17.9 C
Paphos
Saturday, December 9, 2023

Ο Δρ Παύλος Γεωργίου μας μιλάει για την καινούργια μονάδα Αιμοκάθαρσης της Πάφου

Ένα μήνα λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα το νέο Κέντρο Αιμοκάθαρσης του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος και τα πρώτα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ήταν μια μεγάλη αναγκαιότητα για την Πάφο.

Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και πολλά χρόνια η μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου είναι υπερπλήρης και η νέα αυτή προσπάθεια ήρθε να λύσει σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι αιμοκαθαρόμενοι αλλά και οι οικογένειες τους στην Επαρχία μας.

Ο Δρ Παύλος Γεωργίου μίλησε στο PafosPress για την σπουδαία αυτή προσπάθεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι σημαίνει για την Πάφο η νέα κλινική αιμοκάθαρσης;

Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνετε να αναδείξουμε την καινούργια μονάδα Αιμοκάθαρσης. Η καινούργια μονάδα ήταν αναγκαία για την περιοχή της Πάφου, αφού τα τελευταία χρόνια η μονάδα του ΟΚΥπΥ Πάφου παρουσιάζει υπερπληρότητα με αποτελεσμα τη λειτουργία της κατω απο ομολογουμένως  δύσκολες συνθήκες  τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πέραν της άμεσης αποσυμφόρησης της υφισταμενη μονάδα, ο Παφίτης αιμοκαθερόμενος αποκτά και μια δεύτερη επιλογή όσον αφορά τον χώρο στον οποίο θέλει να υποβάλλεται στη θεραπεία της Αιμοκάθαρσης. 

Ποιες είναι οι δυνατότητες της Κλινικής; Με ποια μέσα είναι εξοπλισμένο το Κέντρο; 

Να αναφερουμε ότι η Μονάδα στεγάζεται στην ιδιωτική κλινική Άγιος Γεώργιος, είναι εξοπλισμένη με 12 σταθμούς Αιμοκάθαρσης και μπορεί να εξυπηρετήσει έως 60 αιμοκαθερομένους ασθενείς. Αξίζει να σημειώσουμε  ότι ο βασικός εξοπλισμός έχει αγοραστεί και είναι υπό την τεχνική επίβλεψη του μεγαλύτερου παροχέα  αιμοκάθαρσης παγκοσμίως, της Γερμανικής εταιρείας Fresenius, που αποτελεί και τον κύριο πάροχο των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Πέραν του βασικού εξοπλισμού το κέντρο διαθέτει  ειδικά σχεδιασμένο θάλαμο απομόνωσης για μεταδοτικά νοσήματα, αναλυτή αρτηριακών αερίων, μηχάνημα υπολογισμού του ξηρού βάρους, ατομικές τηλεοράσεις για τον κάθε ασθενή, άνετη αίθουσα αναμονής, γραμματειακή υποστήριξη, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης καθώς και αναπηρικό όχημα για την μεταφορά ασθενών με κινητικά προβλήματα.

Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η μονάδα είναι στελεχωμένη από 2 νεφρολόγους, Δρ.Παύλο Γεωργίου και Δρ. Ευριδίκή Στυλιανού και επτά νοσηλευτικούς λειτουργούς.

Πως ανταποκριθηκε ο κόσμος, τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειες τους;

Θα ήθελα να πώ ότι η ανταπόκριση του κόσμου, τόσο των ασθενών όσο και των συγγενών ήταν θετική και τα σχόλια συγκινητικά. Πραγματικά δεν είναι εύκολο,  για τους αιμοκαθερομένους ασθενείς να εγκαταλείψουν ένα χώρο τον οποίο γνωρίζουν για αρκετά χρόνια. Παρόλα αυτά δεκτήκαμε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ένα σημαντικό αριθμό αιμοκαθερομένων ασθενών οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν για την σωστή διεξαγωγή της θεραπείας τους.

Κρίνεται λοιπόν ως πολύ σημαντική η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι επενδύσεις στον τομέα της Υγείας;

Θεωρώ ότι εμπλοκή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ενταγμένων στο Γεσυ σε τέτοιου είδους υπηρεσίες οι οποίες ήταν για χρόνια “μονοπώλιο” των Δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι απαραίτητη. Αυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος γέννησης του Γεσυ, δηλαδή να παρέχει πολλαπλές επιλογές στον ασθενή όσον αφορά την θεραπεία του.

Η ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού πιστεύω θα βελτιώσει την ποιότητα παροχής όλων των ιατρικών υπηρεσιών, όχι μόνο της Αιμοκάθαρσης. Πέραν όμως της βελτίωσης της ποιότητας θα μας δώσει εναλλακτικη λύση  σε περίπτωση δυσλειτουργίας κάποιας από τις υφιστάμενες μονάδες Αιμοκάθαρσης .

Προσωπικά πως νιώθετε που αναλάβατε επικεφαλής μιας τέτοιας προσπάθειας; 

Προσωπικά νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και ιδιαίτερη χαρά  για την ευκαιρία που μου δόθηκε από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια St.George & Blue Cross να ηγηθώ της καινούργιας μονάδας Αιμοκάθαρσης και πιστεύω ότι θα συμβάλλουμε και εμείς στην σημαντική βελτίωση των συνθηκών θεραπείας των αιμοκαθερομένων ασθενών της Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ