Το φεστιβάλ Ψαριού μεταμορφώνει την Π. Χρυσοχούς- 6 graffiti θα στολίσουν το Δήμο

Αρχίζει χθες Δευτέρα το MURAL PROJECT στην Πόλη Χρυσοχούς στα πλαίσια του 7ου Φεστιβάλ Ψαριού

Από χθες 25/4 μέχρι και το Σάββατο 30/4 θα βρίσκεται στην Πόλη Χρυσοχούς ομάδα καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό υπό την εποπτεία και συντονισμό του 2C Multispace το οποίο ανέλαβε τον σχεδιασμό και εξωραϊσμό με τοιχογραφίες/γκράφιτι έξι εμβληματικών σημείων στην Πόλη Χρυσοχούς σε συνεργασία με την τοπική αρχή. Το έργο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του καθιερωμένου Φεστιβάλ Ψαριού (7o Φεστιβάλ Ψαριού – “Απ’ τον βυθό μας στο πιάτο σου”) που υλοποιείται για έβδομη χρονιά και προσελκύει πλήθος επισκεπτών στην περιοχή.

Τα σημεία που θα εξωραϊστούν είναι:
◾️ Σημείο 1: Είσοδος στην Πόλη Χρυσοχούς μετά τον Αστυνομικό Σταθμό (Καλλιτέχνης: ATEK, Giorgos ATEK skourlis)
◾️Σημείο 2: Τοίχος απέναντι από Ελληνική Τράπεζα, δίπλα από ΚΟΤ (Καλλιτέχνης: Δανάη Λαού)
◾️ Σημείο 3: Τοίχος του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το ΚΕΠ (Καλλιτέχνης: Magos)
◾️ Σημείο 4: Τοίχος κάτω από χώρο στάθμευσης κοντά στο εστιατόριο Μουστακαλλής (Καλλιτέχνης: DIECI)
◾️ Σημείο 5: Τοίχος προς το Λατσί στο Προδρόμι πριν το περίπτερο Μακρύλουκα (Καλλιτέχνης: Χρίστος Κυριάκου EDMON)
◾️ Σημείο 6: Τοίχος κοντά στην Παλιά Αγορά – πίσω από το ταχυδρομείο (Καλλιτέχνης: Ραφαήλ Σταυρινού)

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί έργο με θέμα την θεά Αφροδίτη (Καλλιτέχνης: IPHENO).

Για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ συμβάλλει έμπρακτα η επιχείρηση GLYKIS DIY HOME CENTER προμηθεύοντας τους καλλιτέχνες με μπογιές αξίας 1000 ευρώ, την οποία ο Δήμος ευχαριστεί.

Το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να παρακολουθήσει επιτόπου το δημιουργικό έργο των καλλιτεχνών καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας από τις 25 – 30 Απριλίου. Το έργο δημοσιεύεται καθημερινά στην σελίδα monoxroma_urbanshop στο Instagram και στην σελίδα του Δήμου μας στο Facebook.

Επίσης, την ημέρα του Φεστιβάλ από τις 12:00 – 15:00 οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ για τη βράβευσή τους και για τη δημιουργία γκράφιτι μαζί με παιδιά σε ειδικά πάνελ που ετοιμάστηκαν για τον σκοπό αυτό.

Support Local Business