20.9 C
Paphos
Friday, December 2, 2022

Σημαντικές διακρίσεις για την Τεχνική Σχολή Πάφου


Σε ποικίλες δράσεις, διαγωνισμούς και προγράμματα συμμετείχε η Τεχνική Σχολή Πάφου λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις εν μέσω και της περιόδου της πανδημίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομάδας Έρευνας και Καινοτομίας ΤΕΣΕΚ Πάφου.

Όπως αναφέρεται, ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ήταν το «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2020-2021», καθιστώντας το θεσμό για το σχολείο και αποδίδοντας του τον ομώνυμο τιμητικό τίτλο. Σκοπός του, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η ενδυνάμωση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στους νέους, παρέχοντάς τους σημαντικές γνώσεις, ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σχολείο της Τεχνικής Σχολής Πάφου οργάνωσε ποικίλες δράσεις στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος αυτού.

Ακόμη, στα πλαίσια του Διαγωνισμού «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ 2019-2020» του Προγράμματος «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ», που εντάσσεται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, ομάδα μαθητών του σχολείου με τη βοήθεια των καθηγητών τους υλοποίησαν εργασία τύπου «project», για την κατασκευή ενός έξυπνου εποπτικού μέσου για την κατανόηση του σχεδιασμού γεωμετρικών καμπύλων διάφορων μηχανισμών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα, η ΤΕΣΕΚ Πάφου συμμετείχε επίσης στον «4ον Παγκύπριο Διαγωνισμό Λαογραφίας», που προκήρυξε ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα» Πάφου σε συνεργασία με το ΥΠΠΑΝ και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Στον διαγωνισμό, μαθητής του σχολείου, συνεχίζει η ανακοίνωση, κατάφερε να αποσπάσει τον 1ον Έπαινο στην κατηγορία «Ημερολόγιο Γεωργικών Παραδόσεων στην Κύπρο» με την εργασία του «Ο θεριστής».

Σημαντικές επιτυχίες είχε και η συμμετοχή του σχολείου στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», όπου απέσπασε με την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η Ιστορία για μια νέα εισβολή» το 1ο Βραβείο.

Στον ίδιο διαγωνισμό το σχολείο έλαβε μέρος στην κατηγορία «ΑΦΙΣΕΣ» 3ο Βραβείο με τίτλο: «Η κοινωνική απόσταση στη ζωή μας». Η Σχολή συμμετείχε στον διαγωνισμό «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: Αναδιφώ το παρελθόν, ενατενίζω το μέλλον», όπου στην κατηγορία ΤΡΑΓΟΥΔΙ μαθήτρια του εξασφάλισε τον Τιμητικό Έπαινο.

Αξιέπαινες, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήταν επίσης οι συμμετοχές του κλάδου Γραφικών Τεχνών στον Διαγωνισμό Αφίσας με θέμα «Living with COVID -19», στο Έργο «Ανάπτυξη της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, διοργανώνοντας δράση/καμπάνια ενημέρωσης, με τίτλο «#VET cy stories».

Ακόμη διενεργήθηκε έρευνα με ερωτηματολόγιο, με τίτλο: «Επιδράσεις της Πανδημίας του COVID19 στους μαθητές/τριες της ΤΕΣΕΚ Πάφου». Βασικός σκοπός της ήταν η αξιολόγηση του βαθμού στον οποίο η καθημερινότητα των μαθητών έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα του COVID-19.

Επιπλέον, το σχολείο εγκαινίαση τη δράση με τίτλο «Μένω Υγιής», σε μια προσπάθεια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης των μαθητών/μαθητριών έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού. Δίνοντας ένα καλλιτεχνικό στίγμα στη δράση αυτή, οι μαθητές/τριες Γραφικών Τεχνών σχεδίασαν μία αναμνηστική σειρά Γραμματοσήμων με θέμα «Παιδί και κορωνοϊός».

Οι δράσεις και οι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετείχε η Τεχνική Σχολή Πάφου είναι απλά ένα μικρό αλλά δυναμικό δείγμα της τεράστιας προσπάθειας που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικό προσωπικό, για να μη χαθεί η ουσία του παιδευτικού έργου της σχολής. Αναντίρρητα, η προσπάθεια αυτή έχει να κάνει, όπως αναφέρεται, με την έμφαση που δίνεται κάθε χρονιά στην ΤΕΣΕΚ Πάφου να δημιουργήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα είναι ικανές, όχι μόνο να είναι αυτάρκεις στην κοινωνία, αλλά να αφήσουν και το θετικό στίγμα τους σε αυτήν.

Η σχολή μπορεί να περηφανεύεται πως έχει καταφέρει τουλάχιστον ανθρώπινα να προσεγγίσει με τέτοιο τρόπο τους μαθητές/τριες της, ούτως ώστε να εξάγει από αυτούς τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που διαγράφεται δυστυχώς υπό τις παρούσες συνθήκες, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΕΣΕΚ Πάφου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΓΚ)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ