27.9 C
Paphos
Wednesday, July 10, 2024

Θαύμα σε Κύπριο αστυνομικό- «Ήσουν πεθαμένος και αναστήθηκες»

Για ένα «τεράστιο θαύμα» του Αγίου Εφραίμ με τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό σε Κύπριο αστυνομικό έκανε λόγο ο μουσικός παραγωγός, Μάριος Χαπέρης.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ανέφερε ότι «είχαμε στο μυαλό μας για ένα προσκύνημα των δύο Αγίων. Αφού με ενημέρωσε ο πρωτοσύγκελος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά ότι θα γίνει τελικά το προσκύνημα, την επόμενη ημέρα κτυπάει το τηλέφωνό μου, και ενώ δεν είχα ενημερώσει κανένα για το προσκύνημα, μου μίλησε ένας αστυνομικός με το όνομα Κώστας, ο οποίος ήθελε να μου διηγηθεί ένα θαύμα».   

Σύμφωνα με όσα διηγήθηκε ο αστυνομικός: «Τον Ιανουάριο του 2022 ανακαλύψαμε ένα πρόβλημα με την καρδιά μου.  Από τότε μέχρι και τον Ιούνιο ήμουνα μπες βγες στα νοσοκομεία για εξετάσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τον Ιούνιο, οι γιατροί στην Κύπρο μου συνέστησαν όπως μεταβώ στην Αγγλία για επέμβαση και συγκεκριμένα για καυτηριασμό των αρτηριών της καρδιάς. Έτσι και έγινε.

Το χειρουργείο το ανέλαβε ο Κύπριος γιατρός Βίας Μαρκίδης στο Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο.

Μετά από 10 ημέρες επέστρεψα στην Κύπρο αλλά για κάποιο λόγο φούσκωνα.

15 Ιουνίου πήγα εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι υπάρχει υγρό στην καρδιά.

18 Ιουνίου το απόγευμα ημέρα Σάββατο, οι γιατροί ενημέρωσαν την γυναίκα μου ότι μπήκα σε καταστολή μιας και η κατάσταση της υγείας μου δεν ήταν καθόλου καλή. Το βράδυ της ίδιας μέρας την  ενημέρωσαν πως η κατάσταση μου είναι μη αναστρέψιμη και ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει το βράδυ. Σημειώστε ότι η γυναίκα μου με ένα παιδί στο σπίτι 5 χρονών και εγώ σε καταστολή να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Οι πιθανότητες που έδωσαν μάλιστα ήταν μισό τις εκατό να βγάλω το Σαββατοκύριακο και 1% να προλάβω να μεταφερθώ με air ambulance στην Αγγλία για να δούνε έστω τι συμβαίνει.

Επικοινώνησαν με 3 αερογραμμές αλλά λόγο της κρισιμότητας της κατάστασης μου καμία δεν αναλάμβανε την ευθύνη μεταφοράς μου μέχρι που βρέθηκε μια εταιρεία στις 19 Ιουνίου για να με μεταφέρει. Ενδιάμεσα να πούμε ότι έπαθα 2 ανακοπές στην Κύπρο και 2 στην Αγγλία όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κατάφεραν σε όλες τις περιπτώσεις να με επαναφέρουν. Εγώ φυσικά και πάλι δεν καταλάβαινα κάτι αφού ήμουνα σε καταστολή.

Ο Γιατρός ενημέρωσε τον γαμπρό μου που βρισκόταν δίπλα μου ότι την επόμενη μέρα, Δευτέρα 20 Ιουνίου δηλαδή, μπορεί να με βάλει χειρουργείο αλλά οι πιθανότητες μας ήταν απειροελάχιστες.

Ενώ ήμουν σε καταστολή τυλιγμένος σε κρεβάτι χειροπόδαρα και δεμένος, το  κεφάλι μου κοιτούσε προς τα κάτω,  εμφανίζονται μπροστά μου 2 Άγιοι και μου λένε με χαμόγελο “Μην φοβάσαι δεν σε αφήνουμε να φύγεις”.

Ο ένας κατάλαβα αμέσως ότι ήταν ο Άγιος Εφραίμ (από το ύψος και την φλόγα στα Χέρια του). Τον δεύτερο δεν μπορούσα να τον διακρίνω .

Τελειώνοντας το χειρουργείο το οποίο για κάποιο λόγο πήγε ανέλπιστα καλά, ευχαρίστησα τον γιατρό μου. Η απάντηση του ήταν “Κώστα είχες μαζί σου τον Θεό και τους Αγίους”. Τότε του μίλησα και του είπα όλα όσα είδα την ώρα του χειρουργείου για να μου πει “Ήμουν σίγουρος πως είχες μαζί σου Άγιο”. Φεύγοντας από το νοσοκομείο, βλέποντας με οι νοσοκόμες να περπατάω, άρχισαν να δακρύζουν.

Αναρωτήθηκα γιατί..Την απάντηση την πήρα από τον κουμπάρο μου “Ήσουν κουμπάρε πεθαμένος και αναστήθηκες”.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο μίλησα με την γυναίκα μου η οποία έχει ιδιαίτερη αγάπη και πίστη στον Άγιο Εφραίμ και της είπα όλα όσα έζησα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν όμως ο δεύτερος Άγιος προστάτης μου. Το μόνο που θυμόμουν χαρακτηριστικά ήταν τα γυαλάκια του.

Την επόμενη ημέρα  κτυπάει το τηλέφωνό μου από ένα αγαπημένο συνάδελφο ο οποίος μου ζήτησε να πάω να ανάψω ένα κεράκι στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Απολλώνιο Νοσοκομείο στην Λευκωσία. Ένιωσα ότι έπρεπε να πάω και ζήτησα της γυναίκας μου να πάμε μαζί. Μπαίνοντας μέσα και αντικρίζοντας την εικόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού λύγισα και ξέσπασα σε κλάματα συγκίνησης. Κατάλαβα αμέσως ποιος ήταν τελικά ο δεύτερος Άγιος προστάτης μου μαζί με τον Άγιο Εφραίμ. Ποιοι ήταν οι Άγιοι που έκαναν ακόμη και τον ίδιο το γιατρό να μου πει ότι είχα τον Θεό και Αγίους μαζί μου και ποιοι ήταν οι Άγιοι που έκαναν τις νοσοκόμες να δακρύζουν από συγκίνηση βλέποντας εμένα να περπατάω και να φεύγω από το νοσοκομείο της Αγγλίας.

Βλέποντας το προσκύνημα που έρχεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά αυτών των 2 Αγίων, θεώρησα σωστό πως πρέπει και οφείλω φυσικά να μοιραστώ με όλους εσάς το θαύμα αυτών των μεγάλων Αγίων που φρόντισαν να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή υγιέστατος δίπλα στην γυναίκα μου και το παιδάκι μας.

Δοξάζω το όνομα τους. Τους Άγιους προστάτες μου.. Τον Άγιο Εφραίμ και τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ