18.9 C
Paphos
Thursday, April 11, 2024

Τέμπη:Επιζών θυμάται τα τελευταία λεπτά με τη σύζυγό του-«Νίκο τον Χρήστο μας»

Τέμπη, 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23:21 η μέρα και η ώρα που σταμάτησε ο χρόνος για 57 ψυχές μετά την μετωπική σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη με την εμπορική που κατευθυνόταν προς Αθήνα.

Ένα λάθος του σταθμάρχη οδήγησε τα δύο τρένα να πηγαίνουν στην ίδια γραμμή για πολλά λεπτά με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Οι μέρες που ακολούθησαν συγκλονιστικές, πλήθος κόσμου βγήκε σε δρόμους και πλατείες συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις για την ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς ενώ εθελοντές σχημάτισαν ουρές προκειμένου να δώσουν αίμα βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους τραυματίες.

Ένα χρόνο μετά και οι πολίτες ακόμα απαιτούν διαλεύκανση των αιτιών, εντοπισμό και τιμωρία όλων των υπεύθυνων για αυτή την τραγωδία. Δεν πείθονται από το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους του σταθμάρχη, μιλούν για ευθύνες που βαραίνουν πολλές κυβερνήσεις και για νοοτροπίες χρόνων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για τους συγγενείς των θυμάτων και για τους επιζώντες οι πληγές ακόμη δεν έχουν κλείσει, ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους και καταγγέλλουν μια σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος.

Ένας εξ αυτών, ο Νίκος Ζήσης, που επέβαινε στο τρένο μαζί με τη σύζυγό του Αθηνά, μίλησε στο SigmaLive για το μοιραίο εκείνο βράδυ και τη ζωή του σήμερα μόνος με ένα μικρό παιδί καθώς η σύζυγός του έχασε τη ζωή της.

Τι θυμάσαι από εκείνο το βράδυ; Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχεις;

Δυστυχώς θυμάμαι τα πάντα από εκείνο το καταραμένο βράδυ … η πιο έντονη ανάμνηση που έχω είναι που ηχεί ακόμα στο αυτί μου «Νίκο τον Χρήστο μας» λες και ήξερε ότι αυτή φεύγει και εγώ θα μείνω πίσω, όπως επίσης και με την κοπέλα την οποία έβλεπα στα 5-10 μέτρα μακριά μου περικυκλωμένη από φωτιά και να μου λέει βοήθεια και να μην μπορώ να την βοηθήσω. Ξέρετε τι είναι να σας ζητάει κάποιος άνθρωπος βοήθεια και να είσαι καρφωμένος πάνω σε λαμαρίνα και να μην μπορείς να βοηθήσεις;

Πότε ακριβώς έμαθες τι είχε συμβεί με την Αθηνά;

Έμαθα για την Αθηνούλα μου δύο ώρες πριν γίνει η Εξόδιος Ακολουθία. Ήρθε η ψυχολόγος με την αδερφή μου και μου το ανακοίνωσαν. Ξέρετε τι είναι να κηδεύουν την σύζυγο σου και να μην μπορείς να πας να της δώσεις το τελευταίο φιλί;

Πως άλλαξε η ζωή σου μετά το δυστύχημα;

Η ζωή μετά το δυστύχημα άλλαξε ριζικά. Από την απόλυτη ευτυχία μετατράπηκε στην απόλυτη δυστυχία.

Το μωρό αν και αρκετά μικρό (τώρα είναι στα 3) αντιλαμβάνεται την απώλεια της μητέρας του. Πώς το διαχειρίστηκες;

Πίστευα ότι ο μικρός δεν θα θυμάται αλλά μάταια, θυμάται τα πάντα και αυτό είναι που με πονάει περισσότερο. Μου την ζητάει συχνά πηγαίνει παίρνει την φωτογραφία της, την φιλάει, την αγκαλιάζει, όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα να τα αντικρίζεις, πρώτα στεναχωριέμαι για τον μικρό και μετά για εμένα.

Από τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε η Εξεταστική για τα Τέμπη. Πιστεύεις ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη;

Εξεταστική; Έτσι είναι οι εξεταστικές; Σε κάθε δύσκολη θέση του μάρτυρα ο πρόεδρος προσπαθεί να τον καλύψει. Ναι ο πρόεδρος της εξεταστικής που «διασκεδάζει» όπως αναφώνησε μέσα στην αίθουσα πάνω στα πτώματα των ανθρώπων μας, σαν δεν ντρέπονται. Ο άλλος ο ακατανόμαστος (Καραμανλής) μας κουνάει ακόμη και σήμερα το δάχτυλο και μας λέει πώς θα θρηνήσουμε τους ανθρώπους μας και ότι πρέπει να το κάνουμε βουβά , όχι ρε δολοφόνε, δεν θα το κάνουμε βουβά για να ξεχαστεί και εσύ να συνεχίσεις την ζωή σου σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, άραγε να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; Έχουν και οικογένειες, ήρθαν ποτέ στην θέση μας;

Δεν πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ίσως το Ευρωπαϊκό δικαστήριο να βοηθήσει περισσότερο έτσι ώστε να τιμωρηθούν όπως πρέπει οι υπαίτιοι, δηλαδή οι δολοφόνοι των ανθρώπων μας.

Ένα χρόνο μετά ποια συναισθήματα κυριαρχούν;

Οργή, θυμός και θλίψη είναι αυτά που κυριαρχούν. Αν δεν δικαιωθούν οι 57 ψυχούλες μας, αυτά τα συναισθήματα θα κυριαρχούν για πολλά χρόνια, ίσως μέχρι να κλείσουμε και εμείς τα μάτια μας. 

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου… Ώρα 23:21. Τέμπη

Το μοιραίο εκείνο βράδυ η επιβατική αμαξοστοιχία θα αναχωρούσε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη στις 7:22 μ.μ μεταφέροντας περίπου 350 επιβάτες, ωστόσο υπήρξε μια μικρή χρονική καθυστέρηση. Η αμαξοστοιχία κατέφθασε στη Λάρισα με καθυστέρηση λόγω ενός περιστατικού που προηγήθηκε στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου και αποχώρησε από τον σταθμό της Λάρισας στις 23:00, εισερχόμενη -λανθασμένα- στην γραμμή καθόδου. Την ίδια ώρα η εμπορευματική αμαξοστοιχία πορευόταν από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα στην ίδια, καθοδική γραμμή.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών σημειώθηκε στις 23:21 της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το τμήμα όπου σημειώθηκε το ατύχημα ήταν διπλής τροχιάς όμως τα αυτόματα χειριστήρια είχαν καταστραφεί λόγω πυρκαγιάς το 2019, οπότε η μεταγωγή εξακολουθούσε να ελέγχεται χειροκίνητα. Από την σύγκρουση, τα περισσότερα βαγόνια του επιβατικού τρένου εκτροχιάστηκαν, ενώ τη στιγμή της σύγκρουσης, προκλήθηκε ακαριαία έκρηξη και πυρκαγιά, που κατέκαψε τα δύο μπροστινά βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο δυστύχημα σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, εκ των οποίων 56 ταυτοποιήθηκαν από βιολογικό υλικό, ενώ σε μία περίπτωση αγνοούμενης δεν βρέθηκε δείγμα. Τουλάχιστον 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους 25 πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας), τα αίτια του δυστυχήματος συνοψίζονται στην άκαιρη διέλευση της επιβατικής αμαξοστοιχίας λόγω καθυστέρησης, την απουσία επικοινωνίας μεταξύ του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και του σταθμάρχη, την εγκατάλειψη των πόστων εν ώρα υπηρεσίας από δύο σταθμάρχες, και την ολιγωρία ως προς την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.

Ο σταθμάρχης Λάρισας συνελήφθη και προσήχθη στον εισαγγελέα. Στην πρώτη του κατάθεση αναγνώρισε ότι δρομολόγησε το επιβατικό τρένο σε λάθος ράγες, κατανοώντας το σφάλμα του όταν, αργότερα, ενημερώθηκε για το δυστύχημα. Για κατάθεση κλήθηκε επίσης ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Train. Στις 5 Μαρτίου ο σταθμάρχης, μετά την απολογία του, κρίθηκε ομόφωνα ως προφυλακιστέος. Αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως για κακουργηματική πράξη διατάραξης της ασφαλείας των συγκοινωνιών και πλημμεληματικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Πηγή: sigmalive

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ