Προτάσεις Ανάπτυξης της Επαρχίας Πάφου και της περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς [του Βαγγέλη Στυλιανού]

Ήρθε η ώρα για πιο αποφασιστικές πολιτικές παρεμβάσεις, που μέσω της δημιουργικής συζήτησης, της παρουσίασης νέων προτάσεων και πρωτοβουλιών να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της Πάφου μας.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από τη θέση μου ως κοινοτάρχης τα τελευταία εννέα χρόνια οφείλω να πω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες κοινότητες είναι πολλά και ποικίλα.
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί από την κεντρική εξουσία.
Επομένως πρέπει οι εκλεγμένοι βουλευτές να στηρίξουν έμπρακτα την κάθε κοινότητα ξεχωριστά με την συχνή παρουσία τους, στις κοινότητες και Δήμους , ακούγοντας τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους και μεταφέροντας τα , στα αρμόδια υπουργεία και τμήματα για τροχοδρόμηση προς επίλυση τους.
Ο βουλευτής κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να είναι αποκλειστικά βουλευτής χωρίς να ασκεί οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα για να έχει το χρόνο να είναι κοντά στους πολίτες καθημερινώς και να υπηρέτα το λειτούργημα του.
Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές κυρίως κοινότητες και πρέπει να το δούμε προσεχτικά είναι η ωρίμανση έργων, όπου ένα έργο για να ολοκληρωθεί πρέπει να έχει τη στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη συγχρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ως παράταξη αποδείξαμε ότι μέλημα μας είναι και θα είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και η ευημερία των ανθρώπων με καθημερινή επαφή μαζί με τις τοπικές αρχές αλλά και τον απλό κόσμο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ποιοτικής στέγης θα έπρεπε αναμφισβήτητα να είναι προνόμιο όλων και όχι των λίγων.
Δυστυχώς όμως τα υψηλά ενοίκια, η μειωμένη στεγαστική δανειοδότηση, οι εκποιήσεις από τις τράπεζες και τα ανεπαρκή στεγαστικά προγράμματα δεν αφήνουν περιθώρια για εξασφάλιση στέγης.
Θα εστιάσω στην τελευταία προεκλογική στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη και θα τονίσω το γεγονός ότι η βοήθεια που προτίθεται το κράτος να δώσει είναι δώρον άδωρο διότι για να μπορέσει ο αιτητής να λάβει την χορηγία θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσει και να έχει εξασφαλισμένο το επιπρόσθετο ποσό της χορηγίας για αποπεράτωση της κατοικίας του. Πράγμα το οποίο είναι πολύ δύσκολο σήμερα για οποιοδήποτε νεαρό, λόγω της πανδημίας και της οικονομική κρίσης.
Επίσης η χορηγία δεν καλύπτει οικία η οποία θα ανεγερθεί σε γεωργικό τεμάχιο, επομένως όσα νεαρά ζευγάρια δεν έχουν οικιστικό τεμάχιο παρά μόνο γεωργικό δεν δικαιούνται της χορηγίας παρόλο που μπορεί να έχουν εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια.
Επομένως η νέα στεγαστική πολιτική χρήζει αναθεώρησης και βελτίωσης για να μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική παροχή βοήθειας στα νεαρά ζευγάρια. Οφείλει το κράτος, σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, να στηρίξει με ουσιαστικά νομοσχέδια όλους για την απόκτηση στέγης και να διαμορφώσει συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική εφόσον πρώτα λάβει υπόψη και τις προτάσεις των τοπικών αρχών.

Βαγγέλης Στυλιανού
Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Πώμου
Υποψήφιος Βουλευτής ΑΚΕΛ Αριστεράς
Νέες Δυνάμεις Πάφου

Support Local Business
Translate »