17.9 C
Paphos
Thursday, May 30, 2024

Σάββας Πικραμένος: “Να δημιουργήσουμε ένα υγιές και ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας”

Μετά από χρόνια στον αθλητισμό ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και αναλυτής αλλά σήμερα και ως εκπαιδευτικός, ο Σάββας Πικραμένος μπαίνει και στον στίβο της πολιτικής θέλοντας μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου όπου διεκδικεί μια θέση Δημοτικού Συμβούλου να εργαστεί για να έχουμε μια Πάφο ευημερούσα και ασφαλή και ένα περιβάλλον υγιές για τις επόμενες γενεές.

Ο Σάββας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο PafosPress μοιράζεται μαζί μας όλα όσα τον προβληματίζουν και τον ανησυχούν.

Σάββα μετά από πολλά χρόνια στον αθλητισμό, ενασχόληση με τους νέους και τα παιδιά πως και πήρες την απόφαση να ασχοληθείς και με τα κοινά; 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ και με τα κοινά γιατί ως εκπαιδευτικός και κυρίως ως πατέρας, θα ήθελα ένα υγιές και ασφαλές μέλλον τόσο για τα παιδιά μου όσο και για όλα τα παιδιά της Πόλης μας. Μέγιστη προτεραιότητά μου το ευ ζην όλων των πολιτών, νέων και ενηλίκων, το οποίο εξασφαλίζεται μέσω της ανθρώπινης παιδείας, πνευματικής και σωματικής. Mens sana in corpore sano (“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”) όπως λέει και η γνωστή λατινική φράση που ειπώθηκε από τον Γιουβενάλη στην προσπάθεια του να πείσει τους Ρωμαίους πολίτες να ακολουθήσουν το δρόμο της αρετής.

Ο Σάββας Πικραμένος (Αρ. 19) με το εθνόσημο στο στήθος ως βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων Κύπρου

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σου αν εκλεγείς; 

Οι προτεραιότητές μου αν εκλεγώ θα είναι να ενημερωθώ μέσα από τους Δημοτικούς κανονισμούς για τις υποχρεώσεις που έχει ένας Δημοτικός Σύμβουλος ουτώς ώστε να είμαι έτοιμος να αναλάβω άμεσα τις ευθύνες που μου αναλογούν απέναντι στους συμπολίτες μου.

Αμέσως μετά οι προτεραιότητες μου πηγάζουν από αυτά που με απασχολούν και ως άνθρωπο. Η Παιδεία, η Υγεία και ο Αθλητισμός μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να διασφαλιστούν ότι θα προσφέρονται στους πολίτες στον μέγιστο βαθμό και δίχως περιορισμούς ή εκπτώσεις.

Ο Σάββας Πικραμένος με τη φανέλα της Πάφος FC την οποία υπηρέτησε από διάφορα πόστα

Που θεωρείς ότι βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Πάφου από πλευράς ανάπτυξης; 

Ο Δήμος Πάφου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια καλή εικόνα με τα έργα που έχουν γίνει τόσο στο κέντρο της Πόλης όσο και στο Παραλιακό μέτωπο. Έγιναν πολλά αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο να γίνουν ακόμη περισσότερα. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και μέσα από τη δράση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσοι εκλεγούν, θα πρέπει να επιδιώκουμε πάντα το καλύτερο.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι σήμερα στην Πάφο τι θα ήταν;

Όσο περνά από το χέρι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορούσα να πω ότι χρειάζεται αγκυροβόλιο για να αλλάξει το πεπαλαιωμένο σύστημα ύδρευσης της Πόλης μας, το οποίο αποτελείται από αμιαντοσωλήνες και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας. Επίσης, όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση των νέων μας για την οδική ασφάλεια, απαιτείται να γίνει πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, σαν αυτό που βρίσκεται στη Λευκωσία. Ακόμη θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε τους χώρους πρασίνου στην Πόλη μας, να επιλύναμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, να είχαμε περισσότερους χώρους στάθμευσης, αλλά και να αναβαθμίζαμε τους αθλητικούς χώρους τόσο στον κλασικό αθλητισμό όσο και στα κλειστά αθλήματα.

Γιατί κάποιος να επιλέξει ΕΔΕΚ και γιατί να ψηφίσει εσάς;

Η ΕΔΕΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα το οποίο από την ίδρυσή του αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία της χώρας μας με σημαντική προσφορά στα κοινωνικά προβλήματα των συμπολιτών μας. Έχω την θέληση, τη δυνατότητα και την ικανότητα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προσφερώ τις υπηρεσίες μου προς τους συνδημότες μου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ