23.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Βοηθείστε την Πάφο…

Του Γιώργου Σαξατέ

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο παραδοσιακό κέντρο της Πάφου και συγκεκριμένα στην Πάφου Χρυσάνθου, Μακαρίου και Ιπποκράτους, εκεί δηλαδή που είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα καταστήματα πώλησης ένδυσης, υπόδησης και άλλα, είναι πραγματικά τραγική.

Δρόμοι σκαμμένοι σε βάθος ενός μέτρου περίπου, λάσπες και επικίνδυνες ράμπες τοποθετημένες πρόχειρα στις εισόδους όσων καταστημάτων παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι επαγγελματίες βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση, αφού για να προσεγγίσει κανείς τα μαγαζιά τους χρειάζεται τόλμη.

Και είναι εδώ που πρέπει όλοι να δείξουμε την αγάπη μας για την Πάφο και τους ανθρώπους της. Είναι εδώ που χρειάζεται αν στηρίξουμε αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των συμπολιτών μας γιατί από αυτές ζουν δικοί μας άνθρωποι από αυτές ζούμε κι εμείς…

Σε λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα. Όλοι ανάλογα με το βαλάντιό μας κάτι θα χρειαστούμε κάτι θα ψωνίσουμε. Αγνοείστε λοιπόν την προβληματική πρόσβαση και βοηθείστε τους συμπολίτες μας καταστηματάρχες να σταθούν στα πόδια τους, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα. Πραγματικά η βοήθεια μας θα αποτελέσει γι’ αυτούς μια ανάσα ζωής.

Ο Δήμος Πάφου ταυτόχρονα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να δοθούν κίνητρα στους συμπολίτες μας να επισκεφθούν την παραδοσιακή αγορά αφού και ο ίδιος φέρει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Χρέος έχουμε κι εμείς όλοι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας επαγγελματίες και μαζί με αυτούς την οικονομία της Πάφου.

Είναι λογικό όλοι να θέλουμε την ευκολία και την άνεσή μας αλλά τα οφέλη εάν κάνουμε αυτή τη μικρή θυσία θα είναι πολλαπλά για την πόλη μας.

Η Πάφος αλλά ζει και θα αλλάξει με την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για να αλλάξει όμως θα πρέπει κι εμείς όλοι αν αλλάξουμε νοοτροπία.

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες καταστηματάρχες και ειδικά όσοι ασχολούνται με την ένδυση και υπόδηση θα πρέπει να δώσουν και αυτοί κίνητρα στους καταναλωτές συμπολίτες μας με προσφορές, ώστε να ωφεληθούν και οι ίδιοι.

Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα τελευταία που ταλαιπωρούνται επαγγελματίες και καταναλωτές.

Οι τοπικοί άρχοντες είναι οι πρώτοι που πρέπει αν δώσουν το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν…

Αυτά τα Χριστούγεννα τιμούμε τον εμπορικό κόσμο της Πάφου ο οποίος εδώ και μήνες ταλαιπωρείτε με τη διεξαγωγή των αναγκαίων για την αλλαγή της εικόνας της πόλης μας έργων.

Αναμένουμε να δούμε το πρόγραμμα του Δήμου Πάφου με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τον υπό ανάπλαση ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Πάφου…

Θα σας δούμε εκεί…

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ