29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Γιώργος Δημητριάδης: Πάφος Μπορείς!

Ποια τοπική αυτοδιοίκηση ονειρευόμαστε και ποια κοινωνία μας αξίζει;

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει την ευθύνη να οδηγήσει την Πάφο στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Η Πάφος Μπορεί να καταστεί ελκυστικός προορισμός για κατοίκους, επισκέπτες, επιχειρηματίες και επενδυτές. Αυτό αρμόζει σε μια Πόλη με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την γεωγραφική θέση και το ανθρώπινο δυναμικό της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται ένας συντεταγμένος σχεδιασμός και προς την κατεύθυνση αυτή παρουσιάζω τις προτάσεις μου, οι οποίες βασίζονται σε 4 πυλώνες.

  1. Βελτιώνουμε την ποιότητα της Ζωής μας!

http://www.pafosmporeis.com/poiotita-zois/

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα προβλήματα της «καθημερινότητας» μας επηρεάζουν άμεσα και έχουν αντίτυπο στην ποιότητα της ζωής μας.  Η οικονομική κρίση και τα φαινόμενα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει απαισιοδοξία και δυσπιστία στους κατοίκους της Πάφου. Η νέα Δημοτική αρχή πρέπει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε οι πολίτες να αγαπήσουν και πάλι την Πάφο μας, να νοιώθουν περήφανοι και ασφαλείς.

Άμεση ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Δήμου στα προβλήματα των Δημοτών

Η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών θα είναι το πρώτο στάδιο επανάκτησης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του Δήμου και των κατοίκων του. Τα προβλήματα αυτά ποικίλουν και ακόμη και ασήμαντα να είναι επηρεάζουν τους πολίτες. Ένα καταστρεμμένο πεζοδρόμιο, δέντρα που θέλουν αποψίλωση και άλλα μικρά προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν ταλαιπωρία ή ακόμα και τραυματισμούς.

Μέθοδοι Υλοποίησης

  • Οργάνωση Υπηρεσιών Δήμου για άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα των Δημοτών.
  • Δημιουργία Μηχανισμών παρακολούθησης των προβλημάτων.
  • Διεύρυνση των τρόπων επικοινωνίας των Δημοτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Χρήση της τεχνολογίας για αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών ενημέρωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων

 

Αναθεώρηση των τυπικών διαδικασιών του Δήμου

Η αναθεώρηση των τυπικών διαδικασιών του Δήμου ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες πρέπει να είναι προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή. Η πόλη πρέπει να υπάρχει για να υπηρετεί τους ανθρώπους της. Επομένως πρέπει να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί, ώστε στα πλαίσια του νόμου πάντα, να υπάρχει δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των δημοτών. Δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά και άλλα προβλήματα και χρειάζονται την στήριξη και κατανόηση του Δήμου.

Μέθοδοι Υλοποίησης

  • Δυνατότητα τμηματικής πληρωμής των σκυβάλων και του νερού και άλλων φόρων του Δήμου όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν.
  • Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών ώστε όπου η νομοθεσία το επιτρέπει, να δημιουργηθούν κάποια κριτήρια τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πολίτη.

 

Ανάπλαση των πεζοδρομίων της πόλης

Τα πεζοδρόμια στις γειτονιές πρέπει να βελτιωθούν και να μειωθούν τα εμπόδια που υπάρχουν σε αυτά. Δεν γίνεται τα πεζοδρόμια να γίνονται παγίδες για τους περαστικούς και να δημιουργούνται κίνδυνοι για τραυματισμούς ή ατυχήματα. Τέτοια κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους και περιορίζει την μετακίνηση στις μητέρες, τα παιδιά, τα άτομα με ανάγκες και τα άτομα τρίτης  ηλικίας.

Μέθοδοι Υλοποίησης

  • Ανακατασκευάζουμε και διαπλατύνουμε τα προβληματικά πεζοδρόμια.
  • Προστατεύουμε τους χώρους που προορίζονται για χρήση από τους πεζούς. Απομακρύνουμε τα εμπόδια και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μηχανήματα.
  • Τοποθετούμε την αναγκαία σήμανση και προστατευτικά στα πεζοδρόμια μέχρι την επιδιόρθωση τους.

 

 

Ενθαρρύνουμε την χρήση του ποδηλάτου ως μέσου διακίνησης

Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και η χρήση του ως μέσο μετακίνησης και άθλησης παρέχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο Δήμος οφείλει να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις τους ποδηλάτες.

Μέθοδοι Υλοποίησης

  • Δημιουργούμε ποδηλατοδρόμους σε όσα πεζοδρόμια και δρόμους το επιτρέπουν.
  • Δημιουργούμε χώρους στάθμευσης για τα ποδήλατα.
  • Προσφέρουμε δυνατότητες ενοικίασης ποδηλάτων στους τουρίστες αλλά και στους δημότες της Πόλης μας σε δημοφιλείς περιοχές και αξιοθέατα.
  • Οργανώνουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη χρήσης του ποδηλάτου και για την ασφάλεια των ποδηλατών.

Φως στην Πόλη

Μία σύγχρονη πόλη οφείλει να έχει επαρκή φωτισμό. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια των πολιτών να υπάρχει επαρκής φωτισμός σε δημοφιλείς περιοχές αλλά και σε γειτονιές και πάρκα της πόλης.

Μέθοδοι Υλοποίησης

  • Αναβαθμίζουμε τον φωτισμό της πόλης με ολοκληρωμένο πρόγραμμα φωταγώγησης με ενεργειακούς λαμπτήρες.
  • Διαχείριση του Δικτύου φωτισμού με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η υπερβολική και άσκοπη χρήση.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ