Ξενοδοχείο Cap St Georges : Ένας χώρος φιλοξενίας  συμβολικά φορτισμένος από τα  προϊστορικά χρόνια… 

0
264

Σ’ ένα μαγευτικό χώρο απέναντι από τις ακτές του κόλπου του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και  πλησίον του μικρού νησιού Γερόνησος δεσπόζει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Cap St Georges δίδοντας  την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το σημαντικό λατρευτικό χώρο του  Ιερού του Απόλλωνα.

Εκεί που  νοερά οι φιλοξενούμενοι βιώνουν την  τελετουργική δραστηριότητα και τη λατρεία στον Απόλλωνα, εκεί κτίστηκε το  πολυτελές τουριστικό θέρετρο Cap St Georges Hotel & Resort,  ακριβώς στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου του Ακάμα, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και του αρχαιολογικού χώρου των Ρωμαίων.

Ένα ησυχαστήριο  δίπλα στο γαλάζιο της  θάλασσας που αποτελεί το θείο δώρο της ηρεμίας. Έτσι για στιγμές λευτέρωσης της ψυχής , μακριά από βασανιστικές σκέψεις, δίπλα στη φύση , σε  δέντρα της ελιάς στα ιερά δέντρα, αλλά και στο πετρόκτιστο κτίριο του συγκροτήματος για περισσότερη ενέργεια .

Μια ολόκληρη Πολιτεία που δίχως άλλο συγκεντρώνεσαι στις στιγμές που σου προσφέρει ο χώρος. Θέα άπλετη από τα δωμάτια του ξενοδοχείου στην Ιερή Νήσο , στο ακατοίκητο νησάκι  από το 14ο – 15ο  αιώνα που  προκάλεσε και προκαλεί μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Μαγευτική θέα και στην Μεσόγειο.

Ένας χώρος συμβολικά φορτισμένος από τα  προϊστορικά χρόνια. Ο χώρος υποδοχής του Cap St Georges Hotel & Resort μοναδικός, επιβλητικός , έργο τέχνης τα κρυστάλλινα ψαράκια  που  χορεύουν στο ρυθμό των κυμμάτων αναζητώντας  γαλήνη και ακούγοντας το τραγούδι των σειρήνων. Επιβλητικοί  καναπέδες  στο γκρί σιέλ για άνεση .


Πιο πάνω στο μεσοπάτωμα το άσπρο πιάνο…  με φτερά… σε μπλέ φόντο του χώρου, σε παραπέμπει σε μουσικές νύχτες και μοναδικά αγαπημένα κομμάτια …  Ένας χώρος για να αφήσεις το νού σου λεύτερο να ξαναβρεί τα χαμένα και υπέροχα πράγματα. Για να αφήσεις κάτω ότι κρατάς και να γεμίσεις γαλήνη που αποτελεί την ύψιστη γνώση και αγάπη …

Ένας  πολυβραβευμένος προορισμός σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που  αποτελείται από υπερσύγχρονο ξενοδοχείο 5 αστέρων, 200 επαύλεις ιδιοκτησίας επώνυμων προσώπων με διεθνή εμβέλεια….Εκεί που η θάλασσα σμίγει με τον ουρανό, με την ανατολή και τη δύση…Για λίγες στιγμές ξεκούρασης, ελπίδας και ζωής…  Η πισίνα του Cap St George σου θυμίζει τη Μεσόγειο. Εκεί ψηλά της δύο γλάροι πετούν… σαν να θέλουν να χαιρετήσουν τους επισκέπτες. Κάθε μέρα εκεί γίνεται όμορφη.

Επίσης το Cap St Georges Hotel & Resort διαθέτει ένα μεγάλο και σύγχρονο αθλητικό κέντρο με διεθνείς προδιαγραφές και πλατεία με κοινόχρηστους χώρους. Ένα ησυχαστήριο ζωής με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως αρμόζει και στην κυπριακή φιλοξενία στην Πεγειώτικη φιλοξενία . Διαθέτει  κινηματογράφο, κομμωτήριο, κουρείο, και πολλά  πολλά καταστήματα.


Το εικαστικό χρυσού χρώματος, με την γυναίκα με τα πλούσια μαλλιά σου αφοπλίζει το βλέμμα…σαν κάτι να  θέλει να σου πεί. Τα αναμένα κεριά…

Σε μικρή απόσταση η θάλασσα που τη συναντάς,διασχίζοντας παραδοσιακά μονοπάτια… Μέχρι που ακούς τα χάδια των κυμμάτων… Κάθε στιγμή στο Cap St George έχει τη δική της ομορφιά…Κάποιες φορές αναμένεις τα δεις τα ασβεστολιθικά φυλαχτά σαν εκείνα που χρησιμοποιούνταν στα κυπριακά ιερά του Απόλλωνα που δηλώνουν και την τελετουργική δραστηριότητα και τη λατρεία του στον χώρο.


Ένας χώρος για ενεργειακό εξαγνισμό . Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ζεστό παραδοσιακό ψωμί … που ετοιμάζεται πριν ακόμη χαράξει ο ήλιος,  ένα μοναδικό και πλούσιο πρωινό αλλά και καλό ποιοτικό φαγητό… Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα …Ένα ξενοδοχειακό  κατάλυμμα για να ξεκουραστεί ο νούς και η καρδιά…για να δει ο επισκέπτης  ψηλά τον απροσμέτρητο ουρανό…για να αγγίξει το όνειρο… για ψυχική τόνωση και παντοτινή δύναμη, για θαλασσινές περιπλανήσεις… για γαλήνιες ώρες και για απόλυτη αρμονία… Για ένα όμορφο διάλειμμα ζωής…