30.9 C
Paphos
Sunday, July 14, 2024

Συνέντευξη Έλενα Μαλά- Υποψήφια Αναπληρώτρια Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου

Αρχαιρεσίες έχει το προσεχές Σαββατοκυρίακο ο ΔΗΣΥ για ανάδειξη της επαρχιακής του ηγεσίας και το PafosPress μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων θα παρουσιάσει τους δυο υποψήφιους Επαρχιακούς Γραμματείς και τα δυο στελέχη που διεκδικούν τη θέση του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα.

Γιατί διεκδικείτε τη θέση  του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα;

Στόχος μου ως νέο πρόσωπο στην πολιτική είναι να μεταφέρω στους συμπολίτες μου την πεποίθηση ότι ο πολιτικός του 2023 οφείλει να βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των πολιτών και όσο είναι δυνατό να τους κάνει πράξη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είμαι γέννημα θρέμμα Πάφου και γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά. Αντλώ από τη σοφία των παλαιότερων, και προσδοκώ να παραδώσω στη νέα γενιά μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Γαλουχήθηκα με τις αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού αφού ο θείος μου Νίκος Ψωμάς, ο οποίος ήταν δραστήριο στέλεχος του κόμματος, από πολύ μικρή με μύησε στα ιδανικά του ΔΗ.ΣΥ.

Επιδιώκω να δείξω ότι η νέα γενιά, με καθαρά χέρια και πάθος για το μέλλον, μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών. Μπορούμε να γίνουμε ο λόγος, για τον οποίο οι συμπολίτες μας θα εμπιστευτούν ξανά τους πολιτικούς, όχι μόνο γιατί είμαστε νέοι, αλλά και επειδή με την όρεξη μας και τις φρέσκες ιδέες μας αποδεικνύουμε ήδη ότι είμαστε η νέα σελίδα στην κοινωνία της πατρίδας μας.

Η Έλενα Μαλά συμμετείχε στο τουρνουά καλαθόσφαιρας ”Παίζω ισότιμα’’, μια δράση της ΝΕΔΗΣΥ.

Είσαστε μια νέα άνθρωπος η οποία διεκδικεί εμπλοκή στα κοινά. Γιατί ένας νέος να θέλει να ασχολείται με τα προβλήματα και να μην αναζητεί την ησυχία του;

Ως πολίτη, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορούν παρά να με ενοχλούν. Έτσι μου δημιουργήθηκε κι η επιθυμία να συμβάλλω για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Ανήκω σε μια γενιά που πληρώνει λάθη για τα οποία δεν έχει καμία ευθύνη αλλά δεν πιστεύω ότι είναι λύση να σταυρώσουμε τα χέρια, να διαμαρτυρόμαστε για αυτά που ήρθαν και να περιμένουμε μοιρολατρικά να έρθουν τα επόμενα. Είμαι μητέρα 3 παιδιών και είναι πιστεύω επιβεβλημένη η ευθύνη μου τόσο προς τα παιδιά μου όσο και προς την κοινωνία να συμμετέχω και να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Που βλέπετε τον νέο ΔΗΣΥ να βαδίζει δεδομένων και των μαζικών αλλαγών στην ιεραρχία;

Αυτή τη στιγμή η ηγεσία του κόμματος καταβάλει προσπάθεια για να γίνει ο ΔΗ.ΣΥ και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου μας. Με ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες με γνώμονα την ενότητα του κόμματος αλλά και τον πολιτικό εκσυγχρονισμό. Ο ΔΗ.ΣΥ θα γίνει ξανά μεγάλος και δυνατός αφού όλοι και όλες μαζί μπορούμε και θα υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες καθιστώντας και πάλι τον Δησυ πρωταγωνιστή στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Συμμετοχή της Έλενας Μαλά στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Πιστεύετε ότι οι ανανεώσεις προσώπων φέρνουν κατ’ ανάγκη και ανανέωση ιδεών και πολιτικών θέσεων;

Νέα πρόσωπα δεν σημαίνει απαραίτητα νέες ιδέες, αλλά ούτε και το αντίστροφο. Εκεί, όπου όλοι θα κριθούμε, είναι στην ουσία της πολιτικής: τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μας. Στη βάση αυτών, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου. Για εμένα η λειτουργία της οικονομίας, η θεώρηση της ανάπτυξης, τα κοινωνικά ζητήματα, η περιβαλλοντική πολιτική, βασίζονται σε συγκεκριμένες αρχές, δεν κατευθύνονται από το ευκαιριακό πολιτικό όφελος.

Βλέπουμε μια τάση εμπλοκής ολοένα και περισσότερων γυναικών στην ηγεσία του κόμματος. Θεωρείται ότι είναι τάση, μήπως μόδα ή μια αναγκαιότητα οι γυναίκες να έχουν ενεργότερη εμπλοκή;

Παρατηρούμε όντως οι γυναίκες να έχουν ενεργότερη εμπλοκή τόσο στην πολιτική σκηνή του τόπου όσο και στην ηγεσία του κόμματος. Είναι πιστεύω πολύ σημαντικό βήμα προόδου και αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε μια από αυτές αλλά και στην παράταξη μας που τις υποστήριξε. Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά όμως μπροστά μας ως κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα μέχρι να πετύχουμε μια πιο δίκαιη και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση γυναικών στην πολιτική. Ας μην ξεχνάμε ότι το μισό του πληθυσμού αποτελείται από γυναίκες.

Ομιλία Έλενας Μαλά ως επαρχιακός Γραμματέας ΝΕΔΗΣΥ, στο Επαρχιακό Συνέδριο ΝΕΔΗΣΥ Πάφου.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα μέλη του κόμματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης ;

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη! Το χρέος μας δεν εναπόκειται μόνο στο να αλλάξουμε απλώς την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αλλά να οδηγήσουμε δυνατό τον Δημοκρατικό Συναγερμό στη νέα εποχή.

Εκτιμώ ότι σε περίπτωση που μέλη του ΔΗΣΥ με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ, θα μπορέσω, να μεταφέρω σωστά τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε προς την κοινωνία.

Ο ΔΗΣΥ για μένα δεν είναι μία παράταξη του 26%, αλλά του 35% και για αυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε συλλογικά προς αυτή την κατεύθυνση..

Χρειάζεται σκληρή δουλειά, ενότητα και συνεργασία.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ