14.9 C
Paphos
Monday, March 27, 2023

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μιχαηλίδης; Τον αποχαιρετά ο Γιώργος Κουτσίδης

Έφυγε ο Γιώργος Μιχαηλίδης τέως Λυκειάρχης Πάφου  

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών σήμερα Πέμπτη 3/3/2022. Γεννήθηκε  

το 1942 στο Πολέμι της Επαρχίας Πάφου . Αφού τελείωσε  το Δημοτικό Σχολείο του χωριού του φοίτησε για πέντε χρόνια στο Γυμνάσιο Πολεμίου και ένα χρόνο στο Κολέγιο Πάφου αφότου αποφοίτησε.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το 1960 πήγε στην Αθήνα όπου φοίτησε στην Φυσικομαθηματική Σχολή Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1965 τελείωσε τις σπουδές του και επέστρεψε στην Κύπρο . Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τον κλάδο του και για θέματα διοίκησης σχολείων. Το 1965 διορίστηκε καθηγητής ως Μαθηματικός στο Γυμνάσιο Λευκάρων .Από 1967 υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως και Επαρχίας Πάφου. Το 1975 προήχθη σε Γενικό Διευθυντή και τοποθετήθηκε στο πρώτο εξατάξιο, τότε Γυμνάσιο της Πάφου .Το 1979 προήχθη σε Διευθυντή και ανέλαβε την Διεύθυνση κατά σειρά των σχολείων Κάτω Πύργου, Παναγιάς, Πολεμίου, Τεχνικής Σχολής Πάφου, Νικολαϊδείου Γυμνασίου, Λυκείου Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ. Πάφου. Υπήρξε Συνοντιστής Διευθυντής Συντονιστής  Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου από 1997 μέχρι 2002 που αφυπηρέτησε. Το μακρύ του ταξίδι στην εκπαίδευση αποτέλεσε για τον ίδιο θησαυροφυλάκιο εμπειριών, και διαπιστώσεων. 

Τα ενδιαφέροντα του επεκτάθηκαν και στον κοινωνικό τομέα. 

Υπηρέτησε από διοικητικές θέσεις διάφορα Σωματεία και ιδρύματα. Αναφέρονται ενδεικτικά ΟΕΛΜΕΚ , Γ.Σ.Κ.  , Παφιακό Σώμα Προσκόπων, πρόεδρος στο  Σ.Ε.Δ.Μ.Ε.Κ. και πρόεδρος του Δ.Σ. Πετριδείου Ιδρύματος. 

Στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη έδωσε έντονα το παρών του.Υπήρξε μέλος της ΕΟΚΑ, υπήρξε εκπαιδευτής  ομάδων κατά την τουρκανταρσία το 1964 , αντιστάθηκε στο προδοτικό πραξικόπημα του 74 κατά το οποίο συνελήφθη από τους πραξικοπηματίες . Επίσης κατά την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα βρέθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και πολέμησε για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.  

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης διετέλεσε ενεργά μέλος μέχρι την λήξη του αγώνα της ΕΟΚΑ και η σχολική του ζωή , όπως ο ίδιος είχε αναφέρει, ήταν δύσκολη αφού πέρασαν φτώχιες , και τα σχολικά δίδακτρα ήταν κόστος βαρύ για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.  

Ο εκλιπών είναι παντρεμένος με την Κωνσταντία Μιχαηλίδου το γένος Χαμπιαουρίδη πρώην  Βοηθό Διευθύτρια Μέσης Εκπαίδευσης έχει δύο παιδιά την Έλενα Πτυχιούχο Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Χρίστο Πτυχιούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Ο Α’ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Γιώργος Κουτσίδης ανέφερε “Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα, 3 Μαρτίου 2022, το θάνατο του εκπαιδευτικού και πρώην Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος υπήρξε ένας λαμπρός εκπαιδευτικός στον χώρο των Μαθηματικών, με ξεχωριστή συνεισφορά στην Εκπαίδευση και στην προώθηση της Παιδείας στην πόλη μας. Για 37 χρόνια υπηρέτησε την εκπαίδευση, από τα οποία τα 23 χρόνια, ως Διευθυντής σε διάφορα σχολεία της Πάφου. Ήταν αυστηρός αλλά και ευαίσθητος, γνώμονάς του ήταν η δικαιοσύνη στις αποφάσεις του προς όλους”.  

Αυτό που  ιδιαίτερα  τον διέκρινε, είπε ο κ. Κουτσίδης  ήταν η σκληρή δουλειά και η απέραντη αγάπη του προς τα παιδιά, τους μαθητές του. Είχα  συνέχισε,  “προσωπικά την τύχη να τον έχω καθηγητή μου, και θα θυμάμαι πάντα έναν σπουδαίο δάσκαλο με ήθος, άριστες γνώσεις στο αντικείμενό  του και προπαντός έναν ιδεολόγο και οραματιστή στο χώρο των Γραμμάτων”. 

Τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους  του εκπαιδευτικού κόσμου, τον οποίο υπηρέτησε για δεκαετίες, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα είναι παντοτινή και αγαθή η μνήμη του. Απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια στη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, κατέληξε ο κ. Κουτσίδης. 

Η κηδεία του Γιώργου Μιχαηλίδη  θα τελεστεί το Σάββατο  05/03/2022 και ώρα 11:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο.  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ