12.9 C
Paphos
Monday, March 27, 2023

“Τα είπαν” ΑΚΕΛ και Κυριάκος Χατζηβασίλης

Πρωταρχικός στόχος η διάσωση του Δήμου Γεροσκήπουενόψει της ψήφισης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Συμπλεγματικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου Μάριο Γεωργίου, τον Οργανωτικό Γραμματέα Χάρη Χαρή, το Βουλευτή του Κόμματος Βαλεντίνο Φακοντή, το Δημοτικό Σύμβουλο του ΑΚΕΛ Κυριάκο Αντρέου, τον πρώην Δήμαρχο Τάσο Κούζουπο και τους Νίκο Παλιό και Παύλο Μαρίνο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου με τον Δημαρχεύοντα του Δήμου Γεροσκήπου Κυριάκο Χατζηβασίλη και το Δημοτικό Γραμματέα Κώστα Αναστασιάδη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις διεργασίες – εξελίξεις για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου περνά μέσα από τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Πάφου με έδρα τη Γεροσκήπου και είναι πρωταρχικής σημασίας για την πρόοδο και την εξέλιξη της Γεροσκήπου.

Κοινή ήταν επίσης η θέση ότι όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αλλά να συνεχιστούν οι προσπάθειες και οι αναγκαίες ενέργειες για επίτευξη αυτού του στόχου μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας στη βουλή.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, μετέφερε επίσης διάφορα αιτήματα που προέκυψαν ή προβλήματα που εντοπίστηκαν μετά από επί τόπου επισκέψεις ή επαφές με κοινωφελή ιδρύματα που λειτουργούν στη Γεροσκήπου (Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Παιδιών, Κέντρο Ενηλίκων) αλλά και επαφές που έγιναν με αθλητικά σωματεία της Γεροσκήπου. Μέσα από τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αλλά και την ενημέρωση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η στήριξη από πλευράς Τοπικής Αρχής προς τα κοινωφελή ιδρύματα που επιτελούν πολυσήμαντο κοινωνικό έργο, είναι αναγκαία και πρωταρχικής σημασίας.

Από πλευράς Τοπικής Αρχής εκφράστηκε η βούληση για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας τόσο προς τα κοινωφελή ιδρύματα, όσο και προς τα αθλητικά σωματεία, πάντα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου αλλά και των αρμοδιοτήτων του.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις και εισηγήσεις για άντληση κονδυλιών από Ευρωπαϊκά Προγράμματα που θα αφορούν κυρίως δράσεις για την υγιή ενασχόληση της νεολαίας και έγινε ενημέρωση για την υφιστάμενη αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από πλευράς του Δήμου.

Στα πλαίσια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης έργων που ήδη εκτελούνται στη Γεροσκήπου καθώς και για όσα δρομολογούνται να ξεκινήσουν.

Συγκεκριμένα, ο Δημαρχεύων ενημέρωσε για την πορεία κατασκευής του Ιατρικού Κέντρου και την μέχρι σήμερα καθυστέρηση που παρουσιάστηκε σε σχέση με την ολοκλήρωση και παράδοσή του.

Ενημέρωση έγινε επίσης για την κατασκευή του κόμβου του βόρειου παρακαμπτήριου, για τις ενέργειες που δρομολογούνται για βελτίωση του οδικού δικτύου και την επιδιόρθωση πεζοδρομίων και αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν λόγω των κακοτεχνιών από τα έργα κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος, με εξολοκλήρου αξιοποίηση του ποσού του ενάμιση και πλέον εκατομμυρίου (όταν αυτό καταβληθεί στο Δήμο από τον ΣΑΠΑ), μετά και την ολοκλήρωση της εκδίκασης της νομικής αγωγής εναντίον του Συμβουλίου Αποχετεύσεων και την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Από πλευράς του Δήμου Γεροσκήπου έγινε ενημέρωση για την προκήρυξη προσφορών για την ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα, την προκήρυξη επικαιροποίησης προσφορών για τη λεωφόρο Μακαρίου καθώς και τις προσπάθειες που θα γίνουν για τον εξωραϊσμό κάποιων τουρκοκυπριακών υποστατικών και κοιμητηρίων τα οποία παρουσιάζουν εικόνα παντελούς εγκατάλειψης.

Αναφέρθηκε επίσης ότι προγραμματίζεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου, φύτευση στα πεζοδρόμια κατά μήκος του συνδετήριου δρόμου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και ολοκλήρωση της κατασκευής πάρκων στην περιοχή του Τμήματος Δασών και στην ενορία Κολώνης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για ουσιαστική αξιοποίηση άλλων χώρων, όπως το θεατράκι που βρίσκεται μέσα στο Ιεροκήπιο Πάρκο αλλά και της αξιοποίησης του χώρου του πρώην ΚΕΝ ο οποίος περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Πάφου.

Ιδιαίτερα για την αξιοποίηση του χώρου του ΚΕΝ, κοινή ήταν η θέση ότι δεν πρέπει να παρθούν βεβιασμένες αποφάσεις αλλά να προηγηθεί πρώτα σοβαρός και δημιουργικός διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή εισηγήσεων ώστε να παρθούν οι πιο σωστές αποφάσεις προς όφελος της Γεροσκήπου και των πολιτών.

Τέλος, ο Γραμματέας της Συμπλεγματικής Επιτροπής Μάριος Γεωργίου, αφού ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση από πλευράς Τοπικής Αρχής για την πραγματοποίηση της συνάντησης, διαβεβαίωσε από ότι από πλευράς ΑΚΕΛ Γεροσκήπου υπάρχει η βούληση και η ετοιμότητα να συμβάλουμε δημιουργικά στις όποιες προσπάθειες και ενέργειες αποσκοπούν στην πρόοδο της Γεροσκήπου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Συμπλεγματική Επιτροπή ΑΚΕΛ Γεροσκήπου10 Φεβρουαρίου 2022

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ