20.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

ΑΠΟΨΗ: Μήπως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πάφου μας έχουνε κανονικά… χεσμένους;

Συνειδητά και σκόπιμα χρησιμοποίησα προκλητικό τίτλο μπας και με αυτό τον τρόπο καταφέρω να τραβήξω την προσοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Πάφου αφού φαίνεται πως αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να το πετύχω.

του Μάριου Ιγνατίου*

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ότι οι αρκετοί είναι φίλοι ή γνωστοί, το ότι είναι μέρες αγάπης και ευχών δεν μπορούν να αποτελούν καμία δικαιολογία στο να μην ασκούμε τον εποικοδομητικό μας ρόλο ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Χθες, για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες, παρουσιάσαμε μέσω του PafosPress.com ένα πρόβλημα που απασχολεί μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας. Την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το δημοτικό πάρκο στα Κάτω Περβόλια και τον άμεσο κίνδυνο στον οποίο καθημερινά μικρά παιδιά εκτίθενται απο ηλεκτροφόρα καλώδια. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) . Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε την κατάσταση στην οποία περιήλθε το υπό διαμόρφωση πάρκο πίσω απο το άγαλμα Μακαρίου και το οποίο παροουσιάστηκε στα Μέσα ως πάρκο πρότυπο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) .

Και στις δυο περιπτώσεις τα ρεπορτάζ μας ήταν με φωτογραφίες και τεκμηριωμένα και μετά απο παράπονα συμπολιτών μας (αυτών που ψήφισαν στις δημοτικές του 2016).

Εδώ είναι που νιώθω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι μας έχουν κανονικά χεσμένους. Εξηγούμαι. Το PafosPress.com είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα που χθες είχε 68.735 αναγνώσεις σελίδων, 13.622 μοναδικούς επισκέπτες και 23.295 επισκέψεις σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Google Analytics. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

Την ίδια στιγμή έχουμε μια σελίδα στο Facebook που είναι εργαλείο για όλους μας με σχεδόν 30.000 likes. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

Κανένας απο τους δημοτικούς συμβούλους, μα κανένας, δεν μπήκε καν στον κόπο να τοποθετηθεί δημόσια επι του θέματος, ή έστω να κάνει ένα σχόλιο σε κάποια απο τις αναρτήσεις μας. ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΣ.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στον Δήμαρχο ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με την τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του. Άλλωστε αυτός έχει αποδείξει ότι είναι και λαλίστατος και λέει την άποψη του χωρίς φόβο.

Εκείνο που μου προκαλεί προσωπικά απορία είναι το εξής. Ας υποθέσουμε ότι το PafosPress.com δεν το έχουν και ψηλά στην υποληψή τους κάποιοι και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ασχολούνται με το τι γράφει ο Ιγνατίου και ο κάθε Ιγνατίου (όπου Ιγνατίου βάλτε το επίθετο όποιου συνάδελφου θέλετε). Εκείνους τους 500 κατοίκους γύρω απο το πάρκο, τις 130 οικογένειες, τους γονείς των παιδιών που παίζουν εκεί δεν τους υπολογίζει κανείς; Ή μήπως επειδή οι πλείστοι σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου δεν τους τρέχουμε απο πίσω.

Να σημειωθεί ότι καμία ήταν και η αντίδραση στο άλλο θέμα με το υπο διαμόρφωση πάρκο στο κέντρο της πόλης.

Κατά τα άλλα αγαπητοί μου φίλοι, όταν πρόκειται για πολιτικές εξορμήσεις, εγκαίνια, δεξιώσεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες, κηδείες, γιορτές σχολείων και την εμφάνισή σας κάνετε και σχόλια γράφετε και ευχές στέλνετε. Όταν όμως η πατάτα καίει, κάποιοι χάνονται. Εδώ περιμένουμε απο εσάς τους εκλεγμένους να τοποθετηθείται όχι σε άρθρα που σχολιάζουν ζητήματα κατόπιν εορτής.

Ως άνθρωπος που έχω εμπλακεί με την πολιτική και ξέρω πως λειτουργεί η σχέση πολίτης- πολιτικός και πολιτικός- ΜΜΕ, ανέμενα ότι κάποιος θα έμπαινε μπροστά και θα έλεγε:

“Ναι έχουν δίκαιο και μας κάνουν κριτική. Πρέπει άμεσα να αναλάβουμε πρωτοβουλία, να στείλουμε τους ηλεκτρολόγους, την Τεχνική Υπηρεσία, την επιτροπή Πρασίνου, την επιτροπή καθαριότητας, την επιτροπή νεολαίας και το πάρκο να επιδιορθωθεί άμεσα”. 

Μόνο όφελος θα είχε εκείνος που θα ανάλάμβανε πρωτοβουλία. Κάποιος τέλος πάντων να μπει μπροστά και να κλείσει και τα στόματα όλων εκείνων που λένε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στη σκιά του Δημάρχου.

Μπορώ να συνεχίσω αλλά δεν εξυπηρετεί σε κάτι.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή νέα χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε κάθε επίπεδο!

*Αρχισυντάκτης PafosPress

  • Υ.Γ.1. Σήμερα πρωί πρωί οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου, μετά το δημοσίευμα, πήγαν και έκοψαν το ρεύμα
  • Υ.Γ.2. Πριν ολοκληρώσω την άποψή μου γραπτώς με πήρε τηλέφωνο ένας δημοτικός σύμβουλος (μου ζήτησε ευγενικάα να μην γράψω το όνομά του) απο τους 20 και με ενημέρωσε για τους χειρισμούς που εκανε.
  • Υ.Γ.3. Η κριτική όλους μπορεί να μας κάνει καλύτερους φτάνει να την εκλάβουμε καλοπροαίρετα.
  • Υ.Γ.4. Αν κάποιοι έδρασαν επαρκώς για το συγκεκριμένο πρόβλημα και τους αδικήσαμε, απολογούμαστε.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ