Πως θα επιστρέψουν οι Παφίτες στην πόλη τους [του Αντώνη Φωτίου]

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την κρίση του 13, πολλοί ήταν οι νέοι Παφιτες που αναγκάστηκαν να κατοικήσουν είτε σε άλλη πόλη ή χειρότερα σε άλλη χώρα. Το καλύτερο δυναμικό της επαρχίας, σχεδόν μια ολόκληρη γενιά, έχει ξενιτευτεί.

Πτυχιούχοι, προσοντούχοι που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν όχι μόνο θέση ανάλογα των προσόντων τους αλλά τις περισσότερες φορές μια οποιαδήποτε δουλειά έχουν αναγκασθεί να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Αυτά τα παιδιά είναι μακριά από τις οικογένειες τους, μακριά από την πόλη τους, μακριά από την πατρίδα τους.

Η χώρα έχει επενδύσει σε αυτούς αλλά δυστυχώς λόγω της κρίσης, ξεπεράσθηκε για λίγο αλλά επανήλθαμε με την πανδημία, τα σπουδαία αυτά μυαλά εργάζονται πλέον για την ενίσχυση των οικονομιών άλλων χωρών που τους φιλοξενούν και τους αξιοποιούν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η νέα βουλή θα πρέπει να αναζητήσει τους τρόπους επιστροφής αυτών των ανθρώπων στην πατρίδα τους. Μέσα από τη δημιουργία πρώτιστα θέσεων εργασίας που να ταιριάζουν στα προσόντα τους.

Κατά καιρούς ακούσαμε διακηρύξεις και μεγάλα λόγια για τεχνολογικό πάρκο που θα προσέλκυε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ή ακόμη για φαρμακευτικό πάρκο που θα προσελκύει φαρμακευτικές βιομηχανίες για έρευνα και για παραγωγή. Ακόμη και για ανάπτυξη άλλων τομέων της ιατρικής και της παιδείας.

Το όραμα πάντα υπάρχει, αρκεί να υπάρχει και η θέληση και η νέα βουλή μέσα από την θέσπιση νομοθεσιών και κανονισμών. Θα πρέπει να διευκολύνει την ανάπτυξη των τομέων αυτών και συνεπώς την επιστροφή των παιδιών μας , των φίλων μας, των συγγενών μας, των συνεπαρχιωτών μας στην πόλη τους. 
 
Αντώνης Φωτίου υποψήφιος βουλευτής ΔΗΠΑ Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων στην επαρχία Πάφου

Support Local Business