19.9 C
Paphos
Tuesday, May 14, 2024

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου για προοπτικές συνεργασίας 

Τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου συζήτησαν ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού, και η λειτουργός του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου, Ελπίδα Χρίστου.

Η συνάντηση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο  Διευθυντής του Επιμελητηρίου συζήτησε διεξοδικά με την κ. Χρίστου τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, κυρίως αναλύοντας τις προοπτικές συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα και άντλησης χορηγιών σε συνεργασία με άλλους φορείς, οργανωμένα σύνολα και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης προστίθεται στην ανακοίνωση, αναλύθηκαν οι τομείς και οι κύριες ανάγκες των επιχειρήσεων/ μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, ώστε ακολουθώντας μια πιο στοχευμένη πολιτική και προσέγγιση στο άμεσο μέλλον μέσα από συνεργασίες να καταστεί δυνατή η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και της Κοινωνίας γενικότερα.

Αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται, μια πιο δυναμική συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών ώστε να βελτιωθούν υπηρεσίες αλλά και να αξιοποιηθούν περισσότερο τα διάφορα ευρήματα και δεδομένα, τα οποία προκύπτουν μέσα από έρευνες και άλλου είδους ενέργειες/ δραστηριότητες που δύνανται να πραγματοποιηθούν υπό τη μορφή δράσεων.

`Οπως σημειώνεται, η κ. Χρίστου διαβεβαίωσε τον κ. Στυλιανού για μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Γραφείου και του Επιμελητηρίου και έγινε ειδική αναφορά στη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Νεάπολις και του ΕΒΕ, με την οποία από κοινού διανοίγονται μεγάλες προοπτικές συνεργασίας για την υποβολή προτάσεων και την επιλογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μια τακτική που θα ακολουθηθεί σε όλες τις επαρχίες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ