Συνολικά 6 σημεία για διενέργεια rapid test σήμερα στην Πάφο

Συνολικά 6 σημεία για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη στην Πάφο.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας.

Όπως σημειώνει, με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην Πάφο σήμερα θα λειτουργήσουν έξι σημεία όπως στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη, στην Πάφο από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα και στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.

Επίσης στην Εκκλησία Χριστού Γεννήσεως, στην Τάλα στην καινούργια εκκλησία από τις 9 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Πόλις Χρυσοχούς απότις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5 μ.μ. το απόγευμα, και στην Πλατεία Γεροσκήπου ,μπροστά από το Ταχυδρομείο, από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα .

Σχετικά με τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που πραγματοποιήθηκαν χτες , το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στην επαρχία Πάφου έγιναν 2, 514 rapid test στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν 11 θετικά κρούσματα με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,44% ..

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο αναφέρει ότι χτες διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, με 295 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. Ταυτότητα, Άδεια Οδήγησης, Διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.
Στο μεταξύ μετά από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, 27 κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα διενεργούν από σήμερα Πέμπτη, 4 Μαρτίου, αντιγονικά τεστ επιτόπου σε σχολεία σε όλες τις Επαρχίες. Ο εβδομαδιαίος έλεγχος για εκπαιδευτικούς/προσωπικό σχολείων είναι υποχρεωτικός, ενώ ο εβδομαδιαίος έλεγχος για μαθητές/μαθήτριες 12 ετών και άνω, θα γίνεται με συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Support Local Business