29.9 C
Paphos
Friday, July 12, 2024

Συνέντευξη Λίνος Τσοκκάς- Υποψήφιος Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου

Αρχαιρεσίες έχει το προσεχές Σαββατοκυρίακο ο ΔΗΣΥ για ανάδειξη της επαρχιακής του ηγεσίας και το PafosPress μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων θα παρουσιάσει τους δυο υποψήφιους Επαρχιακούς Γραμματείς και τα δυο στελέχη που διεκδικούν τη θέση του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα.

Γιατί επαναδιεκδικείτε τη θέση του Επαρχιακου Γραμματεα; Aρκετοί τελευταία κάνουν λόγο για αλλαγή, νιώθετε οτι υπάρχει μια τάση να αλλάξουν τα πάντα στο όνομα της ανανέωσης;

Eπαναδιεκδικώ την θέση του Επαρχιακού Γραμματέα γιατι θέλω να συνεχίσω την επιτυχημένη πορεία της Παράταξή μας, η οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής προσπάθειας. Σε τοπικό επίπεδο απο τότε που ανέλαβα τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα στην Πάφο έχω καταφέρει να δώσω σημαντικά δείγματα γραφής τόσο για την πορεία της Επαρχιακής Γραμματείας, όσο και για το μέλλον της Παράταξής μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να συνεχίσω την ακούραστη εργασία όλων αυτών των ετών με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη των αρχών και των αξιών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι γεγονός πως οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν αναδείξει στην ηγεσία της Παράταξης ικανά και άξια πρόσωπα τα οποία έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να προσφέρουν, πάντοτε όμως σε συνεργασία με αυτόν τον περήφανο κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού που δημιούργησε, αγωνίστηκε και κατέστησε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενωμένο, μεγαλύτερο και περήφανο. Γι’ αυτό και καλό θα ήταν να αντιληφθούμε πως η ουσιαστική ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ένας συνδυασμός γνώσης και εμπειρίας.

Είσαστε ένας νέος ανθρωπος ο οποίος βρίσκεται στα κοινά χρόνια τώρα. Ποιά θεωρείτε τη σημαντικότερη σας παρέμβαση για την οποία πιστευετε ο κόσμος μπορεί να έχει μια μετρήσιμη εικόνα της αξίας, της όρεξης και της δράσης σας;

Βρίσκομαι στην πολιτική ζωή του τόπου αρκετά χρόνια και έχω προσφέρει στην κοινωνία απο τις θέσεις του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα, του Επαρχιακού Γραμματέα και του Δημοτικού Συμβούλου, πάντοτε όμως με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη αυτή την πορεία μου στην Επαρχιακή Γραμματεία είχαμε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία, αρκετές δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, εντούτοις όμως καταφέραμε να διατηρήσουμε τα ποσοστά της Παράταξης, καθιστώντας την πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη.

Παράλληλα στα πλαίσια μιας συνετής και ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης, καταφέραμε όχι μόνο να αποσβέσουμε τα οικονομικά χρέη και τις όποιες οικονομικές οφειλές προϋπήρχαν στην Επαρχιακή Γραμματεία, αλλά να αποταμιεύσουμε και ένα σημαντικό ποσό προς όφελός της. Με περίσσεια πολιτική ωριμότητα και αποφασιστικότητα καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι της Επαρχιακής Γραμματείας στις φουρτούνες που είχαμε να διαχειριστούμε και ο κόσμος της Παράταξής μας διαθέτει την αξιακή εμπειρία να κρίνει.

Που βλέπετε τον νέο ΔΗΣΥ να βαδίζει δεδομένων των μαζικών αλλαγών στην ιεραρχία;

Για εμάς δεν υπάρχει νέος Δημοκρατικός Συναγερμός, αλλά ανανεωμένος Δημοκρατικός Συναγερμός. Η προσήλωσή μας στις διαχρονικές αρχές και αξίες της Παράταξής μας είναι ικανές να θωρακίσουν την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε ως πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη ακόμα και απο την πλευρά της υπεύθυνης αντιπολίτευσης και πως θα διασφαλιστεί η ενότητά μας στα πλαίσια του πολιτικού ορθολογισμού.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα μέλη του κόμματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης;

Έχω την ειλικρίνεια να παραδεχτώ πως στην πορεία μας αυτή υπήρξαν αστοχίες και παραλείψεις οι οποίες γέννησαν πικρίες και οδήγησαν σε αποχές, τις οποίες και κατανοούμε απόλυτα. Παρ΄όλα αυτά όμως καλώ όλους τους συναγερμικούς να μην επιτρέψουν τις όποιες αστοχίες να μηδενίσουν την σκληρή και επίπονη δουλειά τόσων ετών και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες διασφαλίζοντας έτσι το μήνυμα της ενότητας καθώς και την έμπειρη και αξιόπιστη εκπροσώπηση τον ατόμων με βαθιά πρσοσήλωση στις πολιτικές ρίζες της Παράταξής μας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ