Συνεχίζονται τα rapid test σήμερα στην Πάφο


Στην Πάφο θα λειτουργήσει σήμερα κινητή μονάδα δειγματοληψίας στο King’s Avenue Mall για τη διενέργεια τεστ με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ζήνωνας Ζήνωνος, Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν χτες στο King’s Avenue Mall 171 δειγματοληψίες rapid test εκ των οποίων καμία εξ αυτών δεν έδωσε θετικό αποτέλεσμα. Ο κ. Ζήνωνος χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως αυτό καταδεικνύει ότι οι πολίτες της Πάφου είναι πειθαρχημένοι και οι αριθμοί των περιστατικών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Είπε πως οι δειγματοληψίες στο King’s Avenue Mall θα συνεχιστούν και σήμερα από τις 09:30 μέχρι τις 17:00 και κάλεσε το κοινό να δώσει μαζικά το παρών του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως κινητή μονάδα λειτούργησε χτες και έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Συγκεκριμένα χθες στην κινητή μονάδα έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου διενεργήθηκαν 137 τεστ και εντοπίστηκαν 6 θετικά αποτελέσματα.

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πως τα θετικά αποτελέσματα των rapid test επαναλαμβάνονται με μοριακή εξέταση PCR και υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια εξ αυτών να μην επαληθευτούν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

(KΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Support Local Business