23.9 C
Paphos
Friday, September 29, 2023

Συγκινητική Ιστορία: Επανασυνδέθηκαν μέσω PafosPress μετά από 30 χρόνια

Μια πολύ συγκινητική ιστορία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το PafosPress που αφορά την επανασύνδεση μιας οικογένειας Παφιτών με ένα Γεωργιανό τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά. Συγκεκριμένα η ιστορία μας αφορά την οικογένεια Γιαννάκη Γιαννακού και τον Γιώργο, ή αλλιώς Georgi από την Γεωργία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Kατά καιρούς στο PafosPress εχουμε βοηθήσει ή συμβάλει με διάφορους τρόπους να εντοπιστούν διάφορα πράγματα, απο κλεμμένα αυτοκίνητα, κατοικίδια που χάθηκαν ακόμη και κλειδιά αυτοκινήτων. Εκείνο όμως που δεν περιμέναμε ποτέ, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι να δεχθούμε αίτημα να βρούμε μια οικογένεια, αν και στο παρελθόν το πράξαμε και αυτό ακόμη μια φορά με επιτυχία.

Χθες Τετάρτη 19 Ιουλίου λοιπόν, γύρω στις 11 η ώρα το βράδυ ήρθε ένα μήνυμα στη σελίδα μας από μια κοπέλα με το όνομα Μαριάμ από τη Γεωργία η οποία μας ανέφερε πως ο άντρας της Georgi ψάχνει να βρει μια οικογένεια στην Πάφο. Αφού ανταποκριθήκαμε με προθυμία αρχίσαμε να τις υποβάλλουμε κάποιες ερωτήσεις για να εξασφαλίσουμε στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνά μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα μόνο στοιχεία που είχε στην κατοχή της, όπως μας ανέφερε, ήταν το όνομα το οποίο είναι Γιάννης Γιαννακού. Μάλιστα είχε ένα απόκομμα από μια επιστολή στην οποία ο κ. Γιαννακού έγραφε “Σας χαιρετώ με αγάπη” και το όνομά του “Γιάννης Γιαννακού” και υπέγραφε (η υπογραφή αλλοιώνεται για ευνόητους λόγους).

Όπως ανέφερε η Μαριάμ, ο Γιώργος στο μακρινό 1993, ακριβώς τριάντα χρόνια πριν, είχε φιλοξενηθεί στην Κύπρο από την οικογένεια Γιαννακού. Να σημειωθεί ότι τότε στην Γεωργία μετά το 1991 όπου η χώρα αποσχίσθηκε από την Σοβιετική Ένωση υπήρχαν εσωτερικές εμπόλεμες διενέξεις στις περιοχές της Νότιας Οσετίας, της Αζαρίας και της Αμπχαζίας με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να απομακρυνθούν για ένα χρονικό διάστημα για να διασωθούν, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Ένα από εκείνα τα παιδιά ήταν και ο Georgi ο οποίος μαζί με άλλους συμπατριώτες του φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο από οικογένειες μέσω της ΣΕΚ. Στην ΣΕΚ ως συνδυκαλισστικό στέλεχος εργαζόταν τότε ο κ. Γιαννάκης Γιαννακού ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία και τα τρια τους παιδιά φιλοξένησαν τον μικρό Γιώργο στο σπίτι τους.

Ο Γιώργος επιστρέφοντας στην πατρίδα του κράτησε ως ενθύμιο την φωτογραφία που έβγαλε με το ζεύγος Γιαννακού και ένα γράμμα που έλαβε κάποια χρόνια αργότερα.

Σήμερα μέσω αυτών των δυο στοιχείων αναζήτησε και βρήκε μέσω του PafosPress τον κ. Γιαννάκη Γιαννακού τον οποίο ήθελε απλά να ευχαριστήσει.

Ο Georgi στη μέση με την Γεωργία και τον Γιαννάκη Γιαννακού στην Πέτρα του Ρωμιού το 1993

To PafosPress επικοινώνησε αμέσως με τον κ. Γιαννακού ο οποίος όταν άκουσε ότι τον ψάχνει ο Γιώργος συγκινήθηκε. Το ίδιο και η σύζυγός του. Μιλώντας στο PafosPress η οικογένεια Γιαννακού μας ανέφερε ότι σωστά τα θυμάται ο Γιώργος, τότε η οικογένεια είχε τρια παιδιά από τότε όμως μέχρι σήμερα, τριάντα χρόνια μετά απέκτησε και τέταρτο παιδί καθώς και τρια εγγόνια.

Είναι συγκινητικό, είπε ο Γιαννάκης Γιαννακού, που τόσα χρόνια μετά κράτησε αυτά τα στοιχεία. Τότε τα παιδιά ήρθαν στην Κύπρο τρομαγμένα και εμείς ανθρωπιστικά τους ανοίξαμε το σπίτι μας και τους φιλοξενήσαμε. Μάλιστα είχαμε συγκεντρώσει, θυμάται, ως στελέχη και μέλη της ΣΕΚ χρήματα και τα βάλαμε στα παπούτσια των παιδιών για να τα πάρουν πίσω μαζί τους γιατί στον έλεγχο στο αεροδρόμιο αν τα εντόπιζαν τους τα έπιαναν.

Τα παιδιά είχαν επισκεφθεί, όπως μας εξιστορεί ο κ. Γιαννακού, και τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α’ ο οποίος τους “πλούμισε” μάλιστα. Έμειναν περίπου 15 ημέρες κοντά μας. Ακόμη και σήμερα να θέλει να έρθει στην Κύπρο ο Γιώργος η πόρτα του σπιτιού μας είναι ανοικτή και πάλι θα τον φιλοξενήσουμε σχολίασαν ο Γιαννάκης και η Γεωργία Γιαννακού μιλώντας στο PafosPress εμφανώς συγκινημένοι.

Η συγκινητική αυτή ιστορία, οι συνομιλίες αλλά και οι φωτογραφίες δημοσιοποιούνται από τo PafosPress με τη σύμφωνο γνώμη και των δυο οικογενειών τους οποίους και ευχαριστούμε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ