29.6 C
Paphos
Tuesday, October 6, 2020
Αρχική ΠΑΦΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΦΟΣ Σήμερα η κηδεία του Χάρη Κυριακιδη - Βαθιά θλίψη στο ΑΚΕΛ

Σήμερα η κηδεία του Χάρη Κυριακιδη – Βαθιά θλίψη στο ΑΚΕΛ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του σύντροφου Χάρη Κυριακίδη, που για δεκαετίες υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Ο Χάρης Κυριακίδης γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1952, στη Λεμεσό. Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε έντονη δράση στο νεολαιίστικο κίνημα και το 1980, εντάχθηκε στις γραμμές του ΑΚΕΛ. Άνθρωπος με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες, πιστός στον αγώνα για μια ποιοτικά ανώτερη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ασκεί το λειτούργημα του Ιατρού, αναπτύσσοντας, ταυτόχρονα έντονη κομματική δραστηριότητα.

Σύντομα αναδεικνύεται σε σημαίνουσα προσωπικότητα της κοινωνίας της Πάφου, χαίροντας εκτίμησης από το σύνολο των πολιτικών χώρων και των απλών ανθρώπων.

Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου το 2007-2015 και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Υπήρξε, παράλληλα, για σειρά ετών μέλος του Συμβουλίου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος του Γραφείου Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αγνός ιδεολόγος, άρτια ιδεολογικοπολιτικά καταρτισμένος, πράος αλλά και συνάμα αγωνιστής συνέδεσε το όνομά του με την προσφορά και την ανιδιοτέλεια. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, παρά την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ενδιαφέρεται και να αγωνίζεται για το ΑΚΕΛ, τα ιδεώδη του και το κοινό καλό.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, στη σύζυγο του Ιλιάδα, στην κόρη του Μύρια και στους οικείους του. 

Η κηδεία του Χάρη Κυριακίδη θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 4:00μμ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα, με δαπάνη της Κ.Ε του ΑΚΕΛ. Η σορός του εκλιπόντος, θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 3:00μμ για τον τελευταίο αποχαιρετισμό

Επικήδειο αποχαιρετιστήριο λόγο θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Η οικογένεια του εκλιπόντος δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια. Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές υπέρ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Σε συνεννόηση με την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, η Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ αποφάσισε όπως:

1.    Αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Κόμματος στην επαρχία Πάφου για περίοδο οκτώ ημερών.

2.    Οι σημαίες του Κόμματος παραμείνουν μεσίστιες για 40 ημέρες.

3.    Η φωτογραφία του εκλιπόντος αναρτηθεί στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου.

4.    Η βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει σε μερικούς μήνες στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου θα φέρει το όνομα του Χάρη Κυριακίδη.

- Advertisment -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχιτέκτονας της Συνθήκης των Παρισίων μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή

«Επιστήμη και Κοινωνία» Αποκαλυπτική συνέντευξη του πρώην Γάλλου Πρωθυπουργό Laurent Fabius, Προέδρου του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας, σχετικά με...

Έκτακτη ανακοίνωση Μετεωρολογικής για τις θερμοκρασίες ρεκόρ

Κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2020, σημειώθηκαν στις πλείστες περιοχές της Κύπρου ασυνήθιστα υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες, ενώ γενικά ο φετινός Σεπτέμβριος καταγράφεται ως...

Μελέτη: Οκτώ στους δέκα ασθενείς με Covid-19 έχουν κάποιο νευρολογικό σύμπτωμα

Τα νευρολογικά συμπτώματα είναι πολύ συχνά στους ασθενείς με Covid-19, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Περίπου οκτώ στους δέκα ασθενείς θα...

17η Αιμοδοσία της Leptos Estates

Η Leptos Estates ξεκίνησε εκστρατεία για την 17η αιμοδοσία η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση και το Προσωπικό της εταιρείας σε συνεργασία...