Τα …on street parking “έφαγαν” δυστυχώς τα δέντρα στην Γρίβα Διγενή- Αντιδράσεις πολιτών

0
297

Ξεκίνησε δυστυχώς από το πρωί στην οδό Γρίβα Διγενή στην Πάφο η εκκοπή των δέντρων η οποία αποφασίστηκε στα πλαίσια ανάπλασης μιας από τις τρεις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Οι έντονες αντιδράσεις πολιτών και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών οι οποίες προηγήθηκαν δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η αλλαγή της απόφασης αφού το Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης ανάπλασης της Γρίβα Διγενή αποφάσισε όπως “θυσιάσει” δυστυχώς κάποια από τα δέντρα.

Ο αρχικός σχεδιασμός αναφερόταν σε 17 δέντρα τα οποία βρίσκονται στο μέρος εδώ και δεκαετίες αλλά όπως ενημερώθηκε το σώμα θα γίνει προσπάθεια να αποκοπούν όσο λιγότερα γίνεται.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση έλαβε όπως προβλέπεται και το πράσινο φως από την αρμόδια υπηρεσία που δεν είναι άλλη από το Τμήμα Δασών.

Παρόλα αυτά η εικόνα ενός κομμένου δέντρου πάντα δημιουργεί αισθήματα δυσφορίας σε όλους μας και σίγουρα το “δυστυχώς” που συνειδητά χρησιμοποιούμε σε κάθε πρότασή μας είναι συνιφασμένο με το πως αισθάνονται οι δημότες της πόλης όταν βλέπουν τέτοιες εξελίξεις.

Βάσει του σχεδιασμού τα δέντρα θα πρέπει να απομακρυνθούν για να γίνουν ουσιαστικά τρια πράγματα, να μεγαλώσει σε κάποια σημεία το πλάτος του δρόμου, να γίνουν πεζοδρόμια αλλά και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσεις στον δρόμο, τα λεγόμενα “on street parking”.