Πένθος στο ΑΚΕΛ Πάφου και την Κισσόνεργα- “Έφυγε” ο Άγγελος Καζαντζής

0
238

Το ΑΚΕΛ Πάφου αποχαιρετά με θλίψη το ιστορικό στέλεχος του, Άγγελο ΚαζαντζήΤο ΑΚΕΛ αποχαιρετά με θλίψη το ιστορικό στέλεχος του Άγγελο Καζαντζή, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο Άγγελος Καζαντζής γεννήθηκε το 1940 στην Κισσόνεργα και συνέδεσε όλη του τη ζωή με το ΑΚΕΛ και τους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος, σφράγισε την πορεία του με την ανιδιοτελή αφοσίωση και πίστη στα ιδανικά της Αριστεράς  και στα δίκαια του εργαζόμενου λαού και της πατρίδας μας.

Οργανώθηκε από πολύ νωρίς στο νεολαιίστικο κίνημα μέσα από τις γραμμές της μαθητικής οργάνωσης της ΠΕΟΜ, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων και της δράσης του συνελήφθηκε και φυλακίσθηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες το 1956. Το 1960 εντάσσεται στον έμμισθο μηχανισμό της ΕΔΟΝ Πάφου, της οποίας διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας μέχρι και το 1976.Υπηρέτησε  ως Επαγγελματικό Στέλεχος το ΑΚΕΛ, ενώ για χρόνια ήταν μέλος της Κεντρικής αλλά και της Επαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος, υπηρετώντας το Λαϊκό Κίνημα από διάφορες θέσεις ευθύνης. Προασπίστηκε τη δημοκρατία και την νομιμότητα κατά την περίοδο της παράνομης δράσης της ΕΟΚΑ Β΄ και συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση κατά  του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. Υπερασπίστηκε έμπρακτα την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας κατά την  διάρκεια της Τουρκικής Εισβολής. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε δραστήριο και αφοσιωμένο στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ τιμά με σε σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Άγγελο Καζαντζή για την ανιδιοτελή προσφορά του στο λαό και στην πατρίδα. Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ακριβού μας σύντροφου.

Η κηδεία του αείμνηστου Άγγελου Καζαντζή θα γίνει την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις  2 μ.μ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κισσόνεργα.