24.9 C
Paphos
Thursday, May 30, 2024

Τι εστί Βουλευτής; [της Χρίστας Χριστοφή Παναγιώτου ]

Εδώ και τριάντα χρόνια αγωνίζομαι στον δικό μου χώρο ,στον χώρο της εκπαίδευσης χωρίς προωθητικές δυνάμεις. Αγωνίζομαι βασιζόμενη στις δικές μου ανησυχίες με στόχο να μετατραπώ από αγγελιαφόρος μηνυμάτων σε ένα από τους επιλυτές των μεγάλων προβλημάτων ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης .Προσωπικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη επαγγελματιών πολιτικών αλλά επιτυχημένων επαγγελματιών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική

Πριν όμως συνεχίσω με τις σκέψεις μου επιτρέψτε μου να διακρίνω και να συγχαρώ τους λαμπρούς βουλευτές με ισχυρή προσωπικότητα ,ήθος και σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, οι οποίοι δυστυχώς κατά την ταπεινή μου γνώμη αδικούνται και υποβιβάζονται από συναδέλφους που δεν τιμούν την υψίστη τιμή που τους έκανε ο λαός. Είμαι απολύτως σίγουρη ότι τις δικές μου σκέψεις, ενστερνίζεται παρά πολύ κόσμος και τολμώ να δηλώσω ακόμη μια φορά ότι θα είμαι η φωνή που είχα προαγγείλει εξ αρχής και προχώρησα με την αποδοχή της πρότασης να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών ,διεκδικώντας μια θέση στην Βουλή η καλύτερα μια θέση στην καρδία σας.

Η ιδιότητα του Βουλευτή είναι ή θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι τιμητική για όποιον την φέρει αφού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους εκλεκτούς του λαού .Δυστυχώς πολύ συχνά ακούω και καταγράφω ακριβώς τα λόγια του απλού πολίτη <<Βουλευτής η Βολευτής >> ,γεγονός που με προβληματίζει ιδιαίτερα .
Συνοπτικά οι σκέψεις του απλού πολίτη αποτυπώνονται στα εξής

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πώς γίνεσαι Βουλευτής ;
· Αν είσαι γόνος πολιτικής οικογένειας ,τότε ο δρόμος είναι σχετικά εύκολος .Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε πολύ ικανός ,ούτε χρειάζεται να αποδείξεις την αξία σου μέσα από την εργασιακή σου πορεία .
· Αν δεν είσαι γόνος ,τότε φροντίζεις από τα φοιτητικά σου χρόνια να γίνεις φανατικός οπαδός της κομματικής φοιτητικής παράταξης που προβλέπεις ή που σε βάζουν οι πιο έξυπνοι οδηγώντας σε ,σε ένα “ίσιο δρόμο” όντας σίγουροι ότι σε κάποια χρόνια θα είναι αυτοί που θα κυβερνούν, οπότε ναι ! Έχεις πολλές δυνατότητες να ενταχθείς σε κάποιο ψηφοδέλτιο, αφού φυσικά “γλύψεις” τους παλαιούς πολιτικούς τρέχοντας σε κάθε τους ομιλία ή σε κάθε τους κίνηση. Γίνεσαι απλά ο υπάλληλος τους χωρίς φυσικά να αμοίβεσαι , διότι φυσικά το κέρδος σου είναι ότι “προάγουν την αξιοπρέπεια σου”

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο λαός μας με ένα ρητό που ακριβώς παρομοιάζει όλα τα πιο πάνω :«Πως τα κατάφερες εσύ χωρίς φτερά να ανέβεις εδώ πάνω και πολύ πιο ψηλά από εμένα που έχω και φτερά ; Απάντησε ο σαλίγκαρος με ύφος περιωπής « Έρποντας και γλύφοντας» Αετός του Σαλιγκαριού·

Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος να «εξυπηρετείς» τα παιδιά του κόμματος. Όταν ζητά κάποιος χάρες οποιοσδήποτε βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος ,πρέπει εσύ να διαμορφώσεις μια σειρά προτεραιότητας. Που ξέρεις; Μπορεί και να βρεθείς εσύ στην θέση του και να ζητάς χαρούλες!
· Να υπόσχεσαι ότι θα λύσεις τα οποιαδήποτε προβλήματα σου ανακοινωθούν ή σου ζητηθούν ,είτε των φίλων σου ,είτε των συγγενών σου .Το καλύτερο θα είναι να υποσχεθείς ότι θα εξασφαλίσεις θέση εργασίας στο παιδί του και θα ανοίξουν οι πόρτες για δουλειές ,ακόμα και στη δημόσια υπηρεσία έτσι για σιγουριά !
· Το να έχεις ρητορικό λόγο και να μιλάς πολύ λέγοντας συνεχώς θα ,θα ,θα ,θα τότε όλα βαίνουν πρίμα για σένα . Σίγουρα κάποιοι ξέρουν και άλλους τρόπους να τα καταφέρουν .Δεν μπορώ !!Το μυαλό μου δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλες σκέψεις!

Τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι απλοί πολίτες με καθαρή ψυχή και μυαλό έχουμε ζωγραφίσει στα δικά μας μάτια τον τέλειο άξιο Βουλευτή ο οποίος :
· Έχει εργαστεί και έχει αποδείξει την αξία του στον εργασιακό του χώρο για κάποια χρόνια και μπορεί να αναγνωριστεί η αξία του και από το κοινωνικό σύνολο μέσα από τα δρώμενα του και την πραγματική του αγάπη προς την πατρίδα του ,την κοινωνία και την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο του.
Είναι προκλητικό για μένα κάποιοι να επαγγέλλονται πολιτικοί ,ή συνδικαλιστές στην ζωή τους έχοντας βίο άνετο ενώ χαίρονται την κοινωνική προβολή από τα Μ.Μ.Ε ,ακούγοντας καμιά φορά τα μαργαριτάρια κάποιων εξ αυτών .
· Δεν δικαιούται σύνταξη μετά από δύο πενταετές θητείες αλλά ο χρόνος του ως βουλευτή συνυπολογίζεται στο συνολικό χρόνο της συνταξιοδότησης του.
· Ελέγχεται η περιουσία ,η δική του και των οικείων σου στην αρχή της πολιτικής του καριέρας και σε κάθε επανεκλογή του ή στην αποχώρηση του από την πολιτική .
· Γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρχει παραγραφή της ευθύνης και ότι δεν θα την γλυτώσει αν καταχραστεί την εξουσία ,που του δόθηκε για τον ίδιο η για κομματικό όφελος καθώς επίσης και ότι η ασυλία του μπορεί να αρθεί.
· Είναι πάντα έτοιμος για πλήρη διαφάνεια .
· Λέγοντας ο οποιασδήποτε «Αναλαμβάνω την ευθύνη»έχει και την παραίτηση του έτοιμη και διώκεται ποινικά , όπως συμβαίνει σε κάθε πολίτη του δίκαιου αυτού κράτους.
· Όλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο όταν υπάρχουν Βουλευτικές εκλογές για να αναμετρηθούν με τους συνυποψήφιους τους πάνω σε ίση και δίκαιη βάση και να μην κρύβονται πίσω από την αρχηγία του κόμματος τους ,(Α.Κ).Άλλωστε μετά από μια πενταετία οι καταστάσεις, τα θέματα ,οι ανάγκες ,η ανθρώπινη πυραμίδα αλλάζει , ο κόσμος αλλάζει τρόπο σκέψης και πλεύσης βιώνοντας καθημερινά τις ραγδαίες αλλαγές στη ζωή του .

Η αλήθεια είναι εδώ,(Βουλευτικές 2016 )
Νεοφύτου Αβέρωφ 1 Α.Κ -ΔΗΣΥ
Κυπριανού Άνδρος 1 Α.Κ-ΑΚΕΛ
Παπαδόπουλος Νικόλας 1 Α.Κ -ΔΗΚΟ
Λιλλήκας Γιώργος 1 Α.Κ -Συμμαχία Πολιτών
Χρίστος Χρίστου 1.Α.Κ- ΕΛΑΜ
Ιωάννου Σταύρος 1 Α.Κ Κοινωνικό Κίνημα Σημαία
Μηνάς Μιχαήλ 1 Α.Κ Ο.Α.Δ (Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης
Περδίκης Γιώργος 4.426 Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών
Θεοπέμπτου Χαράλαμπος 3.665 Οικολόγοι -Συνεργασία Πολιτών

Ίσως το μοναδικό κίνημα (που οι αρχηγοί τους, βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο. Αυτή είναι η Δημοκρατία !
Για μένα δεν είναι κόμμα διότι τα άτομα από τα οποία στελεχώνονται εργάζονται σαν μια γροθιά , τους ενώνουν κοινές αρχές ,κοινές αγωνίες και κοινό όραμα για μια καλύτερη δίκαιη κοινωνία .
Το καλύτερο φυσικά θα ήταν να υπήρχε μια οριζόντια ψηφοφορία και να εκλέγονται ικανά πρόσωπα της όποιας πολιτικής παράταξης .Τα λόγια πρέπει να παίρνουν μορφή και να γίνονται πράξεις. Και μέχρι να πάρει σάρκα και οστά πάμε ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ
Ο Πλάτων αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη πολύ σωστά ανάφερε << Εκείνος που θέλει να γίνει άριστος, δεν πρέπει να αγαπά περισσότερο τον εαυτό του, μήτε τα δικά του, αλλά τα δίκαια>>.

Χρίστας Χριστοφή Παναγιώτου, Υποψήφια βουλευτής Οικολόγων Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ