσει με αφρικανική σκόνη ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά

Η βδομάδα που έρχεται, μας φέρνει πυκνή σκόνη και ζέστη, σύμφωνα με τον Έρικ Κίτα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της City, αντικυκλώνας με επίκεντρο τη νοτιοδυτική Ρωσία επεκτείνεται προς την περιοχή μας και κινείται αργά ανατολικά. Την ίδια ώρα, πεδίο χαμηλών πιέσεων θα εγκατασταθεί στην Κεντρική Μεσόγειο και θα δίνει βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Η Ανατολική Μεσόγειος, στην οποία βρισκόμαστε, θα επηρεαστεί από θερμές αέριες μάζες και σκόνη από την Αφρική.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά στα οποία θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 9 βαθμούς στη χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το βράδυ της Κυριακής ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους 1 έως 3 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος με μόνο λίγες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αισθητή άνοδο.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σκόνη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Την Παρασκευή αναμένονται σταγόνες λάσπης, και το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω αισθητή άνοδο την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή σημειώνει μικρή πτώση και το Σάββατο περαιτέρω αισθητή πτώση.

Όπως όλα δείχνουν, η σκόνη και οι θερμοκρασίες θα είναι σε ψηλότερα επίπεδα από αυτά της περασμένης βδομάδας.

Πηγή: city.sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ